לשום יש תדמית של ירק בעל ריח חזק שגורם לדחייה, אך בו בזמן ככזה שאי אפשר לבשל בלעדיו. לרוב משתמשים בו לתיבול מאכלים או רטבים, אך הכנת מנה ששום הוא הכוכב הראשי בה, לבטח לא עלה על דעתכם. אם כך כדאי לכם לנסות את מתכון מרק השום הקטיפתי והטעים הבא, וליהנות ממנה בריאה במיוחד שעוזרת להתחסן ולהתחזק מפני מחלות החורף.
מקור תמונה:
yummly
אופן הכנת המרק שום:
-
הכניסו לסיר בינוני מרק צח ושום, הניחו מעל להבה בינונית-גבוהה והביאו לרתיחה.
-
בשלו עוד כ-15 דקות עד לריכוכם של שיני השום.
-
הוציאו את שיני השום, רסקו אותן כמה שאפשר והחזירו אותן לסיר.
-
הנמיכו את הלהבה לנמוכה, ובינתיים טרפו את הביצים בקערה נפרדת.
-
הוסיפו את שמן הזית , המלח והפלפל השחור לסיר המרק וערבבו היטב.
-
העבירו מעט מן הנוזל החם לקערת הביצים, ערבבו היטב, וצקו את הביצים לתוך סיר המרק תוך ערבול קל. היזהרו שלא ירתח, מזגו והגישו.