מקורו של המרק הנהדר הזה הוא ביפן, והשילוב המנצח בין אטריות אורז לבין מרק ירקות צח יוצר מנה נפלאה שתחמם אתכם בחורף ותרחיק צינונים מעיקים. אצות הוואקמה שבמרק נמצאות כיום כמעט בכל חנות, ובזכות הכמות הגדולה של סיבים תזונתיים שיש בהן הן עוזרות לשמור על חילוף חומרים גבוה וגם ידועות כמרחיקות רעלים מהגוף וכירק ים ששומר על בריאות בלוטת התריס והמערכת ההורמונלית. בשילוב עם שאר הרכיבים שתגלו בהמשך, ניתן להכין מרק נהדר עם ניחוח אסייתי שישמור עליכם בריאים ושבעים לאורך זמן.
מקור תמונה:
Alpha
אופן הכנת המרק:
-
חממו את השמן בסיר גדול על אש בינונית. הוסיפו את הבצל והסלרי, ותבלו במלח ופלפל. בשלו במשך 5 דקות כדי לרכך את הירקות, תוך ערבוב מדי פעם.
-
הוסיפו לסיר את הפטריות, עלה דפנה, 2 כוסות מרק מיסו ואת קוביות הטופו. הביאו לרתיחה, הנמיכו את החום ללהבה בינונית, כסו ובשלו במשך 20 דקות.
-
הנמיכו את החום ללהבה נמוכה וצקו את 2 כוסות מרק המיסו שנותרו לתוך הסיר.
-
הוסיפו את פתיתי הוואקמה למרק וערבבו בעדינות. כסו את הסיר והמשיכו לבשל על להבה נמוכה במשך 10 דקות נוספות.
-
בקערה בינונית, השרו את האטריות ב-3 כוסות מים רותחים עד שהן יתרככו, 3-5 דקות. סננו את המים והוסיפו את האטריות לסיר המרק.
מקור תמונה:
Karin Dalziel
-
הוציאו מהסיר את עלה הדפנה, חלקו את המרק לקעריות, פזרו מעליו בצל ירוק ופטרוזיליה והגישו חם.