print header

12 מזונות טבעיים שיעזרו לכם להיות יצרנים יותר

שגרת החיים של רבים מאיתנו מורכבת מפעולות רבות שאנו עושים מדי יום ועלינו לתמרן ביניהן כדי לסיים את המטלות שלנו. בימים שכאלו אנו מרגישים פעמים רבות שיש עלינו עומס שלא נצליח לעמוד בו, מה שגורם לנו לבלבול, סרבול ולפעמים גם לכך שאנו מגיעים לסוף היום בתחושה שלא הספקנו דבר. על מנת שתוכלו לעשות לעצמכם סדר בראש ולהגביר את רמת היצרנות שלכם, אתם צריכים דבר פשוט אחד – חטיף. 12 החטיפים הבריאים שלפניכם יעזרו לכם להגביר את המיקוד, לשפר את הזיכרון ולווסת את מצב הרוח שלכם, מה שיתורגם ליצרנות טובה ולאותו הספק שאתם מנסים להגיע אליו. עם כמה נגיסות מהחטיפים הטעימים והטבעיים הללו, אתם תרגישו שיש בכוחכם לעשות הרבה יותר ממה שחשבתם, ותגיעו לסוף היום בתחושת הספק ורוגע.
 
איור של אדם רץ על שעון עצר
 

1. עגבניות

ניתן לאכול עגבניות במגוון צורות, והן מהוות רכיב מרכזי בסלטים, רטבים ותבשילים רבים. טעמן המיוחד ומרקמן הבשרני הופכים אותן לחטיף טעים שתוכלו לאכול במהלך היום, וכזה שיאפשר לכם להגביר את היצרנות שלכם. התכונה הזו של העגבניות נובעת מכך שהן מכילות כמויות גדולות של ליקופן – נוגד חמצון שנלחם בדלקות בכל רחבי הגוף. כשיש לנו דלקות שונות בגופנו, הן גורמות נזק לתאים שמתבטא בתחושות של חרדה, עצבות וחוסר ריכוז, ולכן חשוב לדכא אותן על ידי אכילת מזונות שעשירים בנוגדי חמצון, כמו העגבניות האהובות.
אשכול עגבניות

2. חצילים

חטיף טבעי נוסף שמכיל כמות גדולה של נוגדי חמצון חשובים הוא החציל, שבדומה לעגבניות משמש להכנה של מגוון מאכלים. הקליפה הסגולה של החציל מכילה נוגדי חמצון בשם "נסונין", שעל פי מחקר שנערך באוניברסיטת קליפורניה בברקלי מגבירים את התקשורת בין תאי המוח. הנסונין בעצם מגן על תאי המוח ומאפשר להם להעביר מסרים זה לזה בצורה יעילה יותר, מה שגורם לכם להיות מרוכזים ויצרנים יותר במהלך היום.
חצילים בסלסלה

3. פקאן טבעי (לא מסוכר)

אגוז הפקאן הטעים מתאים לא רק לעוגות ומאפים שונים, אלא גם לחיזוק של המערכת החיסונית והגברת היצרנות שלכם. הודות לכולין – ויטמין מקבוצת B המצוי בפקאנים, האגוזים הללו עוזרים לשפר את הזיכרון ולקדם את התפתחות המוח. אם זה לא מספיק, פקאן הוא נוגד דלקת טבעי שעוזר להפחית נפיחות בבטן, משפר את מצב הרוח ומגביר את רמות האנרגיה, כך שזה בהחלט חטיף טבעי שאתם צריכים לשמור לצדכם בכל עת.
פקאנים
 

4. בשר צלי (עדיפות לאורגני)

אחד הגורמים החשובים ביותר לשמירה על ריכוז, מיקוד והגדלת היצרנות הוא צריכה של ברזל בכמות מספקת. המינרל החיוני הזה משפר את העברת כדוריות הדם האדומות ברחבי הגוף, מה שמגביר את כמות החמצן שעוברת בין התאים וגורם לערנות. בשר המיועד להכנת צלי, ובייחוד כזה המגיע מחיה שגדלה באופן אורגני, מכיל כמויות גדולות של ברזל שהגוף זקוק להן. אכילת כריך עם צלי בקר כמה פעמים בחודש יכולה לעזור לכם לשפר את תפקודי המוח והגוף, ולכן מומלץ להכניס אותו לתפריט שלכם.
כריך עם ירקות ובשר צלי

5. דג טונה

מנה אחת של דג טונה (כ-100 גרם) מכילה קרוב ל-20% מהתצרוכת היומית המומלצת של ויטמין B6, ו-50% מהתצרוכת היומית המומלצת של ויטמין B12. מספר מחקרים הראו כי מחסור בוויטמין B6 גורם לתחושות של דיכאון, מה שפוגע במצב הרוח וגם ביצרנות שלנו. מעבר לכך, במחקר שפורסם בשנת 2006, נבדקים שקיבלו תוסף של וויטמין B6 הראו שיפור משמעותי בהפרעות קשב וריכוז והצליחו להיות ממוקדים יותר ופחות היפראקטיביים ואימפולסיביים. לכן חשוב לצרוך את הוויטמין החיוני הזה, וטוב יותר לעשות זאת יחד עם ויטמין B12, שמשתתף ביצירת תאי דם אדומים אשר מובילים חמצן שכאמור שומר על ערנות.
חתיכות דג טונה נא

6. ביצים

ביצים נחשבות למאכל על, וזה לא פלא לנוכח היתרונות הבריאותיים הרבים שלהן; ראשית, ביצים מכילות כולין שכאמור שומר על בריאות המוח ותפקודו התקין. שנית, ביצים מכילות את הוויטמינים B6 ו-B12 שמשפרים את העברת החמצן בגוף ואת מצב הרוח. אם זה לא מספיק, חומצות האמינו בביצים – אבני הבניין של חלבונים – משפרות מצבים של דיכאון, ובכך מאפשרות לנו לעבוד בצורה טובה יותר. כל התכונות הללו יחדיו עוזרות לשפר את התפקוד והיצרנות שלכם, כך שאכילת ביצה בארוחת הבוקר תאפשר לכם להתחיל את היום ברגל ימין.
ביצים

7. ירקות ירוקים ועליים

ירקות עם עלים, דוגמת חסה על כל סוגיה וגם תרד למשל, הם מזונות דלי קלוריות ושומן שעתירים ברכיבים תזונתיים חיוניים כמו ויטמין B6, B12 וחומצה פולית. הירקות הנפלאים הללו עוזרים למנוע ניוון מוחי שמתרחש עם השנים ומאפיין מחלות כמו אלצהיימר. בנוסף, ירקות ירוקים מסוג זה מכילים את החומצה האמינית L טירוזין שמשפרת את הזיכרון, כישורי הלמידה והיכולת לפתור בעיות שונות. בפעם הבאה שאתם מכינים או קונים לעצמכם סלט, מלאו אותו בירקות ירוקים עם עלים, שיגבירו וישפרו את התפקוד שלכם בצורה טבעית וטעימה ויאפשרו לכם להיות יצרנים הרבה יותר.
ירק עם עלים ירוקים

8. סלרי

הירק הנפלא הזה משתלב בצורה נהדרת בסלטים, תבשילים וגם שייקים טריים ובריאים שמרווים את הגוף בכל טוב. מלבד זאת, יש לסלרי את היכולת לשפר את היצרנות שלכם הודות לתכולה גבוהה של לוטאולין. הרכיב הצמחי הזה גורם להפחתה של תהליכים דלקתיים במוח שנגרמים כתוצאה מנזקי חמצון ומהתבגרות, וכך הוא מונע הדרדרות קוגניטיבית שמתרחשת ככל שעובר הזמן. לוטאולין מסייע גם בשיפור הזיכרון ויכול לעזור בהגברת היצרנות על ידי שיפור התפקוד המוחי בצורה טבעית.
סלרי

9. רוזמרין

הרוזמרין הוא צמח תבלין נפלא וארומטי שמתאים למאכלים רבים דוגמת מנות בשר, עוף, דגים, תבשילי ירקות ועוד. מלבד הניחוח והטעם הייחודי שהוא מקנה למנות מגוונות, רוזמרין הוא גם נוגד דלקות חזק שעוזר למנוע אובדן זיכרון כתוצאה מהתבגרות וגם מגן על המוח. מלבד רוזמרין טרי או יבש, תוכלו גם להשתמש בשמן האתרי המופק ממנו באמבטיה או בעיסוי הגוף כדי להירגע ולהעביר את הימים שלכם בנעימים. 
ענפי רוזמרין

10. תה ירוק

למשקה הטבעי ותמים המראה הזה יש יתרונות בריאותיים רבים שהוא טומן בחובו, והוספתו לתפריט היומי שלכם תעשה לכם רק טוב. מבחינה גופנית תה ירוק מגביר את קצב חילוף החומרים, שומר על עור בריא ובעל מראה רענן ומסייע בירידה במשקל בצורה טבעית. מלבד זאת, תה ירוק מכיל קטכינים – נוגדי חמצון שעוזרים להירגע ולהתמקד ומונעים עייפות מנטאלית, מה שעוזר לשפר את היצרנות ולעבור את היום עם אנרגיות נחוצות.
כוס זכוכית עם תיון בתוכה

11. שוקו

מלבד טעמו הנפלא, משקה הילדות האהוב הזה יכול לעזור לכם בכל הנוגע להגברת יצרנות ושיפור התפקוד שלכם. שתייה של שוקו שמכינים מאבקת קקאו וחלב דל שומן עוזרת במיוחד לאלו שמתאמנים באופן קבוע, כפי שמצאו חוקרים במחקר שנערך במחלקה למדעי תזונה, התעמלות ובריאות באוניברסיטת וושינגטון. על פי המחקר, הפלבנולים שבקקאו, בתוספת החלבון שבחלב, עוזרים לשקם את השרירים לאחר מאמץ שאנו חווים בעת אימון. ההחלמה המהירה הזו של השרירים עוזרת להם לתפקד טוב יותר ולאפשר לכם לבצע מטלות שעומדות בפניכם, מה שמתורגם לשיפור היכולות שלכם במהלך היום.
שתי צלחות עם שתי כוסות שוקו עליהן

12. גבינות

שומנים הם רכיבים שמוחנו זקוק להם באופן קבוע על מנת שהוא יוכל לעבוד בצורה תקינה, מפני שהמוח מורכב ברובו משומן, ומעטפת המיאלין שלו, שגם היא ברובה שומנית, דורשת "תיקונים" והחלפות תאים לעתים קרובות. כאן נכנסות לתמונה הגבינות, שמכילות שומנים חיוניים שמתקנים את המוח על בסיס קבוע ומסייעים לו לעבוד בצורה טובה יותר. במחקר שנערך בשיתוף פעולה בין מכון מחקר אוסטרלי ובית ספר ללימודי ביוכימיה באוניברסיטת מיין שבארצות הברית, חוקרים בדקו למעלה מ-900 משתתפים והגיעו למסקנה הבאה: הנבדקים שצרכו מוצרי חלב, כמו גבינות, על בסיס קבוע הצליחו יותר במבחנים קוגניטיביים מאלו שהתזונה שלהם לא הכילה, או הכילה מעט, מוצרי חלב. אם כן, אכילה מתונה של גבינות עוזרת במידה ניכרת בשיפור תפקודי המוח והיצרנות, כך שהכריך שלכם לצהריים יכול להכיל את המאכל הנפלא הזה בלי תחושות אשמה.
פלטת גבינות
שגרת החיים כיום עמוסה יותר מאי פעם, מה שגורם לנו להרגיש פעמים רבות שלא נספיק את כל מה שיש לנו על הפרק. כדי שתוכלו להגביר את היצרנות שלכם ולעשות את מרבית הדברים שתכננתם לעצמכם, מומלץ ליהנות מהחטיפים הטעימים של הטבע שיעזרו לכם להשיג את המטרה הזו, ומעבר לכך ישמרו על בריאות הגוף והמוח שלכם לטווח ארוך. 

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.