המתכון הבא מהווה בשורה משמחת עבור אנשים שרגישים לגלוטן, שכן הוא אינו מכיל את הרכיב הזה שגורם לתופעות לוואי לא נעימות אצלם. יתרה מזאת, המתכון גם אינו מכיל שמרים כך שלא תצטרכו לבזבז זמן על התפחה לפני שתזכו לטעום מהפיתות המעולות הללו.
חממו תנור לטמפרטורה של 200 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה. אם יש לכם אבן שמוט לאפיית פיצה הכניסו אותה לתנור בעת ההפעלה שלו.
לקערת המיקסר הכניסו את הקמחים ללא גלוטן, קסנטן גאם, קורנפלור, אבקת אפייה ומלח וערבבו הכל יחד בעזרת וו הלישה.
הוסיפו לתערובת הקמחים ביצים ומים, ערבבו עד להיווצרות בצק רך ואחיד הנפרד מדפנות הקערה והניחו אותו בצד למשך כ-2 דקות.
מקור תמונה: glutenfreeonashoestring
העבירו את הבצק למשטח מקומח מעט וחלקו אותו ל-8 חלקים שווים. גלגלו כל חתיכת בצק לכדור והניחו בצד.
רדדו כל כדור בצק לעיגול שטוח בעובי של מעט יותר מחצי ס"מ והניחו בתוך תבנית התנור או על אבן השמוט.
מקור תמונה: glutenfreeonashoestring
אפו כל פיתה במשך 1 דקה מכל צד (עשו זאת במהירות כדי שהן לא יתקררו).
מקור תמונה: glutenfreeonashoestring
הוציאו את הפיתות מהתנור ואפשרו להן להתקרר כ-3 דקות. הגישו חם.