print header

16 טיפים מנצחים למטבח

כאשר אנו שומעים טיפים חדשים, זה תמיד מעניין לנסות אותם בעצמנו ולראות האם הטריקים הקטנים הללו יכולים לעזור לנו כמו שמבטיחים לנו. כמה מהטיפים האהובים על כולם קשורים למטבח, שכן בעזרת כמה טריקים פשוטים אנו יכולים להכין ארוחות טעימות יותר, לשפר מרקם של מאכלים שונים ולהרשים כל אחד ביכולות הבישול שלנו שנובעות מסודות שרק אנחנו יודעים. כדי שגם אתם תוכלו להפוך לאשפים במטבח, לחסוך לעצמכם זמן וגם למנוע טעויות נפוצות שכולנו עושים לעתים, מומלץ לכם לנסות את 16 הטיפים החכמים הבאים שיעשו את העבודה בצורה נפלאה.
 
טיפים למטבח: סכין על משטח עץ לצד קערות עם ירקות שונים
 

1. הכנת צ'יפס פריך

צ'יפס פריך, זהוב וחמים מהווה תוספת אהובה עבור מרבית האנשים, שלא יכולים לעמוד בפני חטיף תפוחי האדמה האהוב הזה. למרבה הצער, אותו צ'יפס אהוב, שמכינים לרוב בשמן עמוק, מלא בקלוריות וגם בשמן בו אנו מטביעים אותו. כדי להוריד קלוריות מיותרות מהתפריט שלכם ולהימנע משימוש בכמויות שמן גדולות, צפו את מקלות תפוחי האדמה האהובים בקמח וזלפו עליהם מעט שמן לפני שתכניסו אותם לתנור החם. התוצאות יפתיעו אתכם.

2. קיצוץ קלוריות מקינוחים

אין מתחרים לעוגה טובה לצד הקפה, אך למרבה הצער, הקינוחים הללו מכילים לא מעט קלוריות במרבית המקרים. אם אתם רוצים לקצץ את כמות הקלוריות בקינוחים שמכילים שמנת מתוקה, החליפו ¾ מהשמנת/קצפת בחלבוני ביצה מוקצפים. כך המאכל המתוק שתכינו יהיה אוורירי, טעים ונימוח ובעל ערך קלורי מופחת לעומת הגרסה המקורית שלו.
טיפים למטבח: חלבונים מוקצפים

3. בישול ירקות בצורה מושלמת

מתכונים רבים למאכלים אהובים דורשים השרייה ובישול מקדים של ירקות במים, אך אנו לא תמיד יודעים האם יש להשרותם במים קרים או חמים. מכיוון שהבישול משפיע על טעמם של הירקות, וכפועל יוצא גם של התבשילים שמכינים מהם, חשוב לבשל אותם לפי כלל האצבע הבא: אם אתם מבשלים ירקות שגדלו מתחת לאדמה (כמו תפוח אדמה, בטטה, גזר ועוד), הכניסו אותם לסיר עם מים קרים והניחו אותו לבישול על הגז כך שהמים והירקות יתחממו יחדיו. אם אתם מבשלים ירקות שגדלו מעל לאדמה (כמו תירס, ברוקולי, חציל ועוד), הכניסו אותם לסיר עם מים רותחים והניחו אותו לבישול על הגז. 

4. הכנת סלק צלוי ובריא

סלק הוא בין הירקות הבריאים והאהובים ביותר שאנו אוכלים על בסיס קבוע, אך בישול רגיל במים גורם לו לאבד ערכים תזונתיים רבים. אם אתם רוצים ליהנות מהירק האהוב בגירסה הבריאה שלו, עטפו אותו, מבלי לחתכו או לקלפו, בנייר כסף והכניסו לתנור בטמפרטורה של 200 מעלות עד שהוא יתרכך. כך הסלק לא רק ישמור על הגוון הסגול העז והמושך שלו, אלא גם על ערכיו התזונתיים והוויטמינים הרבים שהוא מכיל בתוכו.
טיפים למטבח: סלקים חתוכים
 

5. תיבול סלט בצורה מושלמת

מלח הוא לא רק תבלין אהוב, אלא גם רכיב שמאפשר להוציא את מירב הטעמים ממאכלים שהוא בא איתם במגע, כמו למשל סלטים. אם אתם נוהגים לערבב מלח עם רוטב שומני, מומלץ שתפסיקו עם כך, ותזרו מלח על הסלט לפני שאתם מזלפים עליו את הרוטב. הכנסה של מלח לרוטב עם שמן תמנע ממנו להתמוסס כמו שצריך, וכך טעמם של הירקות לא ימוצה עד הסוף, לכן מומלץ לערבב אותם קודם עם מלח ורק לאחר מכן עם הרוטב שהכנתם.

6. הכנת פסטה במרקם הנכון

לא בטוחים כמה מים להוסיף לפסטה כדי לקבל את המרקם המושלם? פשוט השתמשו ביחס הזהב! על כל 100 גרם פסטה, השתמשו ב-1 ליטר מים. היחס הפשוט הזה מאפשר להכין פסטה במרקם המושלם וגם כזו שלא תידבק לעצמה ותוכל לספוח רטבים בצורה מושלמת.
טיפים למטבח: דפי לזניה ופסטה בצורת פרפרים

7. ועוד קצת על פסטה...

עוד בענייני פסטה - אנשים רבים התחילו להוסיף בשנים האחרונות שמן למים בהם מתבשל המאכל האהוב כדי למנוע הידבקות שלו. כאמור, שימוש בכמות מספקת של מים תמנע את הבעיה הזו, ולכן אין צורך בשמן. מלבד זאת, שמן מונע ספיחת רטבים על ידי הפסטה, ועל כן מומלץ שלא תוסיפו אותו למי הבישול שלה, כדי שתקבלו תוצאות טעימות במיוחד.

8. בדיקת שמן חם

הכנה של מאכלים בטיגון עמוק צריכה להתבצע כשהשמן חם מאוד, כדי שהם יהיו מוכנים באופן אחיד מבפנים ומבחוץ וגם על מנת שהם יספחו כמה שפחות שמן. אם אין לכם מד טמפרטורה מקצועי ואתם מעוניינים לבדוק האם השמן חם מספיק, הכניסו ידית של כף עץ לתוכו. כאשר יווצרו סביב הידית בועות, זה סימן שהשמן חם מספיק לטיגון, ואתם תוכלו להשתמש בו כדי להכין מטעמים בעלי מרקם וטעם נפלאים.
טיפים למטבח: קציצות בתוך שמן חם

9. רידוד נכון של בצקים מתוקים

רידוד של בצק דורש קימוח של המשטח למניעת הדבקתו, אך מומלץ להשתמש בשיטה קצת אחרת כאשר מרדדים בצקים מתוקים. כשאתם מכינים קינוח עם בצק מתוק, החליפו את הקמח במשטח הרידוד במעט אבקת קקאו. הרכיב הזה ייטמע בבצק ולא יימהל את טעמו, בניגוד לקמח, והוא גם לא ישפיע עליו, כך שתקבלו קינוח טעים במיוחד עם ארומה שוקולדית עדינה.

10. חיטוי ספוגי מטבח בלי בזבוז

ספוגי מטבח נוטים לספוח חיידקים רבים, ולכן חשוב לשטוף אותם במים חמים כדי לקטול את אותם מזיקים. במקום לבזבז מים ולהרתיח אותם במיוחד עבור המטרה הזו, השתמשו בשאריות מים שהרתחתם עבור כוס התה או הקפה שלהם וצקו אותם על הספוגים כדי לחטא אותם ללא כימיקלים.
טיפים למטבח: ספוג כלים

11. הכנת קציצות מושלמות

בצל הוא אחד הרכיבים החשובים ביותר בכל קציצה, אך לא כולם אוהבים לפגוש חתיכה שלו בעת הלעיסה. כדי למנוע את המצב הזה וגם כדי לקבל קציצות טעימות יותר מאי פעם, טגנו קלות בצל חתוך בשמן עד שהוא יזהיב וטחנו אותו יחד עם הבשר, או בנפרד ממנו. חלקיקי הבצל הקטנים יתפשטו בצורה טובה יותר בתוך הקציצות, והודות לכך, הן יהיו טעימות יותר ונטולות גושים.

12. צליית סלמון בקלות

אם אתם רוצים לחסוך לעצמכם זמן וגם למנוע הדפת ריחות של דג ברחבי המטבח, תוכלו לצלות סלמון בתוך שקית קוקי לצלייה. הניחו את נתחי הסלמון בתוך השקית יחד עם פרוסות לימון עליו ומעט מלח ופלפל והכניסו את השקית לסיר עם מים רותחים. בשלו במשך כ-10 דקות, ולאחר מכן הוציאו והגישו לצד תוספת אהובה, יחד עם הנוזלים שניגרו מהדג, עבור חווית טעמים מושלמת.
טיפים למטבח: דג סלמון על משטח עץ לצד תבלינים

13. ייבוש עשבי תיבול במהירות

עשבי תיבול טריים נמכרים בצרורות גדולים למדי, ובמרבית המתכונים אנו זקוקים למעט מאוד מהם, מה שגורם לנו לזרוק את היתרה או לשים אותה במקרר עד שהיא מתקלקלת. כדי למנוע זאת, תוכלו לייבש את עשבי התיבול הטריים שלכם, כמו רוזמרין, אורגנו, פטרוזיליה ועוד במיקרוגל תוך דקות ספורות, ולהשתמש בגרסה המיובשת שלהם במתכונים שונים. כדי לעשות זאת, הניחו את עשבי התיבול במרווחים שווים זה מזה על גבי נייר סופ, הכניסו אותם למיקרוגל והפעילו אותו למשך 20 שניות בכל פעם - שלאחר כל סיבוב זכרו כזה זכרו להפוך את העשבים. הוציאו את עשבי התיבול מהמיקרוגל לאחר שהם התייבשו (כ-2 דקות סך הכל), שמרו אותם בצנצנת והשתמשו בהם בעת הצורך.

14. צליית בטטות במהירות

כל מי שאוהב בטטות יודע שזמן ההכנה שלהן ארוך למדי כאשר צולים אותן בתנור, אך תוכלו לקצר אותו באופן משמעותי באמצעות טוסטר קופץ ביתי פשוט. על מנת לצלות את הירק הכתום והאהוב, פרסו אותו לפרוסות בעובי של חצי סנטימטר והכניסו לטוסטר, ממש כמו שמכניסים לתוכו פרוסות לחם. הפעילו את הטוסטר מספר פעמים למשך 1 דקה בכל פעם, עד שהבטטות יהיו צלויות והנה – תוך כמה דקות בלבד יהיו לכם פרוסות בטטה צלויות לכל מטרה.
טיפים למטבח: פרוסות בטטה צלויות

15. שדרוג שיבולת שועל

שיבולת שועל סחפה אחריה מעריצים רבים בשנים האחרונות, שאוכלים אותה בשל יתרונותיה הבריאותיים הרבים וכן בגלל טעמה העשיר ותחושת השובע שהיא מעניקה. כדי לשדרג את מנת ארוחת הבוקר הזו בצורה טעימה, מומלץ לערבב את שיבולת השועל עם חמאה בסיר קטן. כיצד? חממו 1 כף חמאה בסיר קטן עם 1 כוס שיבולת שועל, ערבבו עד שהשיבולת מדיפה ריח חמאתי ואגוזי והסירו אותה מהלהבה. המשיכו להכין את שיבולת השועל בצורה זאת ותיהנו ממנה שכפי שמעולם לא נהניתם.

16. הארכת חיי המדף של מעבד המזון

אם אתם משתמשים בבלנדר או במעבד מזון כדי להכין מאכלים או שייקים שונים, חשוב שתכניסו אליהם רכיבים בסדר הנכון. תחילה הכניסו רכיבים נוזליים, ערבלו אותם קלות ורק לאחר מכן הוסיפו את הרכיבים המוצקים. הסדר הזה יאפשר לערבל את הרכיבים בצורה טובה יותר, וגם יוריד את העומס ממנוע הבלנדר/מעבד מזון וכן מהלהבים שלו, כך שהם יחזיקו מעמד לאורך שנים רבות יותר.

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.