נעמה שגיב, בעלת בלוג התזונה והבריאות "היפה והחיה", שילבה בין הטעם והצבע הנפלאים של דובדבנים עם חמאת בוטנים ליצירת עוגה קרה ועשירה במיוחד. עם המתכון הייחודי הזה תוכלו לא רק ליהנות מקינוח טעים, אלא להרשים כל אורח שיגיע אליכם ויטעם ממנה. אף אחד לא יאמין שהעוגה הזו לא מכילה חלב, ואתם תוכלו ליהנות ממנה בכל עת שתרצו, בלי רגשות אשמה.
לחצו כאן למתכונים נוספים מהבלוג "היפה והחיה"
אופן הכנת השכבת בסיס:
-
השרו את הקשיו והפקאן של שכבת הדובדבנים במים למשך שעתיים, ובינתיים הכינו את שכבת הבסיס.
-
הכניסו למעבד מזון אגוזי מלך, שקדים, תמרים, תמצית וניל, משקה שקדים ואורז ומלח וערבלו לקבלת מחית אחידה ודביקה.
מקור תמונה:
beautybeastisrael
-
רפדו תחתית של תבנית עגולה נשלפת בקוטר 22 ס"מ בנייר אפייה, הניחו עליה את המחית עבור שכבת הבסיס, פזרו באופן אחיד על התבנית והדקו היטב.
אופן הכנת השכבת דובדבנים:
-
סננו את אגוזי הפקאן והקשיו מנוזלים, הכניסו אותם למעבד מזון ועבדו לקבלת תערובת אחידה.
-
הוסיפו לתערובת מיץ לימון, סירופ מייפל, תמצית ווניל ושמן קוקוס ועבדו לקבלת מרקם חלק.
-
מזגו מחצית מהתערובת על שכבת הבסיס והכניסו את התבנית למקפיא למשך חצי שעה.
-
הוסיפו למחצית השנייה של התערובת דובדבנים קפואים וזרעי צ'יה ועבדו לקבלת תערובת אחידה.
-
הוציאו את התבנית מהמקפיא, מזגו עליה את תערובת הדובדבנים ופזרו אותה באופן אחיד. הכניסו למקפיא בשנית למשך חצי שעה לפחות.
-
הכניסו את חמאת הבוטנים לקערה עמידה למיקרוגל ואת הקערה למיקרוגל למשך 30 שניות או עד שהיא תתרכך.
-
הוציאו את התבנית מהמקפיא ומרחו אליה את חמאת הבוטנים.
-
הכניסו את העוגה למקפיא להתייצבות ולמקרר כרבע שעה לפני ההגשה על מנת שתתרכך.
מקור: נעמה שגיב