print header

5 מתכונים למטבלים דלי קלוריות

מטבלים הם דרך מעולה להעביר את הערב בנעימים מול הטלוויזיה יחד עם חטיף קליל וגם דרך נהדרת לפתוח את הערב כשאנו מארחים את האנשים היקרים לליבנו מבלי להשקיע שעות מרובות במטבח. למרבה הצער, מרבית המטבלים מלאים בקלוריות ובשומנים, ולכן למרות שהם מהווים נשנוש נהדר אנו ממהרים לוותר עליהם למען הגזרה והבריאות. החדשות הטובות הן שיש אפשרות אחרת, אז רגע לפני שאתם מרימים ידיים, אנו ממליצים לכם להכיר 5 מתכוני מטבלים דלי קלוריות שלא יגרמו לכם להרגיש שאתם מתפשרים על טעמים אהובים בשביל הבריאות.
 
שולחן עם קעריות של מטבלים שונים ושלל מאכלים נוספים
 

1. מטבל קייל ואבוקדו

מטבל האבוקדו מגיע אלינו הישר מהמטבח המקסיקני והוא בעל טעמים עשירים ומרקם עדין המזכיר במעט את זה של החמאה. כיום ניתן למצוא למטבל זה מגוון רחב של גרסאות כשאחת מהן היא המתכון הבא המשלב את האבוקדו הגדוש בשומנים בריאים יחד עם כרוב הקייל והארטישוק העשירים בוויטמינים, סיבים תזונתיים ומינרלים שונים.
 
רכיבים ל-8 סועדים (150 קלוריות לאדם):
  • כ-300 גרם עלי קייל קצוצים דק
  • ½ כף שמן זית
  • 10 לבבות ארטישוק חתוכים לרבעים
  • 2 אבוקדו קלופים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 שן שום טחונה
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל
מטבל קייל ואבוקדו

אופן ההכנה:

1. חממו שמן זית במחבת על אש נמוכה-בינונית ושימו בה את עלי הקייל. טגנו את העלים למשך כ-5 דקות והעבירו אותם לקערה. הוסיפו את לבבות הארטישוק אל הקערה וערבבו.

2. הכניסו את האבוקדו, מיץ הלימון, השום, המלח והפלפל לקערה ומעכו את הרכיבים עם מזלג עד לקבלת תערובת חלקה. לחילופין ניתן לעשות את התהליך באמצעות מעבד מזון.

3. הוסיפו אל תערובת האבוקדו את עלי הקייל והארטישוק, ערבבו פעם נוספת ובתיאבון!

2. מטבל יוגורט עם תרד, שום וכוסברה

כשמנסים לחשוב על דרך דיאטטית להכין מטבל ים תיכוני קליל, יוגורט יווני דל שומן בהחלט עונה על כל הדרישות. זאת בשל טעמו המיוחד של היוגורט המאפשר לנו לשלב בתוכו מגוון עשיר של ירקות דוגמת תרד, שום וכוסברה כמו במתכון הבא. בנוסף לכך, מלבד העובדה שהמטבל הזה הוא מנה דיאטטית נפלאה, רכיביו השונים טומנים בחובם שלל יתרונות בריאותיים דוגמת התרד שמכיל נוגדי חמצון רבים והשום שנחשב לאנטיביוטיקה טבעית.
 
רכיבים ל-6 סועדים (140 קלוריות לאדם):
  • 3 כפות שמן זית
  • 600 גרם עלי בייבי תרד
  • 1 שן שום טחונה
  • ½1 כוסות יוגורט יווני דל שומן
  • ½ כוס כוסברה טרייה קצוצה דק
  • ½ כפית מלח
מטבל יוגורט עם תרד, שום וכוסברה

אופן ההכנה:

1. חממו 2 כפות שמן זית במחבת על אש גבוהה, הוסיפו לה את עלי התרד וטגנו אותם עד שיתרככו. העבירו את עלי התרד לקערה והניחו להם להצטנן.

2. סחטו את התרד והיפטרו מהנוזלים כדי להסיר ממנו את הלחות שנותרה בו. קצצו אותו גס והכניסו לקערה.

3. הוסיפו לקערה עם התרד את השום, הכוסברה והיוגורט. תבלו במעט מלח על פי טעמכם האישי והכניסו למקרר למשך כשעה.

4. לפני ההגשה, הזליפו מעל המטבל את כף שמן הזית שנותרה ובתיאבון!

3. מטבל עלי נענע ואפונה

עלי נענע הם ללא ספק אחד מעשבי התיבול המרעננים ביותר שיכולים להקנות לכל ארוחה ניחוחות נפלאים וטעמים מיוחדים במינם. מלבד ערכו הקלורי הדל של המטבל, האפונה הירוקה שבו מכילה נוגדי חמצון עוצמתיים שיסייעו לכם לשמור על בריאותכם לאורך זמן.
 
רכיבים ל-6 סועדים (100 קלוריות לאדם):
  • 600 גרם אפונה קפואה מופשרת
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 3 כפות מיץ לימון
  • ¼ כוס עלי נענע שטופים וקצוצים
  • 1 כף שמן זית
  • ¼ כפית מלח
מטבל עלי נענע ואפונה
 

אופן ההכנה:

1. הרתיחו מים בסיר על אש גבוהה, הוסיפו את האפונה ובשלו אותה למשך כ-2 דקות. לאחר מכן, סננו את המים וטחנו את האפונה בעזרת מזלג או לחילופין באמצעות מעבד מזון.

2. הכניסו לקערה את שן השום הטחונה, קליפת הלימון המגוררת, מיץ הלימון, שמן הזית ועלי הנענע הקצוצים וערבבו. הוסיפו אל התערובת את האפונה הטחונה, תבלו במעט מלח וערבבו שנית עד לקבלת מרקם אחיד. בתיאבון!

4. מטבל גזרים בסגנון מרוקאי

המטבל הדיאטטי הנהדר הבא מוקדש לכל חובבי המטבח המרוקאי והתוניסאי באשר הם, כיוון שהוא משלב בין חריפותה הנפלאה של האריסה לבין המתקתקות של הגזר אשר מאזנים יחדיו את טעמה של המנה. את מרקמו מקבל המטבל מן הטחינה המצויה בו, אשר ידועה כבעלת שלל יתרונות בריאותיים שונים בשל עושרו של השומשום בסידן ובוויטמינים מקבוצת וויטמין B.
 
רכיבים ל-6 סועדים (110 קלוריות לאדם):
  • 5 גזרים קלופים וחתוכים גס
  • 4 שיני שום קלופות 
  • 2 כפות שמן זית
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל
  • 1 כף טחינה גולמית
  • 1 לימון סחוט
  • ¼ כפית אריסה
מטבל גזרים בסגנון מרוקאי

אופן ההכנה:

1. סדרו את הגזר ואת שיני השום על תבנית אפייה, הזליפו מעליהם את שמן הזית באופן שווה והכניסו לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך כ-30 דקות.

2. עם תום האפייה, הניחו לגזר ולשום להתקרר מעט ולאחר מכן מעכו וערבבו אותם בקערה באמצעות מזלג או לחילופין בעזרת מעבד מזון עד לקבלת מרקם אחיד.

3. הוסיפו אל התערובת את מיץ הלימון, האריסה, הטחינה הגולמית, המלח והפלפל וערבבו שנית. טיפ: מומלץ לקשט במעט שומשום להעשרת טעמו של המטבל. בתיאבון!

5. מטבל שעועית לבנה וארטישוק

השילוב בין שעועית וארטישוק אולי יישמע לכם מוזר בהתחלה, אך כאשר תטעמו את המטבל הבא, אתם תרצו להוסיף אותו לכל ארוחה. זאת כיוון שהשעועית הלבנה דלת הקלוריות סופגת ביעילות את טעמם של הארטישוק והרוזמרין, מה שהופך את המנה לעשירה במיוחד. בנוסף, בשעועית מצויים סיבים תזונתיים רבים שיתרמו לתחושת שובע מהירה יותר שתסייע לכם לשמור על המשקל.
 
רכיבים ל-6 סועדים (160 קלוריות לאדם):
  • 400 גרם שעועית לבנה (לאחר השרייה במים למשך לילה)
  • 8 לבבות ארטישוק חתוכים לרבעים
  • 1 שן שום טחונה
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית עלי רוזמרין
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל
מטבל שעועית לבנה וארטישוק

אופן ההכנה:

1. השרו את השעועית הלבנה במים במשך הלילה. לאחר מכן, בשלו אותה בסיר על אש גבוהה למשך כשעה או עד שתתרכך, ולאחר מכן סננו את המים והניחו לה מעט להצטנן.

2. טחנו את השעועית יחד עם לבבות הארטישוק, השום ומיץ הלימון בקערה או לחילופין באמצעות מעבד מזון עד לקבלת תערובת חלקה.

3. הוסיפו אל התערובת את הרוזמרין, המלח והפלפל, ערבבו פעם נוספת, הזליפו מעט שמן זית לעיטור ובתיאבון!

 

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.