print header

8 טיפים חשובים לאמהות טריות

אמהות

סוף סוף! אחרי חודשים של המתנה, הנה את אמא, והתינוק היקר מונח בזרועותייך. זה מרגיש נפלא. חיים חדשים, אתגרים חדשים, (ואם את אמא טרייה, כנראה גם מכסה חדשה של דאגות).

לא משנה עד כמה התכוננת לרגע הזה, אחרי הלידה, דברים עשויים להרגיש די שונה. הנה 8 טיפים שיעזרו לך להירגע.

 

1. חבל הצלה של חברים ומשפחה
תכננת קדימה ואספת נבחרת של חברים אמינים ובני משפחה חרוצים שמוכנים לעזור לך להתמודד בימים הראשונים שאחרי הלידה. אך במקום לבקש מהם לשמור על התינוק בזמן שאת מנמנמת, תני להם לעשות את מה שדרוש מסביב (כביסה, עבודות בית, בישול וסידורים), בזמן שאת מתרכזת בתינוק. הם בטוח ישמחו לעזור.

2. זמן לעצמך
בבת אחת כל המשאבים והכוחות שלך יסובו סביב היצור היקר וחסר האונים שהבאת לעולם, יחד עם זאת, אל תזניחי את עצמך. עלייך לשמור על עצמך נינוחה ועירנית, על מנת שתוכלי לספק לו את הטיפול ההולם ביותר. עשי מדיטציה כשאת יכולה או פנקי עצמך באמבטיה חמה. אפשרי לגוף שלך להחלים, במיוחד אם הייתה זו לידה קשה. אם תלחיצי את עצמך לעשות הכל ולהספיק הכל, תהפכי במהרה לאישה חרדה, מותשת ואומללה. התרפקי על הזמן היקר של ההיכרות הראשונית בינך לבין תינוקך והרשי לעצמך להתענג מכל רגע.

3. ערכי רשימת קשר
הכיני מבעוד מועד רשימת קשר של כל האנשים שאת חושבת שתצטרכי בשלב כזה או אחר את עזרתם - בני משפחה, חברים, שכנים, מוקדי חירום, רופאים... כך שבמקרה של פאניקה או צורך בעזרה, אפילו אם זו רק שיחת עידוד, תוכלי לשלוף את המספר הנכון מבלי להגדיל את רמת הלחץ שלך.

4. תינוקות הם שבירים
במשך ששת השבועות הראשונים, התינוק יתחיל ללמוד כיצד להחזיק את הראש, אבל עד שיצליח, יהיה עלייך לעשות זאת בשבילו. שרירי הצוואר העדינים שלו, לא מפותחים דים ולא חזקים מספיק בשביל לשאת את משקל הראש, לכן תמיד תמכי בחלק האחורי של הגולגולת שלו עם כף היד שלך כשאת מרימה אותו, מחזיקה אותו או רוחצת אותו. קרוב לוודאי שגם אחרי 6 שבועות, שרירי הצוואר של התינוק לא יהיו מספיק חזקים. היי ערה להתקדמות ולהתפתחות שלו.

5. הכירי את הבכי
שכחי משנת לילה מלאה. התינוק שלך זקוק להאכלות תכופות, כנראה כל שעתיים, אם לא יותר. יחד עם זאת, זה לא אומר שכל פעם שהוא בוכה הוא רעב. עם הזמן, למדי את ההבדלים הקטנים בין הצעקות שלו - האם זה רעב, האם זה חיתול רטוב או אולי אלה סתם קולות נסיוניים שהוא משמיע ותיכף הוא יירדם שוב.

6. אל תחששי לבקש עזרה
לא תמיד קל אחרי לידה. ההורמונים משתוללים ואת עשויה להרגיש מדוכאת, משוגעת, עצובה, נמרצת, אפאטית ועוד קשת של רגשות קיצוניים. אל תפחדי לשתף את הרגשות הללו עם אנשים קרובים ואפילו עם הצוות הרפואי.
אין שום בושה בלהיות מדוכאת או נסערת אחרי לידה, זהו מצב טבעי ומי שיש לו נסיון מקצועי או אישי יוכל לסייע לך להתמודד.

7. השתמשי בשמן לבנדר
אם התינוק נסער ואת לא מצליחה להרגיע אותו, השתמשי בשמן לבנדר. שימי טיפה אחת קטנה בכף ידך ושפשפי אותן, כך שכאשר תרימי את התינוק הבוכה ותנסי להרגיע אותו הוא יזהה את הריח ויגיב לו. את יכולה גם לשים טיפה אחת על הצוואר ואז להניח את התינוק על הכתף. ללבנדר יש סגולות להרגעה שיטיבו גם לך וגם לתינוק.

8. אל תוותרי על החוויה
למרות העייפות והתסכול, זו אחת התקופות היפות ביותר בחיים. ולמרות שנדמה לך שהתינוק לא עושה דבר מלבד לאכול, לישון ולבכות, הרי שהאינטארקציה הראשונית שלו עם העולם היא קסומה. אל תפספסי אותה.  דברי איתו, געי בו, עסי אותו, למדי אותו לזהות את קולך ומראה פנייך, השתמשי בגירויים חושיים שיסייעו להתפתחות שלו. את יכולה לקרוא לו, לנגן לו, להקיף אותו בצבעים וצורות, וליהנות בדיוק כמוהו מהגילויים החדשים.



"להיות אמא במשרה מלאה זו אחת המשרות עם השכר הגבוה ביותר בתחום שלי, שכן התשלום הוא אהבה טהורה" ~ מילדרד ב. ורמונט

 

מקור תמונה: FreeDigitalPhotos.net

ליקטה וערכה: טל עזר

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.