ארז מעיד שהוא אוהב לשלב את שמן האבוקדו בבצקים מלוחים (יותר מאשר ברטבים לסלט), כי הוא נותן למאפים ניחוח נחמד של ארטישוק. מנגולד עכשיו בעונה, אבל כמובן שאפשר להחליף אותו בתרד, תרד תורכי או עלי סלק אדום - כל אחד יתן חמיצות משלו וטעם קצת אחר למעדן הנפלא הזה לחג.
למתכונים נוספים מאתר "על השולחן".
מקור תמונה:
hashulchan
רכיבים לבצק (כ-25 אוזני המן):
אופן הכנת הבצק (כ-25 אוזני המן):
-
ערבלו קמח ושמרים במיקסר עם וו לישה. הוסיפו שמן אבוקדו, מלח, וודקה ומים ולושו היטב עד שיווצר בצק אחיד. אין צורך בלישה ארוכה, שתיצור מאפה קשה.
-
כסו את הקערה בניילון נצמד והכניסו למקרר לשעתיים לפחות ועד יומיים לכל היותר. הבצק יתפח מעט ויתייצב. יתקבל בצק נוח לעבודה ובעל גוון ירוק עז.
אופן הכנת המלית:
-
הפרידו מנגולד לגבעולים ועלים וקצצו בנפרד.
-
חממו מחבת עם שמן זית וטגנו בצל עד שקיפות. הוסיפו את גבעולי המנגולד הלבנים וטגנו כ-3 דקות לריכוך. הוסיפו את עלי המנגולד, טגנו יחד 2 דקות והסירו מהכיריים.
אופן הכנת הבשאמל:
-
המיסו חמאה בסיר קטן עד לתחילת רתיחה. הוסיפו קמח וביחשו לקבלת רביכה. הוסיפו חלב לאט ותוך כדי בחישה והמשיכו לבשל על להבה נמוכה 3-2 דקות עד שתסמיך.
-
הוסיפו גבינות, מלח, פלפל לבן ומוסקט, ערבבו וצננו. הוסיפו את תערובת המנגולד לבשאמל וערבבו היטב.
-
חממו תנור ל-200° מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
-
רדדו את הבצק על משטח מקומח לעובי דק ככל האפשר (3-2 מ"מ) וקירצו עיגולים בקוטר 8 ס"מ.
-
מלאו כל עיגול בצק בכף מלית והדקו לצורת אוזן המן (משולש). השאירו פתח קטן, כדי שאפשר יהיה לראות את המלית הצבעונית גם לאחר האפייה.
-
הניחו את האוזניים במרווחים בתבנית, הברישו בביצה והתפיחו כ-10 דקות.
-
הברישו שוב בביצה ואפו כ-15 דקות עד הזהבה.
מקור: על השולחן