חציל פיקנטי עם כרובית ובזיליקום הוא מתכון צמחוני פשוט וקל, שממחיש יותר מכל את הפתגם "כל המוסיף גורע". אל תתנו לפשטותה של המנה להטעות אתכם, שכן למרות שהיא כמעט ולא פוגעת בצורתם המקורית של חומרי הגלם, היא בהחלט תגנוב את ההצגה, בין שתגישו אותה כמנה עיקרית ובין שכתוספת מעל האורז!
מקור תמונה:
betsylife
רכיבים לחציל פיקנטי וכרובית:
אופן הכנת חציל פיקנטי וכרובית:
-
חממו את התנור מראש ל-230 מעלות.
-
ערבבו בקערה את השום יחד עם הג'ינג'ר, 3 כפות מהשמן, הקארי, ½ כוס המים ו-1 כפית מלח עד לקבלת תערובת אחידה.
-
במחבת, חממו 2 כפות שמן נוספות, הוסיפו את החצילים ופרחי הכרובית והקפיצו במשך כ-5 דקות.
מקור תמונה:
betsylife
-
כעת, הוסיפו את התערובת למחבת, העבירו למחבת מתאימה לתנור או לתבנית אפייה אם יש צורך, והכניסו לתנור לחצי שעה.
-
בתום הזמן, כבו את התנור והעבירו את המנה אל צלחת הגשה. פזרו מעט נבטים ועלי בזיליקום טריים לקישוט ולטעם.
-
באפשרותכם להכין מצע של אורז ולהניח עליו את התערובת, או לחילופין להגיש את המנה כפי שהיא.
מקור: גבריאל.ה