print header

5 מתכונים המשלבים בטטה ושיבולת שועל

שיבולת השועל ידועה כבר שנים רבות כ"נערת השער" של ארוחת הבוקר הבריאות, ויש לכך סיבה טובה: מדובר במאכל נפוץ ולא יקר שעשיר בוויטמינים ושאפשר לשלבו בתוך ארוחה בריאה עם הרבה מרכיבים אהובים אחרים. אך אם גם אתם, חובבי שיבולת השועל, מרגישים שקצת מיציתם את קערת השיבולת הפשוטה שלכם, אנו מציעים לכם שילוב חדש ומרענן ביותר: שיבולת שועל עם בטטה. לחיבור בין שיבולת השועל לבטטה המתוקה יש שפע של יתרונות, בריאותיים וקולינריים, ובכתבה הבאה נכיר לכם אותם וגם 5 מתכונים שווים ומפתיעים למנות בלתי שגרתיות המשלבות בין שני המרכיבים הללו בצורה מעוררת תיאבון.
 
בטטה ועליה שיבולת שועל

השילוב המנצח: בטטה ושיבולת שועל

יתרונותיהם הבריאותיים של שני המרכיבים הללו, בטטה ושיבולת השועל, הם רבים וכל אחד מהם יכול בהחלט לעמוד בזכות עצמו בכל הנוגע להשפעה חיובית על בריאותנו. השילוב ביניהם הוא ללא ספק מנצח, ומספק לגוף מנת אנרגיה וויטמינים חיוניים למכביר. מעבר לכך, מדובר גם בחגיגה של טעמים לחך, כשהבטטה הבשרנית מהווה מצע מצוין לגרגירי שיבולת השועל, וגם רסק בטטה מתקתק ורך משתלב בקלות ובאופן מופלא עם שיבולת השועל. הבטטה מוסיפה לשיבולת השועל ממד חדש, ומאפשרת להפוך אותה ממרכיב הנמצא בדרך כלל בארוחות בוקר בלבד, למרכיב שניתן להשתמש בו גם עבור מנות עיקריות לארוחות דשנות. אז בין אם אתם מנסים את אחת הדיאטות דלות הגלוטן למיניהן, ובין שאתם פשוט מעוניינים להעשיר את מנת שיבולת השועל או הבטטה שאתם צורכים, השילוב של שניהם הוא בהחלט משהו שכדאי לכם לנסות.

5 מתכוני בטטה עם שיבולת שועל

מתכון לפנקייק בטטה ושיבולת שועל בליווי קרם מסקרפונה

הפנקייק האמריקאי הוא אחת ממנות ארוחת הבוקר האהובות ביותר בעולם. בארה"ב נוהגים להגיש את הפנקייקים בערימה גבוהה כשהם נערמים אחד על השני ומכוסים בשכבה נדיבה של סירופ מייפל או שוקולד, אך אנחנו מתכוונים להגיש לכם גרסה בריאה ומתוחכמת יותר של מנת הפנקייקס המסורתית, הפעם בתוספת בטטה ושיבולת שועל, ובליווי קרם מסקרפונה מתקתק.

מתכון לפנקייק בטטה ושיבולת שועל בליווי קרם מסקרפונה מקור תמונה: thingsimadetoday
רכיבים לפנקייקס:
בטטות - 2 (בגודל בינוני)
קמח - 1 כוס
שיבולת שועל - ¼ כוס
אבקת אפייה - 2 כפיות
קינמון - ½ כפית
אגוז מוסקט - ¼ כפית (טחון)
מלח - ¼ כפית
סוכר - ¼ כוס
חלב - 1 כוס
יוגורט - ¼ כוס
חמאה - 2 כפות (מומסת)
ביצה - 1
רכיבים לקרם מסקרפונה:
שמנת מתוקה - ¼ כוס
אבקת סוכר - 2 כפיות
תמצית וניל - ¼ כפית
 
מתכון לבטטה אפויה במילוי שיבולת שועל

מי שמכיר את מנת הבטטה האפויה יודע שמדובר במעדן מלכים, אז תארו לעצמכם כמה היא טעימה כאשר ממלאים אותה בשיבולת שועל, המקפיצה את כל המנה הזאת עוד יותר, גם מבחינת ערכים בריאותיים וגם מבחינת טעם. זוהי מנה קלה להכנה והיא משלבת את שני הרכיבים הנהדרים הללו באופן נפלא וטעים במיוחד.

מתכון לבטטה אפויה במילוי שיבולת שועל מקור תמונה: keepinitkind
רכיבים לבטטה במילוי שיבולת שועל:
בטטות - 2 (בינוניות)
חלב סויה - 2 כוסות (או כל חלב צמחי אחר)
נבט חיטה - 3 כפות (ניתן לרכוש בחנויות טבע)
סירופ מייפל - 2 כפות
קינמון - ½ כפית (טחון)
ג'ינג'ר - ¼ כפית (טחון)
אגוז מוסקט - מעט (⅛ כפית)
ציפורן - מעט
מלח - קורט
תפוח עץ - 1 (קלוף ופרוס לפרוסות בעובי 1 סנטימטר)
צימוקים - ½ כוס (או חמוציות מיובשות)
אגוזי פקאן קצוצים - חופן (קצוצים, כתוספת)
יוגורט - 1 (בטעם וניל, כתוספות)
 
מתכון לתבשיל צ'וריסוס עם בטטה ושיבולת שועל

בדרך כלל השילוב של שיבולת שועל ובטטה עובד טוב עבור מנות המתאימות בעיקר לארוחת בוקר, אך השילוב הזה יכול לעבוד מצוין גם עבור מנות עיקריות. נקניקיות הצ'וריסוס הפיקנטיות, שמקורן בספרד, משתלבות באופן מיוחד עם הבטטה ושיבולת השועל ונותנות למנה הזאת אופי וטעם לא שגרתיים, הנעים על כל קשת הטעמים.

מתכון לתבשיל צ'וריסוס עם בטטה ושיבולת שועל מקור תמונה: theoatmealartist
רכיבים לתבשיל צ'וריסוס:
בצל - ¼ כוס (לבן, קצוץ)
ציר מרק ירקות - 1 כוס ( מתכון לציר ירקות, או שניתן להכין מ-1 כפית אבקת מרק ירקות המהולה ב-1 כוס מים)
שיבולת שועל - ½ כוס
בטטה - 1 (קטנה, מבושלת ומרוסקת)
מלח - קורט
פלפל שחור - קורט
אבוקדו - 4 (חתיכות לקישוט - לא חובה)
כוסברה - 4 (עלים לקישוט - לא חובה)
מתכון בריא לפודינג בטטה, בננה ושיבולת שועל

הפודינג ידוע בכל העולם כקינוח מתוק ומעולה לסיומה של ארוחה דשנה, וגם כמנה נהדרת וקלילה לארוחת בוקר מזינה. בעזרת המתכון הבא תלמדו כיצד להכין פודינג טעים ומשביע שייתן לכם אנרגיות לכל היום, או קינוח שתוכלו ליהנות ממנו גם לאחר ארוחת הבוקר. 

מתכון בריא לפודינג בטטה, בננה ושיבולת שועל מקור תמונה: ncsweetpotatoes
רכיבים לפודינג בטטה:
שיבולת שועל - 2 כוסות
אגוזי מלך - ¾ כוס (קצוצים וקלויים)
חמוציות - ½ כוס (מיובשות)
אבקת אפייה - 1 כפית
קינמון - 1 כפית (טחון)
פלפל אנגלי - ½ כפית (טחון)
מלח - ¼ כפית
סוכר חום - 4 כפות
בטטה - 1 (גדולה אפויה, מקוררת ומקולפת)
בננות - 2 (בשלות וקלופות)
תמצית וניל - 1 כפית
חלב - 2 כוסות (1%)
שמן קנולה - 3 כפות
מתכון לפשטידת שיבולת שועל ובטטה עם קראמבל פקאן

אם לא מספיק לכם רק השילוב המצוין בין בטטה לשיבולת שועל, אנחנו שמחים להוסיף לכם כאן עוד "תפנית בעלילה" בעזרת המנה הבאה, המציעה פשטידת שיבולת שועל ובטטה שמעליה קרמבל פקאן פריך. הפירורים הללו מוסיפים למנה הזאת טעמים נפלאים שהופכים אותה לקינוח חם מושלם או, אם תרצו, למעין "חטיף בריאות" שניתן לשמור במקרר ולקחת ממנו חתיכה בכל פעם שמתחשק לכם משהו מתוק.

מתכון לפשטידת שיבולת שועל ובטטה עם קראמבל פקאן מקור תמונה: budgetbytes
רכיבים לפשטידה מבטטה ושיבולת שועל:
רסק בטטות - 2 כוסות
סוכר חום - ¼ כוס
תמצית וניל - 1 כפית
אגוז מוסקט - ½ כפית (טחון)
קינמון - ½ כפית (טחון)
מלח - ¾ כפית
אבקת אפייה - 1 כפית
חלב - 2 כוסות
שיבולת שועל - 3 כוסות
רכיבים לקראמבל פקאן:
קמח - ¼ כף
סוכר חום - 2 כפות
חמאה - 2 כפות (במליחות עדינה)
פקאנים - ¼ כוס (קצוצים)
קינמון - ½ כפית (טחון)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.