רוצים להכין קינוח טעים ופשוט שיגרום לכל האורחים להיות מרוצים? המתכון הבא יסייע לכם לעשות זאת בקלות ובמהירות! עוגת השוקולד שאותה תלמדו להכין הצליחה לכבוש את לבם של בני משפחתי והאורחים, וכשאני מגישה אותה אני לא נתקלת בשום סירוב. הסיבה לכך היא שהמתכון הזה אינו מכיל רכיבים חלביים, ואף לא ביצים, כך שגם כל מי שהוא טבעוני, שומר כשרות או רגיש ללקטוז, יכול להתמוגג מטעמה הנפלא של העוגה הזו כמו יתר בני הבית!
אופן הכנת העוגה:
-
חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.
-
קחו תבנית אפייה עמוקה והכניסו לתוכה את הקמח, הקקאו, הסוכר, הסודה לשתייה והמלח. ערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
-
בתערובת שהתקבלה, צרו 3 גומות (שתיים קטנות ואחת גדולה) שאליהן תיצקו את הרכיבים הרטובים; לשקע הגדול הכניסו את השמן הצמחי, לשקע קטן אחד את החומץ, ולנותר את תמצית הווניל. כעת, צקו מים על כל התבנית, וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
-
אפו את העוגה בתבנית עגולה במרכז התנור במשך 35 דקות.
אופן הכנת הציפוי:
-
בזמן שהעוגה נאפית, הכניסו את השוקולד לתוך קערה קטנה שניתן לחמם. הוסיפו את שמן הקוקוס והניחו את הקערה בתוך סיר עם מים רותחים. הקפידו שהקערה לא תיגע במים והמשיכו לחמם את הסיר עד שייווצר רוטב שוקולד.
-
לאחר שהעוגה נאפית במשך 35 דקות, הכניסו לתוכה קיסם ובדקו שהוא יוצא נקי. אם כן, הוציאו את העוגה מהתנור, ואם לא – המשיכו לאפות ובדקו פעם נוספת לאחר כמה דקות. כאשר היא מוכנה, הניחו לה להתקרר על השיש במשך מספר דקות ולאחר מכן צקו מעליה את רוטב השוקולד באופן שווה.
-
אם תרצו שלעוגה שלכם יהיה ציפוי קשיח, תוכלו להכניס אותה למקרר ולפני כן לקשט אותה עם כל דבר שתחפצו בו, כמו קצפת, תותים, אבקת סוכר או סוכריות צבעוניות.
-
הגישו את העוגה המוכנה (ואולי גם המקושטת...) לשולחן, והתחילו לאכול עם האורחים!
מקור: אביה.פ