print header

6 מתכונים למרקים טעימים ומיוחדים בצבעים שונים

בעונת הגשמים כשקר ורטוב בחוץ, יש נטייה לתור אחר מאכלים שיחממו את הגוף ויתרמו לתחושת השובע. מרק הוא אחד מן אותם סוגי מזון שנועדו לחמם ולהזין את הגוף, ובמקביל להעניק לו ויטמינים וסיבים תזונתיים המגיעים מן הירקות. 6 מתכוני המרקים הצבעוניים שלפניכם שונים מכל מה שטעמתם עד היום ומכילים מרכיבים מיוחדים שיגנו על גופכם ממחלות חורף שונות. שיהיה בתאבון!
מתכון למרק ברוקולי ואבוקדו

מתכון מרק הברוקולי ואבוקדו שלפניכם הוא דרך מצוינת בה תוכלו לכלול יותר ירקות בתזונה היומית שלכם. פרי האבוקדו ידוע ביתרונותיו הבריאותיים הרבים משתלב מצוין במתכון ומוסיף טעם ומרקם מיוחדים שלא תוכלו למצוא במרקים אחרים. הגישו את המנה המופלאה לאורחים שלכם שיתענגו על טעמה - הם יהיו בטוחים שמרק הברוקולי שלכם נהדר, אך הם לעולם לא יוכלו לנחש את הרכיב הסודי והמיוחד שלכם.

מתכון למרק ברוקולי ואבוקדו מקור תמונה: triadtowellness
רכיבים למרק ברוקולי ואבוקדו:
שמן זית - 1 כף
בצל - 1 (בינוני, קצוץ)
שיני שום - 2-3 (כתושות)
סלרי - 1 כוס (קצוץ)
ברוקולי - 4 כוסות (גבעולים קלופים וקצוצים)
טימין - 1 כפית
אבקת קארי - ½-1 כפית
מלח - ½ כפית
מים - 4 כוסות
אבוקדו - 1 (גדול, קלוף ומגולען)
מיץ לימון - 3 כפיות (או ליים)
גרעיני דלעת - ½1 כפיות (קלופים)
 
מתכון למרק חצילים מעושנים

אם חציל מתחבר לכם רק עם אנטיפסטי, מאפים וסלטים, כדאי שתכירו את מרק החצילים המעושנים הבא. המתכון משלב טעמים ים תיכוניים מובהקים המגיעים מהזעתר, שמן הזית והטימין. המרקם החלק וטעמו המודגש יוצרים מרק עם הרבה נוכחות וטעם שתרצו לשחזר פעם אחר פעם.

מתכון למרק חצילים מעושנים מקור תמונה: cooking.nytimes
רכיבים למרק חצילים:
חצילים - 900 גר' (קטנים)
שמן זית - 5 כפות
בצל - 2 כוסות (פרוס)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שיני שום - 6 (כתושות)
מרק עוף - 6 כוסות (מתכון לציר עוף ,או ניתן לערבב 6 כוסות מים עם 6 כפיות אבקת מרק)
צ'ילי - מעט
זעתר - 1 כף
גרידת לימון - ½ כפית
מיץ לימון - 3-4 כפות
פטרוזיליה - 2 כפות
מתכון למרק בוטנים אפריקאי

אם אתם אוהבים לנסות מאכלים חדשים ומעניינים, מתכון מרק הבוטנים האפריקאי הבא הוא המומלץ ביותר עבורכם. שילוב הבוטנים עם מרקמה העבה של הבטטה מעשיר את המרק, ונותן לו טעם חדש עשיר, מתקתק ומעניין.

מתכון למרק בוטנים אפריקאי מקור תמונה: smartnutrition
רכיבים למרק בוטנים אפריקאי:
בצל - 1 (גדול, קצוץ)
שיני שום - 2 (כתושות)
ג'ינג'ר - 1 כפית (מגורד)
כמון - ½1 כפיות
כוסברה - ½1 כפיות (קצוצה)
קינמון - ½ כפית
ציפורן - קמצוץ (טחונה)
עגבניות - 3 (טריות, חתוכות לקוביות, או 1 קופסת שימורים)
בטטה - 900 גר' (קלופה ופרוסה)
מים - 5 כוסות
מלח - 1 כפית
חמאת בוטנים - ½ כוס
פלפל קאיין - 1 קמצוץ (או פלפל חריף)
 
מתכון למרק פטריות קרמי

המרק שלפניכם מזכיר מאוד רוטב אלפרדו (רוטב שמנת פטריות) לפסטה הן במרקמו והן במראהו. הטעם הוא השינוי הגדול הודות לתבלינים מיוחדים ותוספות שמעלים ניחוח נהדר שמתפזר בכל הבית. מתכון המרק קל מאוד ופשוט להכנה, אז תתכוננו להתאהב במרק החורף החדש שלכם.

 
מתכון למרק פטריות קרמי מקור תמונה: רחבי הרשת
רכיבים למרק פיטריות:
חמאה - 1 כף (ללא מלח)
פטריות - 250 גר' (טריות, נקיות, פרוסות או שבורות לחתיכות)
אבקת בצל - ¼ כפית
אבקת שום - ⅛ כפית
מרק ירקות - ¾ כוס (ניתן להכין מ-1 כף אבקת מרק עם ¾ כוס מים ¼ כוס קמח)
חלב - 1 כוס
קמח - ¼ כוס
מים - 2 כוסות
פלפל שחור - לפי טעם
מתכון למרק שעועית שחורה ב-3 מרכיבים

הכנת מרק מעולם לא הייתה קלה ומהירה יותר, ובעזרת 3 מרכיבים ו-5 דקות עבודה תוכלו ליהנות ממנה משביעה שתשאיר לכם טעם של עוד. הכינו את מתכון מרק השעועית השחורה שלפניכם, ותיהנו ממנה חמה וטעימה. המרק משתלב נהדר עם מזג אויר גשום וקר, ולאחר שתטעמו ממנו, אתם רק תחכו לסופה הבאה.

מתכון למרק שעועית שחורה ב-3 מרכיבים מקור תמונה: honeyandbirch
רכיבים למרק שעועית:
שעועית שחורה - 2 קופסאות שימורים (מבושלת ומסוננת)
מרק ירקות - 1 כוס (מתכון לציר ירקות, או ניתן להמיר ב-1 כוס מים עם 1 כפית אבקת מרק ירקות)
עגבניות - 1 (קופסת שימורים, חתוכות לקוביות)
מתכון למרק שום

לשום יש תדמית של ירק בעל ריח חזק שגורם לדחייה, אך בו בזמן ככזה שאי אפשר לבשל בלעדיו. לרוב משתמשים בו לתיבול מאכלים או רטבים, אך הכנת מנה ששום הוא הכוכב הראשי בה, לבטח לא עלה על דעתכם. אם כך כדאי לכם לנסות את מתכון מרק השום הקטיפתי והטעים הבא, וליהנות ממנה בריאה במיוחד שעוזרת להתחסן ולהתחזק מפני מחלות החורף. 

מתכון למרק שום מקור תמונה: yummly
רכיבים למרק שום:
שמן זית - ¼ כוס
שיני שום - 12 (קלופות)
מלח - לפי הטעם
מרק עוף - ¼6 כוסות (מתכון לציר עוף, או ניתן להמיר ב-6 כוסות מים ו-6 כפיות אבקת מרק עוף)
פלפל שחור - לפי הטעם
פטרוזיליה - ¾ כוס (קצוצה דק)
קרוטונים - ¾1 כוסות
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.