בישול ואפייה הם ממש סוגי אמנות שהועברו מדור לדור, וככל שהזמן עבר אמנות זו התפתחה והפכה למקצוע של ממש שמצריך ידע רב. אך לא חייבים ללכת לבית ספר לבישול כדי להכין מטעמים במטבח, כי כמו בכל מקצוע גם במקרה הזה ישנם טיפים וסודות קטנים שגם שפים גדולים וגם כאלה שבישול ואפייה הם רק צורך קיומי עבורם היו שמחים לגלות, מכיוון שהם יכולים לסייע בהכנת מזון טעים, מגרה ופשוט. אספנו עבורכם 14 טיפים מבריקים שכאלה שיעזרו לכם להפוך את חווית הבישול והאכילה לפעולה מהנה ומספקת, ואם תכירו אותם ותשתמשו בהם אתם תשדרגו את המנות שלכם פלאים.
1. הוספת סויה לתבשילים להדגשת טעמים
אם עד לפני כמה עשרות שנים היה ידוע רק על 4 טעמים בעולם הקולינריה - חמוץ, מלוח, מר ומתוק - הרי שלאחרונה נחשפנו יותר ויותר ל"טעם החמישי" – האומאמי. האומאמי משלב את כל הטעמים, משלים את כולם ומשפר פלאים מגוון רחב של מאכלים. אז אם מתחשק לכם להדגיש טעמים בתבשילים שלכם ולשדרג מנות כמו אורז, מרקים וכדומה, פשוט הוסיפו כמה טיפות רוטב סויה דל נתרן ובהחלט תרגישו בהבדל.
2. דרכים לשיפור בצקים עם מלח
היחס של אנשים רבים אל עולם האפייה הוא חד משמעי; או שהם מתחברים אליו או שלא. החשש מהכנת בצקי שמרים או מאפים שונים הוא אולי אחת מהסיבות המוכרות ביותר לכך, אך כל זה יכול להשתנות אם תשתמשו בטיפים הבאים:
-
עשו שימוש בכמויות קטנות של מלח בבצקים שאתם מכינים, גם אם במתכון לא מצוין שצריך. הוספת קמצוץ מלח תשפר פלאים את המאפים שלכם, תגרום להם לקבל גוון זהוב ועמוק יותר, ובבצקי שמרים המלח מסייע בוויסות התפיחה תוך שמירה על "גזרת" הבצק כך שלא יתפח לממדים עצומים. בנוסף המלח יהפוך את הבצק שלכם לקל ואוורירי יותר.
-
לשיפור בצקים לפנקייק, פשטידות ולחמניות קינמון, מומלץ להשתמש ב-1 כפית סולת לכל 2 כוסות מים שאתם מוסיפים למנה, זאת כדי לגרום למנות להישאר רכות וטריות למשך זמן ארוך מהרגיל.
3. הוספת קורנפלור לחביתה רכה ואוורירית יותר
אם תשאלו כמעט כל אדם מה המאכל הראשון שהוא בישל, התשובה תהיה חביתה. הכנת המנה הפופולרית הזו לא דורשת ידע ותחכום, אך דעו שגם את המאכל הפשוט הזה ניתן לשפר פלאים, כשאפשר להפוך אותו ליותר תפוח ואוורירי על ידי הוספת 1 כפית קורנפלור עבור כל 3 ביצים. התוצאה המדהימה תשנה את היחס שלכם לטובה לגבי המנה הזו.
4. הוספת גזר או מלפפון אל שמן הטיגון על מנת שלא יישרף
טיגון מאכלים בשמן זו פעולה קלה, מהירה ויחסית בטוחה לבישול מנות טעימות - הרי מה בסך הכל צריך לעשות? לחמם מעט שמן ולהכניס את המוצר לטיגון? התשובה היא ממש לא! גם בטיגון יש כמה דברים שצריך לדעת, למשל שהכנסת המזון לטיגון בטמפרטורה נמוכה מדי תגרום לו להיות ספוג בשמן, ואילו הכנסתו לשמן רותח תגרום לו להישרף מבחוץ ולהישאר נא מבפנים. אז איך תדעו שהשמן בטמפרטורה הנכונה? אם אתם מטגנים במעט שמן על מחבת או בשמן עמוק, הכניסו קוביית גזר או מלפפון והמתינו עד שתראו בועיות קטנות מסביב לקובייה, הוציאו אותה והחלו בטיגון. אם אתם רוצים לשמור על טמפרטורה נכונה לאורך זמן הטיגון בשמן עמוק ועל שמן נקי ולא שרוף, הכניסו אל הכלי גזר או מלפפון שלמים למהלך כל זמן הטיגון - מניסיון אישי שלי זה עובד ומוכיח את עצמו בכל פעם מחדש.
5. תמצית חזקה של תה שחור לצביעת הבצק
בנוסף להוספת מלח לקבלת גוון זהוב במאפים כפי שנכתב קודם לכן, הטיפ הבא יוסיף למאפים שלכם צבע חום-זהוב עמוק כמו של ברנדי ויעניק להם מראה מגרה הרבה יותר. כל שעליכם לעשות זה להוסיף מעט תמצית של תה שחור, עדיף באיכות גבוהה, לבצק בזמן הלישה והתוצאה תפתיע אתכם ואת כל מי שיראה את המאפים שלכם.
6. הוספת תמצית וניל לירקות עבור טעם מיוחד
וניל הוא אחד מהתבלינים עם הטעם העשיר ביותר שיש בעולם האפייה והממתקים. הטעם המיוחד והאקזוטי שלו מוכר לכל, עד כי כמעט ואין אחד שלא משתמש בו באופן קבוע באפייה. אך למרבה ההפתעה לאחרונה במקומות רבים בעולם משתמשים בתמצית הווניל גם כתוספת למנות של ירקות, ובפעם הבאה שתכינו לעצמכם סלט ירוק או מנה דומה מומלץ שתוסיפו לה כמה טיפות של תצמית וניל טהורה. אחרי שתטעמו את התוצאה לא תבינו איך לא עשיתם את זה קודם.
7. הוספת חומץ לאורז לבן כדי לקבל תוצאה פריכה ולא דביקה
להכנת אורז לבן יש מספר שיטות וכמעט כולם יודעים איך להכין את המנה שנמצאת באופן קבוע בתפריט שלנו, אך האם הייתם רוצים לדעת איך להכין מנת אורז פריכה ולא דביקה? האמת היא שזה קל מאוד! עליכם רק להוסיף 1 כפית חומץ לאורז בתחילת הבישול ומנת האורז שלכם תצא מדהים. אם אתם חוששים לגבי הטעם, אל דאגה! החומץ מתאדה ולא יישאר לו כל זכר למעט בזמן הבישול עצמו.
8. הוספת קוביית חמאה לקפה לשדרוג המשקה
המשקה הזה מזמן כבש את העולם ולכל אחד יש את הטעם שהוא הכי אוהב ואת הדרך בה הוא שותה את הקפה שלו; עם או בלי חלב, מר או עם סוכר ועוד מספר צורות שונות הגורמות לשיפור ושינוי טעמו. אך האם חשבתם לנסות להוסיף קוביית חמאה קטנה לקפה שלכם? אם עוד לא ניסיתם, כדאי שתעשו זאת ותדעו שזה הולך להעשיר את הטעם של המשקה שלכם, ואם כן, אנו מקווים שתשתפו אחרים ברעיון הנפלא הזה.
9. שילוב של מיץ תפוזים וגרידת תפוז לשיפור הטעם
הריחות של הפרדס שהיה ליד ביתי עדיין חקוקים בזיכרוני, ומי שמכיר את משב הרוח הנושא עימו את ניחוחות התפוזים באוויר ודאי יבין זאת, ומי שלא, יכול לנסות ולהתחבר אל הריח המשכר של התפוז על ידי הוספת גרידה מקליפת תפוזים ומעט מיץ טרי לרטבים שונים, מוסים, עוגות ועוגיות, וכן לסלטים. הוספה של קליפת תפוזים, מיץ סחוט טרי או אפילו שניהם, יעשירו וישפרו את המנות שלכם עם ניחוח נפלא של הדרים.
10. הוספת מים או חלב לביצים מטוגנות כדי להפוך אותן לרכות ומעודנות יותר
אם גם לכם קרה לא פעם שביצת העין שהכנתם נדבקה לתחתית המחבת ויצאה יבשה מדי, כדאי שתכירו את הטיפ הבא שיעזור לכם להכין את ביצת העין המושלמת: חממו שמן על המחבת ושברו את הביצים אל תוך השמן החם. כאשר החלבון (לבן) של הביצה מתחיל להיקרש מעט, טפטפו מעט מים או חלב על המחבת החמה. ביצת העין לא רק תשתחרר בקלות ולא תיחרך, אלא שהיא גם תהיה רכה ובעלת טעם עשיר יותר.
11. בישול בשר עם קליפת בננה לריכוך מהיר
גם אתם משליכים לאשפה את קליפת הבננה שהרגע אכלתם? אם כן עצרו! רגע לפני שאתם זורקים אותה לפח כדאי שתקראו את הטיפ הבא, שאולי יראה לכם מעט מוזר, אבל תתפלאו לשמוע שהוא עובד בצורה מצוינת. אם אתם מתכוונים להכין תבשיל המכיל בשר ובמיוחד כזה עם סיבים וגידים, תוכלו להכניס את קליפת הבננה אל סיר הבישול וכך תקבלו בשר רך וארומטי במיוחד. אל תשכחו לשטוף את הקליפה היטב ולהוסיף את התבלינים האהובים עליכם, ואל תדאגו - קליפת הבננה לא מוסיפה טעם מיוחד או גורעת מטעם התבשיל.
12. לא להוציא את זרעי העגבנייה, אלא אם המתכון דורש פחות לחות ונוזלים
עגבנייה היא רכיב מרכזי במתכונים רבים והירק העסיסי הזה מכיל זרעים שמסביבם יש מעיין ג'לי שמחזיק אותם במקומם, והוא למעשה גם מכיל את רוב הטעם שלה. לכן מומלץ שלא להסיר את הזרעים מהעגבנייה אם אתם לא נדרשים לעשות זאת במתכון מהסיבה שכבר ציינו, וכן משום שתפקיד הג'ל והזרעים הוא לשמור על הלחות והנוזלים של התבשיל. עם זאת, כאשר רוצים להכין סלטים כמו מטבוחה, מרמומה או תבשילים שבהם אין צורך בהרבה נוזלים אך יש צורך בעגבניות, כדאי להסיר את הזרעים ואת החלק הפנימי, שבו תוכלו להשתמש עבור מתכונים אחרים כמו בסיס לרוטב עגבניות לדגים, שייק או רוטב לפיצה.
13. הוספת מעט סוכר למאכלים המכילים חלבונים למראה שחום ומגרה
ידוע שלרוב אוכל בעל צבע שחום הוא מגרה יותר ומושך את העין מאשר מאכלים בעלי גוון לבן או בהיר. עם זאת, כאשר צולים בתנור או על מחבת חומרי גלם המכילים חלבונים רזים כמו חזה עוף, דגים וירקות, הגוון שלהם נשאר בהיר ולא מגרה. לכן, כדי לתת גוון שחום למזונות שכאלה ולהאיץ את התהליך של ההשחמה, ניתן להוסיף קמצוץ סוכר למוצרי המזון הללו לפני הצלייה וכך תקבלו מנות בעלות צבע מעט שחום, שנראות מזמינות יותר וגם יהיה להן טעם מעט מקורמל.
14. שלבו עשבי תיבול טריים בזמן הנכון
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: