סטייקים על האש באירוע מיוחד או סתם במהלך סוף השבוע הם מאכל אהוב ביותר, במיוחד בקרב הישראלים. עם זאת, רבים נמנעים מהם בשל הערך הקלורי הרב שכרוך בארוחות שכאלה, לכן כשיש מתכון לסטייק טעים, עסיסי ודיאטטי, אסור להתעלם וחייבים להכירו. אנחנו מזמינים אתכם לגלות את המתכון הדיאטטי והפשוט להכנה של נתח קצבים ברוטב קוקוס-ליים בעל ערך קלורי של 302 קלוריות למנה.
רכיבים לנתח קצבים ברוטב קוקוס-ליים:
אופן הכנת הנתח קצבים ברוטב קוקוס-ליים:
-
ערבבו היטב בקערה קטנה חלב קוקוס, סוכר קוקוס, גרידת לימון ליים, מיץ לימון ליים, רוטב דגים וג'ינג'ר.
-
הכניסו את נתח הקצבים לשקית אחסון אטומה, שפכו את תכולת הקערה עליו, סגרו את השקית היטב, נערו אותה מעט והניחו במקרר למשך 4-12 שעות.
-
חממו מחבת פסים או גריל לחום גבוה.
-
סננו את הנוזלים של המרינדה, פזרו מלח גס מעל הסטייק והניחו אותו מיד על הגריל.
-
צלו את הסטייק כ-3 דקות מצד אחד, הפכו אותו והמשיכו לצלות בין 2 ל-5 דקות נוספות עד למידת העשייה הרצויה.
-
הסירו את הסטייק מן הגריל, חתכו אותו לרצועות באורך של כ-10 ס"מ והגישו אל השולחן לצד ירקות קלויים.