היישר מצפון-מערב איטליה, מגיע אלינו המאכל המקומי-מסורתי בעל המרקם הקרמי והדביק שרובנו כה אוהבים - ריזוטו. המנה המיוחדת הזו לרוב מוגשת כמנה ראשונה, אך ישנם אנשים שדווקא אוהבים אותה כמנה עיקרית ומשביעה. מתכון למנה כזו תוכלו למצוא ממש כאן, כאשר תגלו כי כמות הפטריות העשירה שבה, היא למעשה מה שהופכת אותה לעיקרית, מלאה בטעמים ומשביעה מאוד.
מקור תמונה:
thekitchn
רכיבים לריזוטו פטריות אפוי ובצל מקורמל:
אופן הכנת הריזוטו פטריות אפוי ובצל מקורמל:
-
חממו תנור עם רשת אמצע ל-150 מעלות.
-
שטפו קלות את הפטריות המיובשות כדי להסיר כל אבק ולכלוך, הניחו אותן בקערה עמידה לחום, שפכו עליהן את המים הרותחים והניחו בצד.
-
קצצו בצל אחד וחממו שתי כפות שמן זית בסיר עמיד לחום תנור מעל אש בינונית.
-
הוסיפו את הבצל שקצצתם ואת השום וערבבו מדי פעם עד שהם רכים וזהובים.
-
הזיזו את תכולת הסיר לאחת מדפנותיו והגבירו את האש לחום בינוני-גבוה, הוסיפו את פטריות השמפיניון ובשלו יחדיו כ-5 דקות ללא ערבוב.
-
ערבבו את תכולת הסיר והמתינו שהפטריות יקבלו גוון חום.
-
סננו את הפטריות המיובשות ושמרו את הקערה עם הנוזלים.
-
הוסיפו את הפטריות המיובשות אל הסיר ביחד עם הרוזמרין וערבבו מעט.
-
הוסיפו את האורז ובשלו תוך כדי ערבוב עד שהוא מתחיל להיות שקוף – כ-4 דקות.
-
הגבירו את האש לחום גבוה והוסיפו פנימה את היין הלבן, החומץ, ציר המרק ואת קערת הנוזלים של הפטריות המיובשות.
-
ערבבו היטב וגרדו כל תחתית שנוצרה להעשרת הטעם והוסיפו מלח ופלפל שחור.
-
הביאו את תכולת הסיר עד לכדי רתיחה, כסו אותו והניחו אותו בתנור למשך 35 דקות.
-
בזמן זה, פרסו דק את 3 הבצלים שנותרו, חממו את יתרת שמן הזית במחבת על חום בינוני, הוסיפו את הבצל פנימה והמליחו בנדיבות.
-
הנמיכו את עוצמת האש מתחת למחבת וערבבו מידי פעם עד שהבצל מקבל גוון חום כהה – כ-30 דקות.
-
לאחר שסיר הריזוטו סיים את תהליך האפייה, הוציאו את ענף הרוזמרין, ערבבו היטב את תכולת הסיר והניחו אותו פתוח בצד למשך 5 דקות.
-
מזגו לקערות הגשה את הריזוטו, פזרו מעל כל אחת מהן כף של בצל מקורמל והגישו לשולחן.
טיפ השף:
ניתן להגיש את קערות הריזוטו עם כף של שמנת חמוצה ולהוסיף מעט פלפל שחור.