האנצ'ילדה הוא מאכל מקסיקני במקורו המורכב מטורטייה מגולגלת ממולאת בבשר, עוף ועוד. לאחר שיצא ממקסיקו והגיע למקומות שונים בעולם, קיבל האנצ'ילדה שדרוגים ממטבחים שונים שבזכות באחד מהם נוצר המתכון המעולה שלפניכם. בעזרתו תוכלו לאכול את המאכל המסורתי כלזניית גבינות לא שגרתית שנאפית במיקרוגל בזמן קצר ומסוגלת לעורר את בלוטות הטעם שלכם!
מקור תמונה:
popsugar
רכיבים למתכון ללזניית אנצ'ילדה:
אופן הכנת המתכון ללזניית אנצ'ילדה:
-
אם הטורטיות קפואות יש להפשיר אותן במיקרוגל כשהן עטופות במגבת נייר, בחימום של 30 שניות כל פעם עד שהן מתרככות. אם הן פושרות ורכות יש לוותר על שלב זה.
-
שמנו תבנית זכוכית או כל תבנית בגודל 20*30 ס"מ המיועדת לשימוש במיקרוגל ומרחו בתוכה כחצי כוס מרוטב הפיצה.
-
ערבבו בקערה בינונית כוס אחת של רוטב פיצה עם קוביות פלפל, ½1 כוסות גבינת מוצרלה וכוסברה.
-
הניחו עלה טורטייה אחד על משטח העבודה, שימו מעליו מעט מהמילוי שבקערה וגלגלו את העלה לצינור. עשו כך עם כל יתר עלי הטורטייה והניחו על הרוטב שבתבנית.
-
צקו מעל כל גלילי הטורטייה שבתבנית את שאר הרוטב ואת רוטב הצ'ילי, ופזרו מעל את חצי כוס גבינת המוצרלה הנותרת.
-
הכניסו למיקרוגל למשך 5-7 דקות או עד שהגבינה נמסה והרוטב מבעבע, הוציאו והגישו לשולחן. בתיאבון!