עוגיות שבלול קינמון הן מן המאפים הטעימים שקיימים במשפחת בצקי השמרים - הריח המשכר והטעם הממכר הם הסיבות שבזכותן אין אחד שיכול לסרב לאכול מהן. אז אם אתם אוהבים את עוגיות שבלולי הקינמון, המתכון הבא הוא במיוחד עבורכם! זה לא רק הטעם והריח המטריפים, אלא הפעם גם המראה משחק תפקיד חשוב מאוד שיראה לכולם שאתם מומחים של ממש במטבח.
אופן הכנת הבצק:
-
הכניסו אל קערת המיקסר שמרים, מים וכפית סוכר, ערבבו היטב והניחו בצד למשך כ-5 דקות לתסיסה.
-
הוסיפו לקערה מחית סלק, ביצה, ריוויון, ½ כוס סוכר, חמאה מומסת, גרידת תפוז ומלח וערבבו היטב.
-
הוסיפו כמחצית מכמות הקמח לקערה והחלו לערבל בעזרת המיקסר. כאשר נוצרת עיסה, יש להוסיף את יתרת הקמח ולהמשיך ללוש.
-
המשיכו ללוש עוד כ-5 דקות לאחר היווצרות כדור הבצק, ולאחר מכן העבירו אותו אל קערה משומנת קלות. כסו והניחו לתפיחה של כשעה וחצי או עד להכפלת הנפח של הבצק, ולבינתיים הכינו את המלית.
-
לאחר התפיחה, חלקו את הבצק לשני חלקים והניחו על משטח מקומח קלות. רדדו כל כדור לעלה מלבני ברוחב 45 ס"מ ובאורך של 35 ס"מ.
-
מרחו על כל עלה 3 כפות חמאה ופזרו באופן שווה מתערובת הסוכר וקינמון. השאירו גבולות מסביב לעלה ברוחב של 1 ס"מ מכל צד, וגלגלו את הבצק לרולדה הדוקה.
-
חיתכו כל רולדה לכ-12 חלקים, הברישו בביצה עם המים, פזרו את הסוכר החום ולחצו בחוזקה במרכז כל גליל ליצירת הצורה המעט פחוסה.
-
חממו תנור ל-160 מעלות וסדרו את הגלילים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ובמרחק של כ-2 ס"מ בין כל יחידה.
-
כסו את העוגיות והניחו להם לתפוח כ-30 דקות נוספות.
-
לאחר ההמתנה הכניסו לתנור ואפו במשך 14-22 דקות עד להזהבה.
-
הגישו חם או אחסנו ברדיד אלומיניום והקפיאו. חממו שוב לאחר ההפשרה.
אופן הכנת המלית:
-
ערבבו סוכר, קינמון וג'ינג'ר יחד בקערה קטנה ללא החמאה והניחו בצד.