פריטטה היא למעשה מתכון לפשטידת ביצים שמקורה במטבח האיטלקי והספרדי, אשר לרוב מכילה גם שילובים שונים של ירקות וגבינות. הגרסה למתכון שלפניכם היא קלה מאוד להכנה ויכולה לשמש כמתאבן וגם כמנת צד מצוינת לצד חלקה העיקרי של הארוחה. אם אתם לא חובבי תרד גדולים, תוכלו ללחוץ כאן ולהכיר מתכוני פריטטה נוספים.
אם רק הייתם יודעים כמה קל להכין ממרח חומוס בבית, ללא ספק הייתם מכינים אותו לבד! בעזרת המתכון שלפניכם תוכלו להכין ולתבל את הממרח כמו שמתחשק לכם וליהנות ממוצר טרי, בריא והכי חשוב - טעים.
טעמה של דלעת הערמונים הוא מתוק, בדומה לבטטה ולדלורית (אשר גם בה ניתן להשתמש במתכון זה), ומומלץ לגוון באמצעותה את ארוחות הצהריים. הקינואה ידועה בטעמה האגוזי והשילוב בין הרכיבים האלו במתכון שלפניכם יוצר חגיגה לחך.
ישנם מספר גורמים להיווצרות קשקשים, כאשר הסיבות המוכרות ביותר הן עור יבש או עור שמנוני מדי. כדי להיפטר מקשקשים ניתן להשתמש במוצרי טיפוח שונים, אך קיימות דרכים טבעיות אחרות שמועילות גם כן - שתיית מים מרובה, אכילת מזונות עשירים באומגה 3 כמו דגים ובעיקר דגי סלמון, שימוש בשמנים אתריים וצריכה של שמן קוקוס. השמן הזה מכיל חומצות שומן בעלות שרשרת טריגליצרידית בינונית, כאלו המסייעות לעור להישאר נקי מקשקשים ואף מועילות לירידה במשקל. לכן, על ידי שילוב שני המזונות הבריאים הללו - סלמון ושמן קוקוס - תעזרו לגופכם לשמור על עור גמיש, מבריק וללא קשקשים.
כולנו יודעים שהתזונה שלנו משפיעה לא רק על הבריאות שלנו, אלא על כל איכות חיינו, וצריך לזכור שכדי שנוכל ליהנות ממצב רוח מרומם, חשוב להתייחס בכובד ראש לאוכל שאנו מכניסים לתוך גופנו. את המתכון הנפלא הזה לנתחי סלמון אני מכין עבור בת זוגתי לפחות פעם אחת בשבוע, כדי ששנינו נוכל ליהנות מהטעם הנפלא ומהחומרים המזינים הרבים שיש במנה הזו, אשר תורמים לבריאות הגוף והנפש.
היוונים והספרדים צורכים עגבניות ושמן זית יותר מכל עם אחר בעולם, וכנראה שזו הסיבה לכך שיש להם תוחלת חיים ארוכה יותר מאיתנו וגם מן האמריקאים. העגבניות עשירות בנוגד חמצון הנקרא ליקופין, אשר הוכח כמפחית את הסיכוי לסבול ממחלות לב וסוגי סרטן מסוימים. ליקופין הוא גם חומר מסיס בשומן, לכן מומלץ לאכול אותו לצד שומן בלתי רווי, כמו שמן זית, אשר עוזר לגוף לספוג את כמה שיותר ממנו.
עונת המעבר מזמנת גם מתכון מעבר - גספאצ'ו עגבניות - מרק קר, בריא ועשיר בטעמים. גספאצ'ו מבוסס ברובו על עגבניות, שהן מטבען עשירות בויטמין C, ויטמין A, נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים. ליקופן, הפיגמנט האדום שבעגבנייה משמש כאנטיאוקסידנט (נוגד חמצון) ומגן על המבנים התאיים וה-DNA מפני השפעות של רדיקלים חופשיים המזיקים לתאים בריאים ועשויים לסייע לתאים סרטניים להתפתח. כמו כן, הליקופן גם מוריד את רמות הכולסטרול, שעשוי לגרום למחלות לב.
יוגורט ומזונות אחרים כגון כרוב חמוץ או טמפה, עוזרים למערכת העיכול לבצע את עבודתה על ידי אספקת חיידקים פרוביוטיים מועילים לגוף. חיידקים אלה עוזרים לנו לעכל ולפרק מזונות קשים לעיכול וגורמים לנו למצות את מלוא הערכים התזונתיים שבהם. כאשר משלבים את היוגורט עם בננה, מוסיפים לגוף גם את האינולין שבפרי הבריא הזה, חלבון חיוני הניתן לפירוק אך ורק באמצעות החיידקים הפרוביוטיים, מה שהופך את השילוב לבסיס עבור מנה בריאה וטעימה במיוחד.
משקה שמשלב יוגורט ופירות בהחלט מתאים לכל זמן ולכל עונה, ומתכון שייק היוגורט שלפניכם משלב גם דבש דבורים טבעי שמעניק מתיקות נעימה וערבה לחך. המתכון קל ופשוט להכנה כך שתוכלו להכין אותו במהירות וללא זמן המתנה מיותר, רק להכין ולשתות לרוויה.
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: