אם מתחשק לכם לגוון את תפריט הקינוחים שאתם מוציאים ממטבחכם ולהכניס לו קצת רוח דרום אמריקאית רעננה, נסו את עוגת הפודינג הנפלאה "לצ'ה אסאדה". משמעות שמה של העוגה הזו, המגיעה אלינו מן המטבח הצ'יליאני האקזוטי הוא "חלב צלוי" והיא כוללת תערובת חלבית מתוקה להפליא על מצע של קרמל נהדר. אז נסו את הקינוח הזה, שייקח אתכם ישירות לצ'ילה הנפלאה וישאיר בפה טעם של עוד לכל מי שיטעם ממנו.
אופן הכנת הלצ'ה אסאדה:
-
חממו תנור לחום של 180 מעלות.
-
בסיר קטן, ערבבו את הסוכר והמים וחממו על להבה בינונית עד לרתיחה. תנו לתערובת לרתוח בעדינות, עד ששכבת קרמל חיוורת תתחיל להיווצר. השגיחו על הסיר כדי שהקרמל לא יישרף – כאשר הוא בגוון של תה, הוא מוכן.
-
כסו את תחתיתה של תבנית אפיה עגולה בקוטר 20 ס"מ בקרמל החם. הזיזו את התבנית ודאגו שהקרמל יכסה גם את הדפנות, אך יהיו זהירים – כי התבנית תתחמם במהירות. הקרמל יתקשה על גבי התבנית וזה נורמלי.
-
הניחו בבלנדר את החלב המרוכז, החלב והביצים, וערבבו היטב עד לקבלת תערובת. שפכו את התערובת אל תוך התבנית עם הקרמל.
-
אפו את העוגה בתנור עד להזהבה, כ-50-60 דקות.
-
קררו את התבנית, העבירו את העוגה לכלי הגשה והגישו. בתיאבון!