print header

8 מתכונים לבורקס ביתיים ומיוחדים

כולנו נמשכים למאפיות בעקבות הריח המזמין של הלחמניות הטריות, אך בדרך כלל נצא משם דווקא עם שקית או קופסה מלאים בבורקס מסוגים שונים. למה? משום שאין דבר ערב לחיך יותר מאסופה של בורקס חמים, כל אחד במילוי אחר ולעתים גם במרקם אחר, שהופכים כל ביס לחוויה חדשה ומפנקת. אך במקום לקנות את אותם מטעמים מהמאפייה שמתחת לבית, למה שלא תכינו כמה סוגים חדשים ומיוחדים של בורקס ב"מאפייה הביתית" שלכם? 

אספנו עבורכם 8 מתכונים מיוחדים לבורקס הביתיים של המומחים לאפייה ובישול מרחבי הרשת, וביניהם בטוח תוכלו למצוא כמה מפתיעים שיהפכו להיות הלהיט שלכם ושל בני משפחתכם. זהירות, הם ממכרים!

מתכון לבורקס קטנים מהבלוג "טולטולים"

למרות שבאופן כללי אין הבדל בין בורקיטה לבורקס פרט לגודל, את הבורקיטס מכינים מבצק פריך שהופך אותן לנימוחות יותר, וכשמוסיפים את תערובת הגבינות שבמתכון הזה, הבורקיטס שלכם יהפכו לחוויה מושלמת בכל ביס.

למתכונים נוספים מהבלוג "טולטולים"

מתכון לבורקס קטנים מהבלוג "טולטולים" מקור תמונה: tultulim
רכיבים לבצק בורקיטס:
מיץ לימון - 2 כפות (או חומץ)
סוכר - 1 כף
מלח - ¼ כפית
שמנת חמוצה - 100 מ"ל (½ מיכל)
שמן - ½ כוס
חלב - ¼ כוס
קמח - ½2 כוסות (ניתן להחליף את מחצית מכמות הקמח בקמח מלא)
סודה לשתייה - ½ כפית
אבקת אפייה - 1 כפית
רכיבים למלית:
גבינה לבנה - 125 גר' (½ גביע)
מלח - ¼ כפית
גבינת קוטג' - 125 גר' (½ גביע)
גבינה בולגרית - 100 גר' (מפוררת, מעט פחות מ-½ ריבוע)
גבינה צפתית - 125 גר' (מפוררת, ½ עיגול)
רכיבים לציפוי:
חלמון - 1 (מעורבב עם מעט מים)
שומשום - לציפוי (ניתן להחליף בפרג, קצח, שומשום שחור או מלח גס)
מתכון לבורקס בשר ופטריות מהבלוג "יפצ'וק מבשלת ואופה"

אין כמו בורקס בשר כמנת פתיחה של ארוחת שישי עם כל המשפחה, וזו מנה שגם הילדים יכולים ליהנות ממנה בדיוק כמו המבוגרים.

למתכונים נוספים מהבלוג של "יפצ'וק מבשלת ואופה"

מתכון לבורקס בשר ופטריות מהבלוג "יפצ'וק מבשלת ואופה" מקור תמונה: yafchuk
רכיבים לבורקס בשר:
בצק פילאס - 500 גרם (או בצק עלים)
בשר בקר טחון - 300 גרם
בצל בינוני - 1 (קצוץ דק)
כוסברה - חופן
בהרט - 1 כפית
כמון - 1 כפית (שטוחה)
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - 1 כפית (גרוס)
פלפל שאטה קטנים - 3 (יבשים, ניתן להפחית את הכמות בהתאם לטעמכם)
פטריות - 1 סלסלה (טריות)
שמן קנולה - 2 כפות
שומשום - לזרייה (לפני האפייה)
פפריקה - מעט
מתכון לבורקס גבינת סויה ותרד מהבלוג "אומנות בטבעונות"

להכנת בורקס הגבינה הזה לא תצטרכו כלל גבינה, משום שאתם הולכים להכין גבינת סויה בעצמכם. אבי ממליץ להשתמש בבצק פילו, שלטעמו הוא הכי פחות מזיק ומשמין מבין הבצקים המתאימים לבורקס.

למתכונים נוספים מהבלוג "אומנות בטבעונות"

מתכון לבורקס גבינת סויה ותרד מהבלוג "אומנות בטבעונות" מקור תמונה: veganart
רכיבים למלית:
חלב סויה - 1 ליטר (אלפרו/הרדוף/אדמה ללא תוספת סוכר)
פלפל אנגלי - ¼ כפית
אבקת שום - ¾ כפית
תרד טורקי - 4-5 כוסות (טרי קצוץ)
מלח - לפי הטעם
חומץ תפוחים - 5 כפות (אורגני)
רכיבים לבורקס:
דפי פילו כפולים - 3-4 (2 דפים יחד)
שמן זית - 2 כפות
שומשום - לזרייה (לפני האפייה)
מתכון לבורקס פילו עם חציל וגבינות מהבלוג "במטבח עם שפרה"
עבור המתכון הנהדר הזה תוכלו להכין חצילים קלויים בעצמכם או להשתמש בקנויים, ואם אתם לא אוהבים חצילים, אין שום בעיה, תוכלו למצוא בהמשך המתכון הצעה להכנה עם גבינות בלבד.
 
מתכון לבורקס פילו עם חציל וגבינות מהבלוג "במטבח עם שפרה" מקור תמונה: shifra-l
רכיבים לגלילי חציל:
בצק פילו - 1 חבילה (מופשר במקרר)
חצילים - 2 קופסאות (חציל קלוי מוכן או 3 חצילים גדולים, אם אתם קולים את החצילים בעצמכם תצטרכו גם מלח, פלפל, שום ושמן זית)
שמן - ½ כוס
גבינת פטה עיזים - 200 גר' (5%, מגורדת)
גבינת צ'דר - 150 גר' (מגורדת)
רכיבים למלית גבינות ללא חצילים:
קמח תופח - 1 כף
גבינת פטה עזים - 150 גר' (5% , מגורדת)
גבינת קשקבל - 150 גר' (מגורדת)
מתכון קל לבורקס מלאווח מהבלוג "במטבח עם שפרה"

על פי שפרה, כל מי שטעם את הבורקס האלה, שעשויים ממלאווח, שאל מיד כיצד להכין אותם וביקש את המתכון. ילדים אוהבים אותם וגם נהנים להכין אותם ומומלץ להיעזר בהם במהלך ההכנה.

למתכונים נוספים מהבלוג "במטבח עם שפרה"

מתכון קל לבורקס מלאווח מהבלוג "במטבח עם שפרה" מקור תמונה: shifra-l
רכיבים למלית:
גבינה לבנה - 250 גר' (5%)
קמח תופח - 1 כף
גבינת טוב טעם - 1 חבילה (250 גר')
גבינה בולגרית - 150 גר' (מגורדת)
גבינת קשקבל - 100 גר' (מגורדת)
רכיבים לבורקס:
מלאווח קנוי - 1 חבילה (כ-1 קג')
שומשום - לזרייה ( לפני האפייה)
מתכון לבורקס בטטה קשקבל וקצח מהבלוג "מטבח מקומי"

בעזרת המתכון המקסים הזה תוכלו להכין בורקס קטנטנים ומצוינים שממש כיף לנשנש, והוא כולל בטטה יחד עם גבינת קשקבל – שילוב מנצח שמומלץ בחום לנסות.

למתכונים נוספים מהבלוג "מטבח מקומי"

מתכון לבורקס בטטה קשקבל וקצח מהבלוג "מטבח מקומי" מקור תמונה: limortiroche
רכיבים למלית בטטה:
בטטה גדולה - 1 (במשקל 500 גר')
שמן זית - 1 כף
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - 1 כפית
אגוז מוסקט - קורט
אורגנו - ¼ כפית (יבש, פוררו עם הידיים)
גבינת קשקבל - 100 גר' (מגוררת גס)
רכיבים לבורקס:
בצק פילו - 4 דפים
שמן זית - 5 כפות (או חמאה מומסת)
מתכון מעולה לבורקס פיצה ביתי מהבלוג "בישולצ'יק"

אין על בורקס פיצה שמשלב את 2 המאכלים האהובים – בורקס ופיצה, ועם המתכון הזה תוכלו להכין מאפה משודרג שכזה אצלכם בבית שיהיה טעים יותר מכל מוצר שתוכלו לקנות בחוץ.

למתכונים נוספים מהבלוג "בישולצ'יק"

מתכון מעולה לבורקס פיצה ביתי מהבלוג "בישולצ'יק" מקור תמונה: bishulchic
רכיבים לרוטב עגבניות לפיצה:
שמן זית - מעט
עגבניות - 1 קופסת עגבניות מגורדות (או 5 עגבניות טריות מגורדות)
שיני שום - 2 (כתושות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
סוכר - 1 כף
רסק עגבניות - 100 גרם
רכיבים למתכון לבורקס פיצה:
בצק עלים - 1 חבילה (מומלץ על בסיס חמאה)
רוטב עגבניות לפיצה - כל הסיר שעשינו קודם
גבינה צהובה - חופן (מגורדת)
גבינה בולגרית - 25 גרם (מגורדת)
זיתים שחורים - 1 קופסה (או ירוקים, חתוכים לטבעות)
ביצה בינונית - 1 (טרופה)
שומשום - מעט (לזרייה לפני אפייה)
מתכון לתפוחי אדמה בצורת כיפות אפויות של שפרה

לכל מי שמעדיף להימנע מבצק, אין זה אומר שעליכם להימנע מבורקס. את המאפים הנפלאים האלה תכינו מתפוחי אדמה בלבד, ושפרה ממליצה עליהם כתוספת לצד מנה בשרית ומזהירה מפני התמכרות!

למתכונים נוספים מהבלוג "במטבח עם שפרה"

מתכון לתפוחי אדמה בצורת כיפות אפויות של שפרה מקור תמונה: shifra-l
רכיבים לכיפות תפוחי אדמה:
תפוחי אדמה גדולים - 7 (קלופים ונקיים, חתוכים גס)
בצל יבש גדול - 3 (קצוץ)
שמן - 4 כפות
חמאה - 50 גר'
סוכר - 1 כף
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.