אם אתם משגיחים על המשקל אבל לא מרגישים שאתם מתקרבים למטרה, כדאי
מיתוס 1: כל עוד אתם אוכלים מזונות בריאים, ספירת קלוריות היא לא רלוונטית.
האמת: לא בהכרח. במזונות מחיטה מלאה יש קלוריות במידה דומה לקלוריות של מזונות אחרים. כנ"ל באבוקדו, שקדים ושמן זית. אלה אומנם מספקים חומצות שומן חיוניות ללב, אבל מבחינה קלורית, הערך שלהם לא ממש נמוך. יין אדום ושוקולד מריר מלאים חומרים נוגדי חמצון שחיוניים לגוף, אבל אם תצרכו אותם על בסיס יומיומי במידה גבוהה, אתם צפויים לעלות במשקל. ההמלצה היא לשים לב לערך הקלורי של כל המזונות שאתם אוכלים (אוקיי, אולי לא של ברוקולי מאודה), כך שהתפריט המזין שלכם לא יוביל לאכילה משמינה.
האמת: בטוח שאפשר להוריד 5 ק"ג בשבועיים, אבל מדובר בדיאטת כסאח ובקצב הורדה שהוא לא תמיד אפשרי ובטוח לא בריא, כיוון שכל המשקל יחזור בבת אחת כאשר תחזרו לאכול רגיל. לעומת זאת, אם תכוונו לאיבוד של 500 קלוריות ביום (300 על ידי קיצוץ המזון ועוד 200 על ידי פעילות גופנית), תאבדו בערך חצי קילו בשבוע וזו ירידה אמיתית במשקל. הדרגתית ובריאה.
האמת: לאכול שתי עוגיות בינוניות זה בערך 400 קלוריות אבל כדי לשרוף 400 קלוריות, אדם ממוצע צריך לרוץ או ללכת בערך 4 ק"מ - אז בעצם, הרגע המתוק והבלתי מורגש הזה, הוא שווה ערך לשעה על ההליכון. כל עוד אינכם מתאמנים כמו אתלטים אולימפיים, עדיין חשוב שתפקחו עין על כמות הקלוריות שאתם צורכים. כן, גם אם אתם עושים פעילות גופנית.
האמת: יש גרעין של אמת במיתוס הזה. חילוף החומרים מתגבר ככל שאנו אוכלים, כך שאם מספקים לגוף מנות קטנות, הוא לא יגיע לתחושת רעב וחסך ומערכת העיכול עשויה לתפקד טוב יותר. העניין הוא שההבדל בקלוריות בין הרבה ארוחות קטנות למעט ארוחות גדולות הוא לא כל כך גדול, ומבחינה התנהגותית, יש מלכוד. על פי רוב, אנשים מתרגמים את האכילה לעיתים קרובות לאכילה גדולה יותר, בעיקר בגלל שהם מנסים להגיע לתחושת שובע בכל ארוחה. האמת: סלט ירקות טריים מכיל שפע של מינרלים וויטמינים חיוניים. מה כבר יכול להיות רע? התוספות. בגלל שאתם לא סופרים את הערך הקלורי של הירקות, אתם מרשים לעצמכם להשלים אותו בתוספות מפנקות כמו אגוזי פקאן, גרעינים, גבינות ורטבים. ברבים מהמקרים, הערך הקלורי של סלט מפנק גבוה יותר אפילו מהמבורגר כפול של מקדונלדס, עם התוספות. אז, אל תגזימו! עריכה: טל עזר |
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: