מתכון לעוגת תפוחים ודבש הפוך על הפוך היא קינוח מיוחד לראש השנה שאתם חייבים לנסות. עוגת הטארט טאטן המוכרת מקבלת שינוי מעניין וטעים במתכון שלפניכם אז אם אתם מתארחים בחג ומתלבטים מה להביא, הביאו את עוגת התפוחים ודבש ללא גלוטן הזו ותגרמו לכל הסועדים ללקק את האצבעות.
רכיבים לתפוחים והרכבת העוגה:
אופן הכנת רוטב דבש:
-
מקמו את רשת התנור במרכז התנור, והדליקו את התנור לחום של 170 מעלות.
-
רפדו תבנית 26 ס''מ בנייר אפייה והניחו בצד.
-
ערבבו יחד את כל חומרי הרוטב, הוסיפו את האגוזים ופזרו על תחתית התבנית.
-
הכניסו את התבנית למקרר עד לסיום הכנת הבלילה.
אופן הכנת העוגה:
-
ערבבו בקערה בינונית קמח, אבקת אפייה ומלח והניחו בצד.
-
בקערה גדולה יותר ערבבו שמן קוקוס, מיץ תפוזים, סוכר, וניל וביצים, והניחו בצד.
אופן הכנת תפוחים והרכבת העוגה:
-
קלפו את התפוחים וחתכו אותם לחתיכות קטנות.
-
הניחו בקערה וערבבו עם הסוכר והקינמון.
-
ערבבו את המרכיבים היבשים של העוגה עם המרכיבים הרטובים.
-
הוציאו את תבנית העוגה מהמקרר וצקו שכבה דקה על תחתית התבנית.
-
פזרו כ-½1 כוסות מהתפוחים על שכבת הבלילה וצקו מעליה עוד שכבה דקה מהבלילה. עשו כך עד סיום כל הבלילה והתפוחים.
-
אפו כ-50 דקות או עד גוון שחום מעט (מבחן הקיסם לא עובד במתכון הזה).
-
הוציאו את העוגה מהתנור וקררו למשך 4-6 שעות.
-
היפכו את העוגה על צלחת מהודרת, חיתכו והגישו עם רוטב דבש לפי הטעם מעל.