רוצים ליהנות ממנת עוף בטעם מיוחד ומתוק שייתכן כי אף פעם לא ניסיתם? שילוב הטעמים של דבש ותמרים נשמע לכם כמו חגיגה ללשון? אם עניתם כן לשתי השאלות האלו, הגעתם למקום הנכון! בעזרת המתכון הבא תכינו מנה נפלאה של כנפיים ברוטב מתוק שתפתיע את כל מי שיטעם ממנה, ואתם בטוח תתבקשו להכין אותה שוב ושוב. אמנם צריך להקדיש קצת מאמץ כדי לעשות את זה, אך למרות זאת לא מדובר במתכון קשה להכנה, והתוצאה בהחלט מצדיקה את ההשקעה בו. נסו בעצמכם ותגלו!
מקור תמונה:
food52.com
רכיבים למתכון לכנפיים ברוטב תמרים ודבש:
אופן הכנת המתכון לכנפיים ברוטב תמרים ודבש:
-
חממו מראש תנור לחום של 200 מעלות ורפדו מגש אפייה גדול בנייר אפייה.
-
ערבבו בקערה קטנה ג'ינג'ר, כורכום, מלח ופלפל.
-
יבשו את כנפי העוף עם מגבות נייר והעבירו לקערה גדולה או כלי דומה. פזרו מעל את תערובת התבלינים וערבבו או הקפיצו קלות לקבלת כיסוי תבלינים אחיד.
-
פזרו את הכנפיים המתובלות על נייר האפייה באופן אחיד. עטפו את התמרים בנייר כסף והשאירו רק פתח קטן לאוויר, הניחו את נייר הכסף לצד הכנפיים והכניסו לתנור למשך 20 דקות.
-
הוציאו בזהירות את התמרים מהתנור והשאירו את הכנפיים בתוכו למשך כ-30 דקות נוספות, עד שהעוף מבושל באופן אחיד והעור פריך.
-
בינתיים החלו להכין את רוטב התמרים והדבש: הכניסו למעבד מזון את התמרים, רוטב עגבניות, שמן זית, חומץ, מיץ ליים, דבש ופפריקה.
-
ערבלו את הרכיבים במעבד המזון עד לקבלת תערובת אחידה, והעבירו אותה לכלי נפרד.
-
אחרי שהכנפיים סיימו את 30 הדקות הנוספות בתנור, צפו כל אחת ברוטב הדבש והתמרים, וכשתסיימו לעשות זאת עם כולן הכניסו את המגש בחזרה לתנור למשך כ-15 דקות עד שהרוטב מקבל מרקם דביק.
-
בסיום, הוציאו את הכנפיים מהתנור, סדרו על כלי הגשה וקשטו בדבש, שומשום ועירית. בתיאבון!