כל כך התרגלנו לאוזני המן מבצק פריך, עד ששכחנו שהמקור הוא אוזני המן מבצק שמרים. השמרים במתכון הבא הם על תקן נותני טעם ופחות לצורך התפחה, ולכן מוסיפים אותם בסוף הלישה. התוצאה שמתקבלת היא בצק רך ונהדר שמתפורר הרבה פחות מבצק פריך.
הפשטות בהכנת האוזני המן הללו הופכת אותן למושלמות לפעילות משותפת עם הילדים. הבצק הפריך והמשובח הזה הכי מתאים למילוי השוקולד. הבצק נוח מאוד לעבודה והכי חשוב, יוצאים ממנו אוזני המן כאלה טעימות שלא מפסיקים לטרוף אותן.
את האוזני המן הטבעוניות הללו מכינים מחומרים פשוטים שאפשר להשיג בכל סופרמרקט רגיל. הבצק הפריך עם התמרים הופכים אותם למעדן של ממש והכי חשוב, ללא מרכיבים מן החי.
בעזרת המתכון הבא תוכלו להכין בצק פריך ונימוך בפה אותו ניתן למלא בכל מלית העולה על רוחכם. אפשר לשנות את צורת הבצק מאוזן המן לכיסונים, משולשים, מרובעים או כל צורה שהיא אם אתם לא מכינים אותו במיוחד לכבוד פורים.
ארז מעיד שהוא אוהב לשלב את שמן האבוקדו בבצקים מלוחים (יותר מאשר ברטבים לסלט), כי הוא נותן למאפים ניחוח נחמד של ארטישוק. מנגולד עכשיו בעונה, אבל כמובן שאפשר להחליף אותו בתרד, תרד תורכי או עלי סלק אדום - כל אחד יתן חמיצות משלו וטעם קצת אחר למעדן הנפלא הזה לחג.
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: