פלאפל הוא אחד מהמאכלים הלאומיים שלנו, ורבים מאיתנו אוהבים לאכול אותו במגוון דרכים: בפיתה או בצלחת, כתוספת למנה עיקרית או כארוחה טעימה בפני עצמה. כדורי החומוס המטוגנים הללו הם מנה פופולארית במטבחן של לא מעט משפחות, אבל רובנו מגבילים את עצמנו רק לסוג פלאפל אחד. 6 המתכונים הפשוטים הבאים יאפשרו לכם להכין בעצמכם פלאפל בטעמים מיוחדים שטרם הכרתם. חלק מהמתכונים כוללים את תהליך ההכנה המוכר לנו, עם טיגון בשמן עמוק, אחרים ניתן לטגן גם באופן רגיל, ו-2 מהמתכונים יאפשרו לכם אפילו לאפות את הפלאפל בתנור. מומלץ מאוד לאכול את כדורי הפלאפל בתום ההכנה, לאחר שהצטננו מעט, אולם תוכלו גם לאחסן אותם במכל סגור במקרר למשך יום נוסף.
טעמם העשיר של חצילים קלויים הופך אותם לחלק ממגוון מתכונים אהובים, אבל האם חשבתם להוסיף אותם גם לפלאפל שלכם? המתכון הבא יאפשר לכם להכין כדורי פלאפל רכים במיוחד, שבשילוב עם גבינת הפרמזן ייעלמו מהצלחות של כל בני המשפחה תוך רגע! ניתן לאכול את הפלאפל הזה בתוך פיתה, אבל הוא משתלב נהדר גם בתוך סלט ירקות.
הטונה מכילה ריכוז גבוה של חלבון ואומגה 3, אבל ילדים רבים שסולדים מטעמם של דגים נמנעים מלאכול אותה. המתכון למנה הטעימה הזו מאפשר לטונה להשתלב נהדר בין שאר הרכיבים, כך שכל ילד שיראה את מנת הפלאפל הזו יאכל אותה בהנאה רבה. כמובן שגם המבוגרים מבינינו לא יצליחו לוותר על התענוג, ובהתחשב בעובדה שניתן להכין את המנה הזו ללא צורך בטיגון בשמן עמוק, תוכלו להצטרף לארוחה ללא רגשות אשם.
עדשים אדומות הן מקור מצוין לחומצה פולית, ויטמין B, אשלגן ומגנזיום. המתכון הבא מאפשר לאפות את פלאפל העדשים בתנור, והוא רעיון נהדר לארוחת ערב ביתית קלה ומזינה, ואפילו למנה שתוכלו להכין יום מראש על מנת לקחת אותה יחד אתכם לעבודה.
המתכון שלפניכם מתאים למי שמעוניין לשדרג את הפלאפל המוכר לכדי מנה מתוחכמת, שיכולה להתאים לארוחת ערב זוגית או אפילו כמנה ראשונה בארוחה משפחתית רבת משתתפים. השילוב בין הפטריות לבין הפרמז'ן יאפשר לסועדים ליהנות מטעמים ייחודיים ועשירים, וללא ספק יעניק לכם לא מעט מחמאות.
רבים מאיתנו שמעו על יתרונותיו הבריאותיים של התרד, אבל טעמו הדומיננטי בחלק מהמנות גורם לרבים להימנע ממנו. במנת הפלאפל הבאה התרד לא "משתלט" על קשת הטעמים, ויחד עם שום ותבלינים הוא הופך אותה לקצת יותר בריאה. על מנת לטחון את גרגרי החומוס והתרד ניתן להשתמש במטחנת בשר כדי לקבל עיסה במרקם חלק, או במעבד מזון לצורך קבלת תערובת במרקם גס יותר.
המתכון הבא כולל שילוב בין רכיבים מזינים במיוחד, שמאפשר להכין ולהגיש אותו לסועדים טבעוניים, למי שמעוניין לשמור על המשקל או פשוט לכל אחד מבינינו שרוצה לאכול באופן בריא ומזין מבלי לוותר על אחת ממנות הדגל של המטבח הישראלי.
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: