מנת כריך הסטייק הבאה נחשבת לאוכל רחוב נפוץ ואהוב מאוד בכל רחבי פורטוגל – ואתם תוכלו להביא את הטעמים הנהדרים שלה ישירות אל תוך המטבח שלכם בקלות. מדובר בנתחי שייטל בקר עסיסיים, המושרים בחומץ שום ושרי ומוגשים בתוך ג'בטה עסיסית עם רוטב פירי פירי פיקנטי. פשוט להכין, ופשוט ללקק את האצבעות בסיום.
רכיבים למתכון לסטייק פרגו:
רכיבים לרוטב פירי פירי ירוק:
אופן הכנת המתכון לסטייק פרגו:
-
מרחו את השום הכתוש על גבי נתחי הסטייק.
-
הניחו את הנתחים בתוך שקית פלסטיק אטומה. זלפו עליהם את חומץ השרי ופזרו את גבעולי הפטרוזיליה. סגרו הכל יחד בשקית, ובעזרת מערוך חבטו מעט בסטייק כדי לשטח אותו. לאחר מכן השאירו אותו כך בשקית למשך 1-2 שעות.
-
לאחר השריית הסטייק בשקית, חממו מחבת לטיגון על להבה גבוהה. פתחו את השקית עם נתחי הסטייק, נקו אותם מן השום והפטרוזיליה שנותרו עליהם ותבלו אותם על פי טעמכם.
-
צלו את נתחי הסטייק על המחבת למשך 2 דקות לכל צד, והניחו אותם על צלחת.
-
הניחו את חצאי הג'בטות שלכם על צלחת הבשר עם הצד הקלוי שלהם כלפי מטה, כדי לספוג ולספוח את הנוזלים הניגרים מהסטייקים.
-
מרחו על הצד הקלוי של אחת מן הגב'טות מרוטב הפירי פירי ירוק הירוק שהכנתם (הוראות להכנת הרוטב תמצאו כאן למטה), הניחו עליו את אחד מנתחי הסטייק קשטו בעלי הרוקט וסגרו עם החצי השני של הג'בטה. עשו כך גם עם נתח הסטייק והג'בטה הנוספים והגישו. בתיאבון!
אופן הכנת הרוטב פירי פירי ירוק:
-
שימו את כל הרכיבים בבלנדר יחד עם כפית אחת של מים וערבלו עד לקבלת תערובת כמה שיותר חלקה.