print header

8 עצות לזוגות נושאים שמחליטים להיפרד

בצער רב לא כל זוגיות מצליחה להישאר חזקה למשך שנים ארוכות באושר, ולפעמים מגיע הזמן לקבל החלטה קשה ולהיפרד. ההחלטה הזו עלולה להלחיץ מאוד, שכן פרידה לאו דווקא משמעותה גירושין, אך היא בהחלט יכולה לפרק את המוסד המשפחתי ולהשאיר את הזוג בתחושה של מלחמה האחד עם השנייה. עבור חלק מהזוגות עם זאת, פרידה היא אכן שלב מקדים לגירושין, אך עבור אחרים היא ניסיון להציל את הנישואין. לא משנה באיזה צד של הגדר אתם נמצאים או אפילו אם אינכם בטוחים עדיין, לפני שאתם נפרדים מבן או בת הזוג שלכם עליכם להכיר את 8 הטיפים הבאים כדי לעשות זאת בצורה נכונה וכדי להתכונן לשלב הבא בחייכם.
 
טיפים לפרידה בזוגיות: צלליות של גבר ואישה שעומדים עם הגב אחד לשנייה

1. היו ברורים בנוגע למה שאתם רוצים להשיג

האם אתם נפרדים כדי להתגרש בסופו של דבר, או שאולי אתם צריכים קצת זמן כדי להחליט האם יש תקווה לנישואים שלכם? היו כנים עם עצמכם ועם בן או בת הזוג שלכם בנוגע למטרת הפרידה – שבו יחדיו ודברו על הנושא הזה. נסו גם להקשיב ולהבין את נקודת המבט של בן או בת הזוג שלכם והימנעו מריב בכל מחיר. שניכם צריכים להיות מודעים לתוצאות האפשריות של הפרידה שלכם.

2. זכרו שצריך זמן כדי להתמודד עם הפרידה

פרידה היא צעד כואב מאוד עבור שני הצדדים שמעורבים בו, ואתם עלולים למצוא את עצמכם מלאים במרירות, כעס או חוסר תקווה. שניכם צריכים קצת זמן לעכל את הרגשות שלכם, וסביר להניח שלכל אחד תהיה דרך שונה לעשות זאת, לכן עליכם לאפשר לבן או בת הזוג שלכם להתמודד עם המצב בדרך שלהם ולבקש שגם הם יאפשרו לכם לעשות זאת. אתם עלולים להתפתות לבצע את הפרידה במהירות, כמו להוריד פלסטר עם כמה שפחות כאב, אך פעולה שכזו עלולה לפגוע בזוגיות במידה שאינכם בטוחים שאתם בדרך לגירושין, לכן קחו את הזמן ועשו אותה בשלבים.

3. דברו על כל מה שצריך לדבר עליו והגיעו להסכמות

לפני שאתם נפרדים באופן רשמי, עליכם להגיע להסכמות בנוגע למספר נושאים:
  • היכן כל אחד מכם יחיה?
  • איך תנהלו את חשבון הבנק המשותף?
  • איך תתמודדו עם תשלום החשבונות המשותפים?
  • איפה הילדים יחיו?
  • מתי הילדים יראו את ההורה שהם לא גרים איתו?
לרוב, מומלץ להתייעץ עם עורך דין בנושא הסכמים אלו, וזה גם רעיון טוב לדבר על "כללים" בנוגע ליציאה לדייטים עם אנשים אחרים, אם בכלל. אולי אתם לא ששים לדבר על הנושא הזה, אבל אם אינכם בטוחים לחלוטין שאתם מתגרשים, יציאה לדייטים במהלך זמן הפרידה עלולה לגרום לקרע בזוגיות שלא ניתן יהיה לתקן.
טיפים לפרידה בזוגיות: שולחן שסביבו יושבים אנשים ויד אחת אוחזת עט מעל חוזה

4. היו אדיבים האחד לשנייה

במהלך פרידה שניכם עלולים להיכנע לכעסים ולהיקלע לריב תוך רגע, אך חשוב מאוד להיכנע לדחף הזה. בין שבסופו של דבר תחליטו להתגרש ובין שאתם מנסים להבין כיצד לתקן את הזוגיות, כעס ותוקפנות יכולים רק להזיק. לכן מומלץ מאוד שתנסו בכוח להיות אדיבים כלפי הצד השני ושתזכרו שכל התפרצות על בן או בת הזוג תיפגע גם בכם בסופו של דבר. אם אתם בכל זאת נקלעים לריב, עליכם לזהות את זה בזמן ולהפסיק זאת, אפילו אם זה אומר להתרחק פיזית מבן או בת הזוג או לנתק את שיחת הטלפון באמרת "אני לא רוצה לריב, נדבר בפעם אחרת" – לפעמים הרי זו המטרה של הפרידה, ותנו לעצמכם ולבן או בת הזוג שלכם זמן להירגע לפני שתגיבו או תמשיכו את השיחה שהתחלתם.

5. אל תנסו לשנות את בן או בת הזוג שלכם

אם נמאס לכם מכך שבן או בת הזוג שלכם תמיד מבטיחים דברים ואינם מקיימים, דעו שהפרידה לא הולכת לשנות את ההתנהגות הזו. אם הם לא מתעניינים בילדים באופן יומיומי, גם זו אינה התנהגות שתשתנה לפתע בעקבות הפרידה. עם זאת, הפרידה כן יכולה לעזור לכם ללמוד כיצד אתם יכולים להתמודד עם בן או בת הזוג שלכם בצורה נכונה ובריאה יותר. עליכם לדעת עם זאת היכן לשים את הגבול בנוגע להתנהגויות פוגעניות מסוימות ולהיות כנים עם עצמכם ועם בן או בת הזוג שלכם בנוגע לדברים שאיתם אתם מוכנים להתמודד ולדברים שאינם מקובלים בעיניכם כלל.

6. היו כנים עם הילדים

הילדים שלכם מבינים מה קורה יותר ממה שאתם חושבים, אפילו אם הם לא מבינים מה בדיוק לא מסתדר ביחסים שלכם. לכן היו כנים איתם בנוגע לפרידה וזכרו שיש להם זכות לדעת ששני ההורים שלהם אוהבים אותם ותמיד יהיו שם בשבילם – הם צריכים לשמוע את המילים האלה מכם. עם זאת, יש הבדל בין ליידע את הילדים בנוגע לפרידה לבין לגרור אותם לתוך שערת הרגשות שמעורבת בכך. אל תכניסו לילדים רעיונות רעים לראש בנוגע לבן או בת הזוג שלכם ואל תסתמכו עליהם לתמיכה רגשית – אתם צריכים להיות שם בשבילם ולא ההפך.
טיפים לפרידה בזוגיות: גבר יושב עם 2 ילדים על מזח מעל מים

7. שמרו על רמה מסוימת של קשר

אל תהפכו להיות לזרים ונסו לשמור על קשר, לפחות בעניינים חשובים ומהותיים. למשל, אם חס וחלילה אחד ההורים שלכם מתאשפז בבית חולים, יידעו את בן או בת הזוג שלכם בדיוק כפי שהייתם מיידעים אותם על כך אם הייתם עדיין חיים ביחד. אם לא תעשו זאת כשמתרחשים דברים גדולים שכאלה, בן או בת הזוג שלכם ירגישו בעצמם שאתם כבר לא מעוניינים בשום קשר איתם כלל, וזה עלול להעצים תחושות איבה ביניכם. 

8. דאגו לעצמכם

אל תשקעו ברחמים עצמיים, ובמקום בלו זמן רב עם המשפחה והחברים, ואל תתביישו ליידע אותם בנוגע לכך שאתם צריכים את התמיכה שלהם. אם זו אינה אפשרות, שקלו לבקר אצל מטפל מוסמך שיעזור לכם להבין ולעבור את הרגשות שלכם. כשהפרידה תתרחש החיים שלכם ככל הנראה יהפכו להיות מלחיצים מעט יותר, לכן פנו לעצמכם חצי שעה מדי יום כדי לעשות משהו שהוא רק עבורכם – לקרוא ספר טוב או לבלות בתוך אמבטיה חמה. בנוסף, מומלץ שתכתבו ביומן את הרגשות שלכם כדי שתוכלו להיפטר מהם ביעילות במקום לאגור אותם בראשכם – אפילו אם הרעיון הזה נשמע לכם שטוטי, זה עובד וזה מומלץ.

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.