עוגת מאפינס היא אחת מהעוגות שכולם אוהבים, יש טעמים רבים כל כך לקינוח המדהים הזה. מתכון מאפינס גבינת עיזים, דבש ותאנים, הוא ללא ספק אחד מהמתכונים המנצחים.
מקור תמונה:
pinterest
רכיבים למאפינס גבינת עיזים ודבש:
אופן הכנת המאפינס גבינת עיזים ודבש:
-
חממו תנור ל-220 מעלות. שמנו תבנית אפייה עם 12 כוסות.
-
ערבבו בקערה קטנה גבינת עיזים (או גבינת שמנת), דבש, גרידת לימון ו-¼ כפית תמצית וניל והניחו בצד.
-
ערבבו בקערה גדולה קמח מחיטה מלאה, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
-
בקערה בינונית ערבבו ביצה, סוכר חום וכפית תמצית וניל. ערבבו עד שהסוכר נמס (כדקה).
-
הוסיפו את החלב והשמן בהדרגה, עד לקבלת תערובת אחידה.
-
הוסיפו את החומרים היבשים אל החומרים הרטובים וערבבו.
-
הוסיפו תאנים וערבבו את הבלילה.
-
במרכז כל כוס בתבנית האפייה, צקו כמות נדיבה ממילוי הגבינה וכסו בבלילה. הכניסו לתנור ואפו עד להזהבה, במשך 13 עד 15 דקות.
-
הניחו למאפינס להתקרר בתבנית כ-5 דקות, הוציאו מהתבנית והגישו חם או בטמפרטורת החדר.