מעטים האנשים שלא אוהבים לאכול נתח סלמון טרי וטעים, בין אם אפוי ובין אם מבושל. כעת אתם תוכלו להכיר דרך בישול ותיבול למרכיב הנפלא והבריא הזה שככל הנראה לא הכרתם – סלמון ברוטב טריאקי ביתי. את המתכון המעולה הזה יצר השף המפורסם גורדון רמזי, ועכשיו גם אתם תוכלו להכין אותו בביתכם ללא כל בעיות.
מקור תמונה:
gordonramsay
אופן הכנת הסלמון טריאקי:
-
ערבבו בקערה גדולה ג'ינג'ר, שום, סויה, מייפל, מירין ושמן זית.
-
הניחו את חתיכות הסלמון בצלחת, תבלו במלח ופלפל לפי טעמכם וצקו את התערובת שהכנתם בסעיף הקודם מעל לכל חתיכה.
-
כסו כל חתיכת סלמון בניילון נצמד והניחו במקרר למשך שעתיים.
-
חממו מחבת מעל לאש בינונית וצקו לתוכה מעט שמן לטיגון.
-
כאשר השמן חם דיו, הניחו את חתיכות הסלמון כאשר הצד של העור כלפי מטה ובשלו במשך כ-2 דקות.
-
צקו למחבת בזהירות את יתרת המרינדה שנותרה ובשלו למשך כדקה נוספת.
-
הפכו את חתיכות הסלמון על צדן השני ובשלו במשך 3-4 דקות כך שהן יהיו מכוסות היטב בכל הרוטב שבמחבת – אם הרוטב סמיך מדי, ניתן להוסיף מעט מים חמים.
-
הגישו את חתיכות הסלמון בצלחות נפרדות וצקו מעל כל אחת מהן מעט מהנוזלים שנשארו במחבת – מומלץ להגיש לצד ירקות מוקפצים ואטריות.