print header

12 עצות להריון בריא ורגוע

כל אישה בהריון שומעת את אותן העצות באופן קבוע: לא לשתות אלכוהול, לא לעשן ולנוח. אבל ברור לנו לחלוטין שהריון הוא דבר מורכב בהרבה משלושת החוקים הללו, ויש עוד מספר רב של טיפים, עצות ואזהרות שכל זוג בהריון צריכים לדעת כדי לעבור אותו בשלום וברוגע.
 

 

1. הקפדה על תזונה נכונה מהרגע הראשון

רשת העצבים של העובר, שתהפוך בסופו של ההריון למוח ולעמוד השדרה שלו, מתחילה להתפתח כבר בחודש הראשון של ההריון. בשל כך חשוב מאוד להקפיד על דיאטה עשירה בחומצה פולית, בברזל ובויטמינים מוקדם ככל האפשר. מומלץ להתייעץ עם מומחי תזונה כדי להרכיב תפריט מאוזן, וגם לרכוש טבליות ויטמינים מיוחדים לנשים בהריון, שעונים על כל צרכי האם והעובר.
 

2. מעקב אחרי המשקל

כל אישה בהריון מעלה במשקל, אין דרך להתחמק מאמת זו ואין שום סיבה לעשות את זה. הרבה מאוד נשים מודאגות מאוד מהמשקל שהן מעלות, אבל לא מודעות לעובדה שאם הן לא עולות מספיק במשקל יכולות להיות לדבר השלכות חמורות. כמות המשקל שכל אישה צריכה להעלות בזמן הריון מבוססת על המשקל הראשוני שלה, ולגורמים נוספים שקשורים לתזונה ולעובר.
 
 

3. זליגת חלב

בעיה שהרבה מאוד נשים מתמודדות איתה בשלבי ההריון המאוחרים ובתקופת ההנקה. מוזר ככל שזה יישמע, נשים רבות משתמשות בפדים סופגים כדי למנוע זליגת חלב שד, וכך נמנעות מכתמי חלב על החזה ומהצורך להחליף חולצות באופן תכוף.
 

4. שמירה על כושר

הקפדה על פעילות גופנית במהלך תקופת ההריון עוזרת לשמור על חילוף חומרים תקין, מעלה את מצב הרוח, עוזרת להירדם בקלות ומסייעת בשמירה על המשקל בזמן ההריון ואחריו. יוגה, פילאטיס, שחייה והליכה הן הפעילויות המומלצות ביותר, אם כי חשוב להתייעץ עם רופא לפני שמתחילים בשגרת אימונים קבועה.
 

5. השפעות תנועת העובר

בשליש האחרון של ההריון העובר כבר גדול, מסתובב ברחם ובעיקר בועט. מעבר לעובדה שכל אישה צריכה להכין את עצמה לחוסר הנוחות שנגרם כתוצאה מכך, יש עוד כמה השלכות אפשריות לדבר. לפעמים העובר בועט לכיוון שלפוחית השתן, דבר שעלול להוביל לבריחת שתן. מומלץ מאוד לרוקן את השלפוחית באופן תכוף ולא להמתין שנייה מיותרת ברגע שמורגש צורך ללכת לשירותים. כמו כן במקרים מסוימים התנועות של העובר יכולות להיות מאוד פתאומיות ולהפר את שיווי המשקל של האישה, ולכן אסור בשום פנים ואופן לבצע פעילויות שדורשות איזון ויציבה טובה. 
 

6. תוכנית לידה

לנשים בהריון יש הרבה מאוד דברים לחשוב עליהם והרבה מאוד פרטים קטנים שצריך לתכנן ולהסדיר. החל מהדילמה הידועה של הזריקה האפידוראלית, ועד לשאלות כגון האנשים שיהיו נוכחים ביום הלידה. הכנת "יומן לידה" עם כל המידע והלבטים יכול לעזור מאוד בסידור כל הנושאים שצריך להחליט לגביהם, ובמציאת הפתרון לכל הדילמות הללו. 
 
 

7. נעליים אורתופדיות

ההריון גורם לרגליים להתנפח ולגדול כך שיש צורך בנעליים חדשות ונוחות שיתאימו לרגל החדשה, ויספקו את התמיכה לה הגוף זקוק. נעליים לא מתאימות יכולות לגרום לאגירה של נוזלים ברגל ולבעיות נוספות. במרבית המקרים יהיה צורך לקנות נעליים במידה גדולה יותר מבדרך כלל, אבל אין צורך להילחץ מכך, מדובר רק ב"נעלי הריון". נעליים אורתופדיות אינן בגדר חובה אבל הן המומלצות ביותר, גם מדרסים יכולים לסייע ולהקל מאוד.
 

8. דימום לאחר הלידה

במהלך 2 – 5 השבועות שלאחר הלידה הרחם עדיין מתכווץ ועדיין יתכנו דימומים תכופים. תופעה זאת אמנם יכולה להיות סממן למצב שיש לטפל בו, ולכן יש לגשת לבדיקת רופא, אבל ברוב המקרים מתברר שמדובר בהליך שגרתי ונורמאלי לחלוטין, שרק צריכים להיות מודעים ומוכנים אליו. 
 

9. גבולות חברתיים

 
נשים בהריון צריכות להיות מוכנות להתנהגויות מוזרות מאוד מהאנשים שמסביבן. החל מאנשים זרים ברחוב שירצו לגעת להן בבטן, עצות ותרופות סבתא מסתוריות ובעיקר סיפורי זוועה חסרי בסיס שכל מטרתם היא להפחיד ולבלבל. דרך ההתמודדות עם התנהגויות כאלו תלויה לחלוטין בכם, אבל חשוב להיות מוכנים כדי שלא תופתעו או תיפגעו.
 

10. תשוקות למאכלים ספציפיים

כולם יודעים שלנשים בהריון יש לפעמים חשקים לא מוסברים למאכלים ספציפיים מאוד, ולפעמים גם מוזרים למדי. מומלץ שלא להתעלם מהחשקים האלה, מכיוון שבמקרים רבים הם איתותים מהגוף ההריוני לחומרי תזונה שחסרים לו כדי להמשיך בהליך הריון בריא ותקין. רק חשוב לזכור שגם אם יש חשק למאכל מסוים, עדיין אסור לאכול יותר מידי וחשוב לשמור על תזונה מאוזנת.
 
 

11. ייעוץ רפואי

כמעט כל קופות החולים וארגוני הבריאות מציעים תוכניות טיפול וליווי להריון אבל לאף אחד מאיתנו אין רופא צמוד וזמין 24 שעות ביממה. מעבר לתוכניות המעקב והבדיקות התקופתיות שמומלצות על ידי הרופאים, חשוב לדעת מהם התסמינים שיש לדווח עליהם באופן מיידי ולבחון מה הגורם להם: התכווצויות שרירים חזקות ותכופות, בחילה והקאות תמידיות, קוצר נשימה, דימום וגינאלי, דפיקות לב לא סדירות וירידה בפעילות של העובר.
 

12. להכין את הבית למשפחה

לכל זוג המצפה לתינוק ברור שצריך להכין את הבית ולהכין חדר לילד החדש. עצות כגון כיסוי שקעי חשמל, יישור פינות חדות וקניית מוצרי תינוקות הם טיפים מוכרים, אבל חשוב לזכור להכין את הבית גם לאורחים מבוגרים יותר. במרבית המקרים לאחר ההריון יבואו הרבה מאוד בני משפחה וחברים אל הבית, לראות את בן המשפחה החדש ולתמוך. כדי להקל על כולם בתקופה שאחרי הלידה מומלץ להתכונן מראש עם עודפי מזון ומצרכים חיוניים בבית, להכין חדר שינה לאורחים שאולי יבואו לישון ולעזור, ולהכין רשימה עם הסברים והוראות מסודרות לפעולות שתרצו עזרה בהם.  
מקור: הילה מלמד
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.