את המטבח האסייתי כולנו מכירים ורובנו אף אוהבים אותו עד מאוד, כך שאנו גם מנסים מנות רבות ממנו במטבחים הפרטיים שלנו. עם זאת, חלקנו הגדול אינו מכיר מגוון רב של מנות מהמטבח הזה, שלא נזכיר מנות דיאטטיות, לכן מוטב שתכירו את המתכון המפתיע והפשוט להכנה הבא – מתכון דיאטטי לרצועות סינטה ברוטב תפוזים ושומשום, מנה אישית שלא תכיל יותר מ-348 קלוריות.
מקור תמונה:
eatingwell
רכיבים לרצועות סינטה ברוטב תפוזים ושומשום:
אופן הכנת הרצועות סינטה ברוטב תפוזים ושומשום:
-
הניחו את השעועית בסיר בינוני עם מים רותחים ובשלו אותה במשך 6 עד 8 דקות או עד שהשעועית רכה. נקזו את המים והניחו את השעועית בצד.
-
קלו את זרעי השומשום על מחבת קטנה מעל אש בינונית למשך 1 עד 2 דקות, הסירו מן האש והניחו בצד.
-
ערבבו בקערה קטנה מיץ תפוזים, רוטב סויה, שמן שומשום, קורנפלור וגרידת תפוז עד לקבלת תערובת אחידה והניחו בצד.
-
רססו מחבת נון-סטיק בספריי שמן וחממו אותה מעל אש בינונית-גבוהה.
-
הוסיפו למחבת בצל ירוק, ג'ינג'ר ושום וערבבו למשך דקה.
-
הוסיפו למחבת את השעועית הירוקה, ערבבו יחדיו במשך 2 דקות והסירו את הירקות מן המחבת.
-
הוסיפו בזהירות כפית שמן למחבת החמה ומיד את רצועות הסינטה, ערבבו יחדיו עד לקבלת מידת העשייה הרצויה והסירו את הבשר מן המחבת.
-
ערבבו את קערת הרוטב וצקו את תכולתה אל המחבת החמה, בשלו וערבבו עד לרתיחה ותנו לרוטב לרתוח כ-2 דקות.
-
החזירו אל המחבת את רצועות הסינטה והירקות, בשלו יחדיו תוך בחישה עד לציפוי כל הרכיבים ברוטב.
-
הסירו את המחבת מן האש, חלקו את האורז ל-4 קערות הגשה, חלקו את תערובת הבשר והירקות באופן שווה ל-4 קערות ההגשה, פזרו מעל לכל קערה מספר פרוסות תפוז וזרעי שומשום קלויים והגישו אל השולחן.