print header

התכוננו לחורף: כל מה שהורים צריכים לדעת כדי לטפל בילד חולה

ילדים נוטים לסבול יחסית הרבה ממחלות, בין היתר מכיוון שהם מדביקים אחד את השני במסגרות כמו הגן או בית הספר, וכן מאחר שהמערכת החיסונית שלהם אינה בעלת ניסיון רב כמו זו של אדם בוגר. בכל פעם שהילד נהיה חולה ההורים עלולים להילחץ, במיוחד אם מופיע תסמין חדש שמעולם לא נתקלו בו קודם לכן אצל אותו הילד - אך אל דאגה! תוכלו להכין את עצמכם לכל מצב של מחלה אצל ילדיכם אם תעברו על המידע שמופיע ב-10 הכתבות הבאות. אתם אפילו מוזמנים לשמור כמה מהן במועדפים למקרה שבו תצטרכו אותן, והן כולן עשויות לעזור לכם לטפל בילדיכם טוב יותר אם יהיו חולים.
 

1. טיפים לטיפול בילדים חולים

נתחיל בבסיס – איך מטפלים בילדים חולים, או ליתר דיוק, איך עושים את זה בלי להקשות על עצמנו ועליהם? יש לא מעט טיפים מקוריים שיכולים לעזור לכם, למשל טיפ לסימון מינון ונטילת תרופות על גבי מארז התרופה, ניקוי קיא בקלות מהרצפה, הכנת מארז ממחטות נייר (יחד עם פח לאלו המשומשות לצדו) ועוד... הכירו את כולם בכתבה הבאה.
 

2. איך לזהות בעיות עור אצל ילדים וכיצד לטפל בהן

פריחה היא דבר שנפוץ מאוד בעורם של ילדים קטנים, וזאת משום שהם רגישים מאוד לזיהומים ומערכת החיסון שלהם מגיבה לעיתים בצורה חמורה או כזו שאינה מהירה מספיק כדי לטפל בהם, מה שמתבטא לעיתים קרובות בתסמינים על העור. בכתבה הבאה תגלו איך לזהות את הבעיה שהופיעה על עורם של הילדים, מה גרם לה, כיצד לטפל בה ואיך למנוע אותה בעתיד.
 

3. איך להכין סירופ ביתי נגד שיעול

בהמשך עוד תיתקלו בכתבה שתראה לכם איך להכין כמה וכמה תרופות סבתא לילדים, אך בחרנו לציין את זו במיוחד, מכיוון שהיא כל כך קלה להכנה וכה יעילה. מדובר בסירופ נגד שיעול טבעי לחלוטין שתכינו בביתכם עם 4 מרכיבים בלבד, ויש לו יתרון גדול נוסף – הוא טעים ומתוק, כך שבהחלט שווה לנסות אותו.
 

4. מיתוסים על מחלות בקרב תינוקות

אם אתם הורים טריים, כל מחלה אצל התינוק יכולה להלחיץ אתכם מאוד. הקטנצ'יק לא יכול להגיד מה כואב או מפריע לו, ועליכם לזהות את סימני המחלה בעצמכם ולטפל בה בזמן. אך מרוב הלחץ אתם עלולים להאמין לכמה מיתוסים ששמעתם מפה לאוזן ושילחיצו אתכם עוד יותר או שיפגעו בטיפול שתתנו לילדכם. אז בואו להכיר את כל אותם המיתוסים, להבין מה עומד באמת מאחוריהם ולגלות איך לטפל כמו שצריך בתינוק חולה. 
 

5. מה מומחים אומרים על חשיפה של ילדים לחיידקים

ילדים נחשפים לחיידקים משלל גורמים, שעל חלקם אנחנו לעיתים לא חושבים, ואילו על אחרים אנחנו חושבים יתר על המידה. מה קורה אם הילד שותה מאותו הבקבוק למשך מספר ימים מבלי ששטפו אותו? האם זה מסוכן שהזאטוט עשה צרכים באמבטיה ואיך צריך לנקות מוצץ שנפל על הרצפה? על כל השאלות האלה ועוד תקבלו מענה בכתבה הבאה.
 

6. שאלות שחשוב לשאול את רופא הילדים בנוגע למחלות כרוניות

אם הילד שלכם סובל מאסטמה, סוכרת, מחלת קרוהן או קוליטיס, יתכן שיש לכם שאלות רבות להעלות בפני הרופא. מבין כולן, אלו הן כמה מהשאלות החשובות ביותר שעליכם להציג בפניו ושאתם צריכים לדעת את התשובה להן. אתם תגלו שחלק מהמצבים לא מלחיצים כמו שחשבתם, ואילו אחרים מצריכים מכם דאגה וטיפול מיוחדים כדי למנוע בעיות כאלה ואחרות.
 

7. טיפים למתן תרופות לילדים ללא מאבקים

כל הורה יודע שלתת תרופה לילד זו מטלה קשה ומפרכת, שמצריכה מאיתנו לעיתים להיות קצת יצירתיים. בה בעת כל ילד יודע שהוא לא רוצה לקבל את התרופה שמגישים לו, לא משנה איזה טריק ינסו ההורים. אז איך בכל זאת מצליחים לתת לילדים תרופות ללא מאבקים, ויחד עם זאת – כיצד מוודאים שהתרופה שהילד מקבל בטוחה לשימוש עבורו? כל זאת ועוד בכתבה הבאה.
 

8. תסמיני מחלות אצל ילדים שאסור להתעלם מהם

ככל שהילד גדל, רוב ההורים נלחצים פחות ופחות ממחלות, אך אל תהיו שאננים – יש בעיות בריאותיות שאתם עלולים לפספס ושיכולות להיות גורליות להמשך חייו של ילדכם. אם הילד תמיד מרגיש יובש בפה, מאבד שיער רב או חווה עייפות רבה שלא אופיינית לו - כל אלו עלולים להעיד על בעיה בריאותית שמצריכה התייחסות. הכירו את הסימנים שעליכם לשים לב אליהם בכתבה הבאה.
 

9. תרופות סבתא למחלות חורף של ילדים

החורף מתקרב ואיתו המחלות שאף הורה לא מצפה להן. צינון, אף סתום, שיעול וכאב גרון הם רק חלק מהתסמינים שבהם תידרשו לטפל, אך עם כל כך הרבה תסמינים מגיעות גם הרבה תרופות. כדי למזער ככל הניתן את החשיפה של ילדיכם לתרופות שאינן טבעיות, תוכלו לנסות את תרופות הסבתא הבאות שיעזרו לטפל כמעט בכל תסמין אפשרי של מחלת חורף. 
 

10. סימנים לגרמופוביה אצל ילדים

נסיים את האוסף הזה עם כתבה שנוגעת לנושא קצת אחר – כאן לא מדובר בטיפול בילדים חולים, אלא בעזרה לילדים שהפכו לגרמופובים. מדובר בתופעה נפוצה לאחרונה מאז שהתפרצה מגפת הקורונה והילדים גדלו במציאות שבה חייבים תמיד להישאר נקיים ומחוטאים כדי להימנע מהידבקות בנגיף - אך יחד עם זאת מומלץ להיות ערים ולשים לב האם ילדיכם מפחדים יותר מדי ממחלות, חיידקים ווירוסים, וכן לדעת מה לעשות אם זה אכן המצב.
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.