יש הטוענים כי ארוחת בוקר היא הארוחה החשובה ביותר ביום, שכן בעזרתה ניתן לרכוש אנרגיה בריאה וזמינה שתעזור לכם להתחיל את יומכם ברגל ימין. לכן, כאשר ישנם מתכונים מפתיעים לארוחות בוקר שכאלה, במיוחד אם מדובר בהמלצות של השף גורדון רמזי, אנחנו פשוט חייבים לנסות אותם. כעת, גם אתם תוכלו להכין את ארוחת הבוקר הצפון אפריקאית לפי המתכון של אחד השפים המפורסמים ביותר בעולם.
מקור תמונה:
gordonramsay
רכיבים לארוחת בוקר צפון אפריקאית:
אופן הכנת הארוחת בוקר צפון אפריקאית:
-
חממו מחבת מעל אש בינונית, הוסיפו מעט שמן זית ובצל וערבבו יחדיו עד שהבצל מתרכך.
-
הוסיפו את שני סוגי הפלפלים, ערבבו יחדיו כ-5 דקות ולאחר מכן הוסיפו את השום והצ'ילי וטגנו יחדיו במשך 2 דקות עד שהם רכים.
-
הוסיפו כמון, ערבבו והמשיכו לטגן למשך כדקה ולאחר מכן הוסיפו את העגבניות, תבלו במלח ופלפל ובשלו במשך 15-20 דקות עד שהעגבניות מתרככות לחלוטין – הוסיפו 3-4 כפות מים אם התערובת לא נוזלית דיה.
-
כאשר מתקבל מרקם סמיך, ערבבו היטב, טעמו ותקנו תיבול במידת הצורך.
-
צרו 4 גומות בתערובת ושברו לכל אחת מהן ביצה אחת.
-
כסו את המחבת ובשלו מעל אש בינונית-נמוכה במשך 5-6 דקות או עד שהביצים מקבלות עטיפה לבנה.
-
הסירו את המחבת מן האש, פזרו מעל כוסברה ובצל ירוק והגישו אל השולחן לצד לחם כפרי.