בדרום מזרח אירופה יושב לו אזור מיוחד במינו - חבל הבלקן; רובכם ודאי מכירים בו, בין אם כבר ביקרתם באחת או יותר מהמדינות המרכיבות אותו ובין אם רק שמעתם עליו. זהו איזור יוצא דופן ומגוון בתרבותו, במורשתו ובשלל בעמים היושבים בתחומו - אך ניתן בהחלט להגיד שמה שמשותף לרבים מהם הוא שיש להם אוכל מצויין ומנות מסורתיות שעוברות מדור לדור ומשמשות ללא ספק כמקור לגאווה עבור המקומיים. מרבית המנות הבלקניות המסורתיות אינן מסובכות להכנה, ולכן אתם גם יכולים להרכיב אותן בקלות בביתכם, ובכך להכניס למטבחכם את הטעמים האותנטיים של הבלקן. כדי לעזור לכם בכך, אספנו עבורכם 5 מתכונים נהדרים ממדינות הבלקן השונות - סרביה, קרואטיה, בוסניה, אלבניה ורומניה - שבעזרתם המטבח המגוון של חבל הארץ הזה יתגלה לכם ולבני ביתכם במלוא תפארתו.
ממש כפי שלנו יש את הפיתה שלנו, כך גם לסרבים שבבלקן יש מאפה חלול מסורתי משלהם – הלפינג'ה; הלחם התפוח (והחלבי) הנהדר הזה יכול בהחלט להפוך להיות חלק מהמטעמים המקוריים שאתם מוציאים ממטבחכם – בעזרת המתכון הפשוט, שיביא את טעמי הבלקן ישירות לביתכם.
הבלקן הוא חבל ארץ השופע כל טוב מבחינת מאכלים – ומאפה תפוח האדמה הזה הוא ללא ספק אחד מן הטעימים ביותר שניתן למצוא בחלק הזה של העולם. הוא לא מסובך ומורכב מדי להכנה במטבחכם, והוא ללא ספק יכול להפוך לכוכב של כל ארוחת ערב או אירוח שאתם מארגנים, אם תפעלו על פי הוראות ההכנה שלו.
צ'ורבה הוא שם כללי למרקים חמוצים שמקבלים את טעמם מתוספת של חומץ או תוסף אחר. המנה הטעימה הזו היא ארוחה בפני עצמה ותוכלו ליהנות ממנה גם כמנה עיקרית לצד סלטים טעימים ובירה קרה.
תבשילי קדרה מהווים את אחד מסוגי המנות האהובים, הממלאים והמנחמים ביותר בכל רחבי העולם – וגם בבלקן, אזור עשיר במאכלים טעימים במיוחד, יש מנת קדרה עממית ופופולארית המתקראת "פקה". השילוב הנהדר בין טעמי הכבש לתפוחי האדמה והירקות עושה את המנה הזו למעולה במיוחד, ותוכלו להכין אותה בקלות במטבחכם – אנו מבטיחים לכם שכל בני ביתכם יוכלו להתענג על מנה שכזו.
עוגת הרבאני מגיעה אלינו מאלבניה שבבלקן – והיא בהחלט יכולה להזכיר בטעמיה ובמרקמה את המתוקים הנהדרים שיש לנו כאן במזרח התיכון, יחד עם הטעמים הבלקניים המסורתיים והאותנטיים שהיא מביאה עימה. היא כל כך פשוטה להכנה ויכולה להמתיק את ימיכם, אז למה אתם מחכים? התחילו כבר עכשיו בהכנתה!
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: