כל מי שמגדיר את עצמו כחובב בשר מושבע יודע איך ליהנות ולהעריך סטייק סינטה עסיסי וטעים. מדוע זאת? מפני שנתח איכותי זה הוא ללא שומן וקל מאוד לעבוד איתו, לצד היתרון שיחסית לסוגי הבשר האחרים, הוא גם זול. אך מה קורה כאשר נמאס מצורת ההכנה המסורתית והפשוטה שעל האש? מחפשים דרכים יצירתיות וטעימות לא פחות כדי לצרוך את נתח הבשר הטעים הזה. דרך שכזו תוכלו לרכוש במתכון הבא, שמעבר לשימוש בנתחי הסינטה, הוא גם משלב רוטב פטריות מיוחד וטעים שיגרום למנה הזו להשתדרג פלאים.
מקור תמונה:
thekitchn
אופן הכנת המרינדה וסטייקים:
-
הניחו את הסטייקים מסודרים בשכבה אחת בתבנית חד פעמית והניחו בצד.
-
בקערה גדולה, ערבבו את כל חומרי המרינדה עד שהסוכר מתפרק.
-
צקו את תערובת המרינדה על חתיכות הסטייקים, כסו את התבנית ברדיד אלומיניום והניחו במקרר לזמן של בין 1-4 שעות.
-
במחבת גדולה חממו שמן (את כמות השמן תחת מצרכי הפטריות) מעל לאש בינונית-גבוהה.
-
בזמן זה, הוציאו את הסטייקים מהמרינדה והניחו אותם על נייר סופג.
-
ברגע שהשמן במחבת מעלה עשן, הניחו את הסטייקים וצרבו אותם כ-3-4 דקות מכל צד כדי לקבל מידת עשייה מדיום (אם תרצו מידת עשייה מוכנה יותר, צרבו אותם מעט יותר זמן מכל צד).
-
הוציאו את הסטייקים מן המחבת, הניחו בצלחת בצד וכסו עם רדיד אלומיניום לשמירה על החום.
אופן הכנת הרוטב פטריות:
-
אל אותה המחבת הוסיפו את הפטריות וערבבו אותן עד שהן יתרככו ויגירו את כל הנוזלים – כ-5 דקות.
-
הוסיפו את החומץ ובשלו כדקה אחת נוספת, הוסיפו מלח ופלפל במידת הצורך.
-
צקו את הפטריות עם כל הנוזלים שבמחבת מעל לסטייקים, פזרו פטרוזיליה והגישו חם.