הכנאפה היא קינוח מזרח תיכוני העשוי מגבינה ושערות/אטריות קדאיף דקיקות מקמח חיטה ומים. את בצק הקדאיף מעבירים דרך מסננת דקה, הישר אל מגש מתכת לוהט לבישול קצרצר הגורם לבצק להתקשות ולהפוך לחוטים מעט קשים אך גמישים. אופן הכנת הכנאפה הוא פשוט, מהיר וקל, ובסופו מתקבלת מעין עוגה עליה מזלפים סירופ סוכר מתקתק. אחרי הביס הראשון של הכנאפה שלי, אני מבטיחה לכם שיהיה לכם קשה מאוד להניח את הכפית ולהפסיק לזלול...
שערות קדאיף: קציצת שערות הקדאיף תעניק לכנאפה מרקם קריספי, אך אם אתם חפצים בכנאפה רכה השאירו את השעות ארוכות כמו שהן. את שערות הקדאיף ניתן למצוא בשתי צורות טריות הנמכרות בד"כ בשווקים, חנויות אפייה ובדוכני כנאפה, וקפואות שניתן למצוא ברשתות השיווק. את השערות הקפואות מומלץ להפשיר לילה לפני במקרר.
גבינה: את הכנאפה המסורתי מכינים מגבינת ג'יבנה, זאת גבינה העשויה בד"כ מחלב עיזים או כבשים. בגלל שהיא נמצאת במי מלח היא מאוד מלוחה, כדי לנטרל את המליחות מומלץ להשרות אותה במים רגילים (ללא מלח) במשך כמה שעות טובות, או לשפוך עליה מים רותחים ולהשרות כ-30 דקות. הגבינה אמורה להיות עם טעם ניטרלי. אם בחרתם בגבינה מלוחה כמו הג'יבנה אל תתעצלו, אלא תדאגו להשאות אותה היטב במים. התחליפים הטובים ביותר לגבינה זו שאותם ניתן למצוא במרכולים הם: גבינת חמד או ברינזה (כבשים), אך גם ריקוטה קשה, כנען, טוב טעם ומוצרלה פרסקה. במתכון הזה השתמשתי בגבינת ריקוטה קשה. אפשר לפורר את הגבינה בעזרת הידיים ואפשר לגרר בעזרת פומפייה, לבחירתם.
הקפאה: יש הנוהגים לאחר הרכבת הכנאפה במחבת להכניס אותו למקפיא לחצי שעה לפני העלייה על הגז, וטוענים כי פעולה זאת מעצימה את הטעם והפריכות, האמת היא שמעולם לא ניסיתי, אך אתם מוזמנים לעדכן כאן בתגובה אם תחליטו לבדוק זאת.
אפייה בתנור: דרך נוספת להכנת הכנאפה היא בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. אני אישית מעדיפה להכין במחבת, כך הכנאפה יוצאת פריכה יותר, ואפשר גם בטאבון.
הוספת צבע: הצבע הכתום שבדרך כלל מככב במנה מקורו בצבע מאכל כתום. האפשרות השנייה שהיא בריאה יותר אך גם יקרה היא שימוש בזעפרן, אבל אני חושבת שהכנאפה מדהימה גם בלי תוספת הצבע, בדיוק כמו שהיא.
הפיכת הכנאפה במחבת: חשוב מאוד להפוך את הכנאפה לקראת סוף ההכנה, כך גם הצד השני יקבל פריכות נהדרת והמסה מעולה של הגבינה, אפשר לעשות זאת בעזרת צלחת.
סירופ: אפשר להמיר את תמצית הוורדים במי זהר, ולהפחית את כמויות הסוכר כדי לקבל סירופ מתוק פחות, או להפך. הסירופ אמור להיות בטמפרטורת החדר ולא חם.