הפופקורן הוא כידוע בסך הכל גרעיני תירס קלויים, אך אין ספק שהוא בעל טעם ממכר שקל מאוד להכין ולקבל תוצאה מושלמת. הגרעינים מורכבים מקליפה קשה הלוכדת בתוכה מים ועמילנים. בזמן החימום המים מתחממים והופכים לאדים, הלחץ הולך וגובר, החום הופך את העמילן לנוזלי, ולבסוף מבקע את המעטפת. החלק הלבן הפנימי שנחשף, שנקרא אנדוספרם, מכיל עמילנים ומעט מים.
אחרי שנוצר סדק בקליפה, העמילן הנוזלי פורץ החוצה, מתקרר ומצטמק ונהיה אוורירי וכיפי. הגרעינים שלא מתפוצצים הם בעלי קליפה סדוקה, שבגללה האדים יכולים "לברוח" החוצה ולא נוצר הלחץ שמאפשר את הפיצוץ.
קיימות גם כמובן שקיות פופקורן מוכנות מראש. שקיות אלו מכילות מלחים וסוכרים בכמויות גדולות, שומן טראנס וחומרים משמרים שעלולים להזיק לגוף. לכן, מומלץ להכין לבד בבית, עם שמן איכותי, לשלוט בכמויות המלח וליהנות מהסיבים התזונתיים.
הפופקורן דל בקלוריות לעומת חטיפים אחרים, וכן הוא תורם לתחושת השובע. הוא מכיל כמות גדולה של פוליפנולים המסייעים בהורדת הסוכר בדם, ו כןלעיכול. הוספת תבלינים, עשבי תיבול ושימוש בשמן זית (כתחליף בשמן צמחי) יעצימו עוד יותר את הערך התזונתי, וזו הסיבה שהוא נחשב לנשנוש מומלץ על ידי דיאטניות רבות.
הסיר: מומלץ להשתמש בסיר נונסטיק ולא נירוסטה. השמן בסיר הנירוסטה עלול להישרף ולהידבק לתחתית ועם הזמן הסיר יקבל כתמים שיהיה קשה להסיר. אם אתם מרבים להכין פופקורן, בחרו בסיר ישן ולא באחד חדש שעלול להיהרס עם הזמן בעקבות שיטת ההכנה ו"קפיצות" גרגירי התירס. רצוי לבחור במכסה שקוף, כך תוכלו לראות האם הסיר התמלא או שהפופקורן מתחיל להישרף. רצוי שיהיה חור קטן במכסה כדי שיצאו אדים - אם אין חור במכסה פתחו מעט את הסיר כדי לשחרר את האוויר, אחרת תקבלו מרקם רך במקום פריך.
השמן: אפשר להשתמש בשמן צמחי אך עדיף לבחור בשמן זית איכותי. כדאי לחמם אותו קצת לפני הכנסת הגרגירים ואפשר לבדוק האם השמן מספיק חם על ידי השלכת 2-3 גרעינים - ברגע שהם מתפקעים, סימן שהשמן חם מספיק.
גרגירי תירס: מכסים את הסיר בשכבה אחת של גרעיני תירס, אין צורך ביותר. הגרגירים מתנפחים ויוצאת כמות גדולה.
מלח: כדי לתבל במדויק את הגרגירים ולגרום למלח להישאר עליהם ולא בתחתית הסיר, מומלץ לטחון את המלח לאבקה במכתש עלי או מטחנת תבלינים. אפשר להמליח את השמן בסיר ואפשר להמליח רק לאחר שהפופקורן מוכן, לבחירתכם.
ניעור הסיר: במהלך ההכנה רצוי לנער בזהירות מדי פעם את הסיר מצד לצד, כדי לצפות את כל הגרגרים בשמן החם ולאפשר לכולם להגיע לתחתית הסיר על ידי פיזור אחיד שימנע מהם להישרף.
להעשרת הטעם: אפשר להוסיף לאחר ההכנה, כשהפופקורן עדיין חם, עשבי תיבול קצוצים, פפריקה, צ'ילי גרוס, מלח גס, סוכר חום או לבן, שום, זעתר, כמון, פלפל שחור, דבש, חמאת בוטנים, מייפל ועוד תוספות לפי הטעם והדמיון שלכם...