גבינת פרמזן ועגבניות מיובשות הן שילוב מנצח ברוב המתכונים האיטלקיים, בדגש על פסטות, מאפי בצק ועוד. כך גם במתכון המיוחד הבא ללחם פרמזן ועגבניות מיובשות שאותו תוכלו להכין בדקות ספורות.
מזגו חצי מכמות המים במרכז הקערה והוסיפו את שמן הזית.
מקור תמונה: shewhobakes
הוסיפו את העגבניות המיובשות ואת שארית המים לתערובת ערבבו היטב את הבצק.
הניחו אותו על שולחן מקומח קלות ולושו אותו לקבלת צורה של כדור.
הניחו את כדור הבצק למנוחה של כשעה בקערה וכסו בניילון נצמד.
מקור תמונה: shewhobakes
כעבור כשעה, הוציאו את הבצק החוצה ולושו אותו בשנית.
כעת הניחו את הבצק בתוך תבנית משומנת קלות וכסו אותו בניילון נצמד לעוד כשעה אחת.
בתום זמן ההמתנה, הסירו את הניילון הנצמד, מרחו את הבצק בביצה בעזרת מברשת והניחו אותו בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כחצי שעה.
מקור תמונה: shewhobakes
כעבור 25-30 דקות בדקו אם הלחם מוכן על ידי הקשה על החלק התחתון שלו, הצליל שנוצר מההקשה צריך להיות חלול ולא אטום. אם הצליל אטום, הלחם עדין לא אפוי מספיק ועליכם להמשיך לאפות עוד כ-2-4 דקות,
אך אם הוא חלול סימן שהלחם מוכן ועליכם להוציאו מן התנור ולהניח לו להתקרר מעט לפני ההגשה.