לרוב כשמדברים על קציצות חושבים על בשר בקר או עוף, אך לאחר שתטעמו את קציצות הסלק המטריפות הללו, לא תחשבו על שום קציצה אחרת מלבדן. הטעם העשיר והמרקם הפריך יגרמו לכם לאכול אותן בקצב מסחרחר, לכן כדאי לכם להכין כמות כפולה בעת הכנת המתכון. נסו ותיהנו ממנה בריאה וטעימה שכל המשפחה תתאהב בה מהביס הראשון.
אופן הכנת הקציצות סלק:
-
חממו מחבת גדולה על חום בינוני והשחימו קלות את ½ כוס הסולת, היזהרו שלא לשרוף אותה. העבירו את הסולת אל קופסה פתוחה ומאווררת.
-
צקו את המים אל תוך סיר בינוני, הביאו לרתיחה והנמיכו את החום. הפרישו 2 כפות סולת קלויה, הניחו בצד את יתרת הסולת והכניסו בהדרגה אגב ערבוב אל תוך הסיר מבלי שייווצרו גושים. כבו את האש והניחו בצד לקירור למשך כמה דקות.
-
חממו בסיר בינוני אחר 1 כף שמן, בצל מטוגן, שום ופלפלים ירוקים במקרה שבחרתם להשתמש בהם, טגנו קלות והוסיפו את הגזר המגורד. אחר כך הוסיפו את הסלק בלי הנוזלים שנוצרו.
-
הוסיפו את כרוב הקייל ובשלו יחד במשך כמה דקות עד לצמצום חלק מן הנוזלים.
-
כבו את האש והסירו את הסיר מן הכיריים, הוסיפו פנימה את הסולת המבושלת, מלח ופלפל, ערבבו היטב והניחו בצד לצינון מוחלט.
-
לאחר שהתערובת התקררה לגמרי, צרו 6 קציצות בינוניות, פזרו את הסולת ששמרתם בצד על משטח העבודה והניחו את הקציצה משני הכיוונים על הסולת.
-
חממו מחבת מעט עמוקה עם שמן וטגנו את הקציצות משני הצדדים עד להשחמה קלה כ-5-10 דקות.
-
הגישו חם או קר.