אין כמו מרק חם כדי למלא את גופנו ברכיבים בריאים וטעמים מיוחדים. מרק הדגים במתכון הבא יכול להיות תחליף נהדר למנות דג מסורתיות אחרות כמו גפילטע פיש או דג צלוי, או שהוא פשוט יכול להיות תוספת מרעננת לספר המתכונים האישי שלכם.
אופן הכנת המרק דגים:
-
שטפו את הדג היטב וחתכו ממנו את הבשר (פילה) כך שתיוותרו עם הראש והעצמות. חתכו את הדג ללא הבשר לחתיכות בינוניות (ניתן להשתמש בבשר הדג במתכונים אחרים כמו סביצ'ה או פילה דג צלוי).
-
העמידו סיר גדול על אש גבוהה, ושפכו לתוכו את 4 כוסות המים. הוסיפו את חלקי הדג ללא הבשר, ובשלו 20 דקות.
-
הורידו את הסיר מהאש וסננו את הציר שהתקבל לתוך סיר חדש. זרקו את חלקי הדג.
-
חתכו תפוחי אדמה, גזר, סלרי, פטרוזיליה והכניסו אותם לציר. תבלו במלח ופלפל ובשלו על אש נמוכה במשך 10 דקות.
מקור תמונה:
Bikes And Books
-
הוסיפו את האורז לציר, ערבבו ובשלו במשך 10-15 דקות על אש בינונית. הסירו מהאש והניחו למרק להתקרר מעט. הגישו עם פרוסות ליים/לימון טרי.