שוקולד הוא כנראה המכנה המשותף הכי גדול בעולם, ועם מתכון לעוגה הבאה לא קשה להבין מדוע. הטעם הנפלא של העוגה הפשוטה הזו יגרום לכם להכין אותה שוב ושוב כשלא יהיה לכם זמן להכין קינוח מורכב יותר, או פשוט כשתרצו משהו מתוק וטעים שלא דורש שעות רבות של הכנה.
אופן הכנת העוגת שוקולד:
-
חממו את התנור ל-160 מעלות, ושמנו קלות תבנית אפייה של קוגלהוף בקוטר 30 ס"מ, או תבנית עגולה רגילה בקוטר 22 ס"מ.
-
בקערה בינונית, ערבבו יחד קמח, קקאו, אבקת סודה לשתייה ומלח עד לקבלת תערובת אחידה.
מקור תמונה:
Emily
-
בקערה גדולה נפרדת, ערבבו יחד ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת אחיד. הוסיפו לתערובת שמן קנולה ותמצית וניל וערבבו עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
-
הוסיפו לתערובת הנוזלים חלב סויה וקצפת צמחית וערבבו. הוסיפו לתערובת הנוזלית הזו את תערובת הקמח וערבבו לקבלת מרקם אחיד.
-
הוסיפו לקערה את שבבי השוקולד, ערבבו ומזגו לתוך התבנית המשומנת.
-
הכניסו את התבנית לתנור למשך 55-60 דקות, או עד שקיסם שתנעצו במרכז העוגה יצא יבש. בינתיים הכינו את ציפוי השוקולד.
אופן הכנת הציפוי שוקולד:
-
הכניסו את השוקולד וחלב הסויה לסיר קטן והניחו אותו על להבה בינונית.
-
המיסו את השוקולד תוך ערבוב תמידי, עד שהוא יימס ויתקבל ציפוי אחיד וחלק.
-
הוציאו את העוגה מהתנור, צננו אותה במשך 10 דקות ומזגו עליה את הציפוי.