אני רוצה להתוודות בפניכם ולספר שבניגוד לרוב המוחלט של האנשים, אינני אוהבת עוגות שוקולד. אני תמיד שמחה לקבל חטיף או עוגיית שוקולד, אך כשמדובר בעוגות, לרוב אני מרגישה שהתוצאה שמתקבלת היא מתוקה ויבשה מידי ואינה עושה חסד עם המרכיב המופלא הזה. כך לפחות חשבתי עד שהכינו עבורי את עוגת השוקולד הבאה... כשהסכמתי לטעום ממנה נדהמתי לגלות שהיא רכה ועסיסית וכי הקפה שנמצא בה מעשיר אותה ומבדיל אותה משאר עוגות יום ההולדת הפשוטות. כדי להעצים את כל החוויה, מעל העוגה נמזוג סירופ שוקולד כה קליל וטעים, שלא האמנתי שניתן להכין אותו מ-4 מרכיבים ותוך 3 דקות בלבד.
רכיבים לסירופ שוקולד ב-3 דקות:
אופן הכנת עוגת שוקולד:
-
מחממים תנור לטמפרטורה של 175 מעלות ומשמנים תבנית אפייה בגודל של 23X33 ס"מ בחמאה או בתרסיס שמן.
-
מערבבים יחד בקערה גדולה קמח, סוכר, אבקת קקאו, סודה לשתייה ואבקת אפייה. מוסיפים לתערובת החומרים היבשים שמן, חלב, ביצים ותמצית וניל ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. לבסוף מוזגים פנימה את כוס הקפה ומערבבים.
-
יוצקים את הבלילה אל תוך תבנית האפייה ואופים במשך 25-35 דקות. אחריהן בודקים בעזרת קיסם שיניים שהעוגה אפויה (נועצים את הקיסם במרכז העוגה וכאשר הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה).
-
העוגה הזו יוצאת נימוחה ומתוקה כך או כך, אך אם תרצו להעשיר אותה אף יותר, תוכלו לנצל את הזמן בו העוגה נמצאת בתנור לצורך הכנת סירופ שוקולד חלק ומבריק תוך 3 דקות בלבד! כמובן שתוכלו להכין את רוטב השוקולד הטעים והפשוט הזה בכל פעם שתרצו לשדרג כל עוגה שאתם מכינים במינימום מאמץ.
אופן הכנת סירופ שוקולד ב-3 דקות:
-
בסיר קטן על להבה בינונית, מערבבים קקאו, סוכר ומים ומביאים אותם לרתיחה.
-
לאחר שהקקאו והסוכר נמסו, מסירים את הסיר מן האש ומקפלים פנימה את קוביות החמאה.
-
מניחים לסירופ להתקרר מעט, מוזגים אותו על העוגה ומסדרים ומשטחים בעזרת מרית.
-
את סירופ השוקולד ניתן לשמור במקרר עד שבוע ימים ולחמם במיקרוגל או על סיר קטן בכל פעם שמתחשק דבר מה מתוק. תוכלו לצפות באמצעותו עוגות, לטבול בו פירות או לטפטף מעט ממנו על מנת הגלידה שלכם. אחרי שתנסו להכין אותו תיווכחו גם אתם לדעת כי סירופ השוקולד הזה הוא מתכון מנצח!
מקור: אביה ג.