ככל שהמודעות לנזקים שאכילת בשר מוגזמת גוברת וככל שמספר האנשים שבוחרים במשטר תזונה צמחוני עולה, ככה אנחנו מגלים עוד ועוד מרכיבים שיכולים לשמש כתחליפים נהדרים. במתכון שלפניכם הכוכבת התורנית היא הכרובית, שאולי כבר ידעתם שאפשר להכין בעזרתה פיצה בריאה וטעימה, והיא תשמש אתכם כדי להכין המבורגר צמחוני בריא ומפתיע. אחרי שתנסו את המתכון הזה בפעם הראשונה ותגלו כמה שהוא פשוט ואילו אפשרויות שדרוג והתאמה רחבות הוא מאפשר, אין לנו ספק בכך שהוא יהפוך לאחת מהמנות הצמחוניות האהובות עליכם!
אופן הכנת ההמבורגר כרובית:
-
הכינו את הקינואה לפי ההוראות שעל האריזה אך השתמשו רק בכוס אחת של נוזל. במקביל, חממו מראש תנור לחום של 200 מעלות.
-
פרקו את הכרובית לחתיכות קטנות, פזרו אותן על תבנית מכוסה בנייר אפיה, תבלו במלח ומעט תבלין חריף לפי העדפתכם, הזליפו מעל בערך כף של שמן זית והכניסו את התבנית לתנור למשך 20-30 דקות.
-
בסיום הבישול תנו לכרובית להתקרר ואז הכניסו אותה למעבד מזון או בלנדר וטחנו באמצעות פולסים קצרים. הפסיקו כאשר נוצרת עיסה גושית רכה - לא תערובת חלקה במרקם של פירה.
מקור תמונה:
pinchofyum.com
-
ערבבו בקערה גדולה את הכרובית, הקינואה המבושלת, פירורי לחם, גבינה מגוררת, ביצים, מלח, שום ועוד כפית או שתיים של תיבול חריף אם אתם רוצים לשדרג את טעם המנה.
-
לאחר שסיימתם לערבב את כל הרכיבים צרו מהם כ-10 "המבורגרים" שווים בגודלם.
-
חממו במחבת את שארית השמן וטגנו את ההמבורגרים על כל צד עד שהם מזהיבים. הקפידו להפוך אותם בזהירות כדי שלא יתפרקו והניחו אותם לקירור על כלי מרופד בנייר סופג.
-
התחילו במלאכת הרכבת המנה: מומלץ למרוח פסטו על הלחמניות או להשתמש בכל רוטב אהוב אחר, להניח בתוכן את ההמבורגר, לסדר מעליו ערמה קטנה של סלט כרוב סגול ולהוסיף כמה חתיכות של בצל חי או מטוגן לפי העדפתכם.
טיפ השף:
אל תפחדו להתנסות עם רטבים ותוספות לפי טעמכם האישי, התוצאות בהחלט יפתיעו אתכם!