header

מתכון לאומלט צרפתי קלאסי

האומלט היא חביתה משודרגת, עסיסית וטעימה המגיעה אלינו מהמטבח הצרפתי. בזמן שהמחבת מתחממת על אש גבוהה ולוהטת, טורפים את הביצים, מוסיפים (בדרך כלל) שמנת מתוקה, יוצקים למחבת, מערבבים ביסודיות כמו שמכינים מקושקשת, ומפסיקים כאשר הביצים כמעט מוכנות. מחליטים אם נהנים מהחביתה העשירה כמו שהיא, או שמוסיפים תוספות, מקפלים, ומגישים חם. המתכון הבא הוא בסיסי ופשוט ואתם יכולים להוסיף לו תוספות אהובות, ולהפוך את האומלט לארוחה מזינה ומשביעה בפני עצמה.

אומלט עם תופסות במחבת

את הקיפול אפשר לעשות בשתי דרכים:

  • קיפול חצי – קיפול האומלט בצורה אחת שווה לחצי, מומלץ כאשר מוסיפים תוספות מעל גדולות "וכבדות" כמו פטריות.
  • קיפול שליש – קיפול שליש אומלט כלפי פנימה, וקיפול נוסף היוצר שכבות, קיפול המומלץ כאשר לא מוסיפים תוספות או אם התוספות הן גבינות או עשבי תיבול.
אומלט מקופל

פריטטה לעומת האומלט הצרפתייה היא חביתה איטלקית עבה יותר, שבה התוספות נכנסות לבלילת הביצים כבר בשלב הערבוב, ברוב המקרים מסיימים את הכנתה בתנור.

פריטטה ואומלט

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים אומלט צרפתי:

המחבת: חשוב לחמם היטב את המחבת לפני הוספת תערובת הביצים, אם תעשו זאת כאשר המחבת עדיין קרה הביצים עלולות להידבק למחבת.

הביצים: אפשר לשבור יחד את הביצים ולטרוף, ואפשר על מנת לקבל אווריריות כפולה לשבור בנפרד בשתי קעריות, להוסיף לחלמונים את השמנת המתוקה ולטרוף יחד, להוסיף לקערית החלבונים מלח ולטרוף, ואז לאחד קעריות ולקפל עד קבלת תערובת אחידה.

שמנת מתוקה: את השמנת אפשר להמיר בשמנת צמחית או קרם קוקוס.

חמאה: את החמאה אפשר להחליף בשמן זית.

תוספות: אפשר להוסיף גבינות כמו: גאודה, צד'ר, קשקבל, צהובה, עשבי תיבול: עירית, פטרוזיליה, כוסברה, תרד. ירקות בחיתוך דק ועדין: עגבניות, פטריות, תירס, ארטישוק, זיתים, בצל, חצילים/קישואים מטוגנים. רצוי לא להפריז עם כמות התוספות ולבחור בתוספות שזמן ההכנה שלהם יהיה זהה.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון לאומלט צרפתי קלאסי
רכיבים לאומלט צרפתי:
שמנת מתוקה - 3 כפות
קוביית חמאה - 15 גרם
מלח - לפי הצורך
בצל ירוק - גבעול
אופן הכנת אומלט צרפתי:
  1. מחממים מחבת נון סטיק על להבה גבוהה.
  2. לאחר שהמחבת לוהטת, ממיסים את החמאה.
  3. מחלישים את להבת הגז לבינונית-נמוכה, יוצקים את תערובת הביצה והשמנת, בעזרת מרית סיליקון מערבבים תוך כדי הזזת וטלטול המחבת במשך כ-10 שניות, עד שהביצים נראות יציבות, רכות וכמעט מבושלות ומפוזרות במחבת בצורה שווה. אם החלטתם להוסיף תוספות, זה הזמן! preperation
  4. לאחר כדקה מקפלים את החביתה לחצי או לשליש, וממשיכים לטגן במשך חצי דקה-דקה נוספות.
  5. מעבירים לצלחת, מפזרים בצל ירוק קצוץ ומגישים מיד. preperation
טיפ השף:
להעשרת הטעם אפשר להוסיף גבינת גאודה מגוררת.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.