print header

החיים בסיאול שבדרום קוריאה, שהוכרזה לעיר המאושרת בעולם

כולנו מכירים את האמרה השגורה לפיה "משנה מקום – משנה מזל", ולעתים בטוחים שלו רק היינו מתגוררים באזור אחר הדבר היה משפיע עלינו בתחומים המקצועיים והאישיים. במסגרת הדו"ח השנתי המקיף של חברת הייעוץ ההולנדית ארקדיס (Arcadis) הוחלט לבדוק מהי העיר שמצליחה להביא לשגשוג הרב ביותר בחייהם של תושביה, או במילים אחרות: מהי העיר המאושרת ביותר בעולם? לאחר שנמדדו מספר פרמטרים שונים, לזוכה במקום הראשון הוכתרה סיאול, בירת דרום קוריאה. אתם מוזמנים לצפות מתמונות של העיר המיוחדת הזו, וללמוד עוד על הסיבות שהביאו לה את הפרס הנכסף.
 
לחצו על התמונות על מנת לצפות בהן בגודל מלא
 
סיאול
 
המדדים בהם זכתה סיאול לציון גבוה נגעו לפערים הקטנים יחסית שקיימים בה בין ההכנסות של התושבים העשירים לבין אלה של מעמד הביניים, אחוזי פשיעה נמוכים, נגישות גבוהה להשכלה, איזון טוב בין עבודה לחיים האישיים ורמות בריאות גבוהות של האוכלוסייה.
סיאול
 
סיאול
 
מאחורי השיפור המתמיד במצבה של העיר עומדת תוכנית ממשלתית שכוללת "מדיניות לחזק את הזהות של העיר מחד, ולהפוך אותה לסמל לחינוך מעולה מאידך", כך נכתב בדו"ח. "139 פרויקטים עירוניים שונים המתפרשים על פני 13 מחוזות, צפויים להפוך אותה לעיר בטוחה, חמה ומתקדמת". 
סיאול
 
סיאול
 
סיאול
בין הפרויקטים הללו ניתן למנות תוכנית לשיקום הנהר העירוני צ'אונגגיאכהאון (Cheonggyecheon), שטח מזוהם ונטוש שהפך למרחב בילוי ציבורי שוקק חיים בלב העיר.
סיאול
 
סיאול
 
סיאול
השיקום לא רק מדרבן פיתוח כלכלי, אלא גם נחוץ כדי להגן על סיאול מפני אסונות טבע כמו שיטפונות ובמקביל מאפשר לחזק את הקשר בין תושביה לבין המקום בו הם חיים, לעודד אותם להשתקע בו ולמנוע הגירה ממנה.
סיאול
 
סיאול
המקור לתוכנית המקיפה לפיתוח העירוני החל בשנת 2013, במהלכה הושקה בסיאול התוכנית "סיאול 2030", ובה צוינו המטרות והיעדים הראויים להשגה עד לשנת 2030. נושאים כמו ביטחון, מניעת אפליה ותחבורה יעילה, מרוכזים בה יחד עם צמיחה כלכלית, חיזוק המורשת ההיסטורית ופיתוח מבנים חדשים.
סיאול
סיאול
החידוש בדו"ח של ארקדיס הוא הסקירה המקיפה של נושאים, שלא תמיד באים לידי ביטוי במחקרים שמנסים להכריע באילו מקומות כדאי לחיות ומסתמכים על סקרים בקרב האוכלוסייה בלבד. בשעה שלונדון למשל, נחשבת לעיר עשירה בעלת כלכלה מפותחת, מה שהביא לדירוג שלה במקום ה-5 במדד שנגע למאפיינים הללו, היא ירדה למקום ה-37 בכל הנוגע לרווחת תושביה. זאת בשל אי-שוויון בולט בתחום החברתי, פשיעה גבוהה ובעיות דיור. 
סיאול
אין ספק שתושביה של סיאול יכולים להיות מרוצים מהשינויים אותם הם חווים כיום ואלו שמצפים להם בעתיד, אשר מעניקים להם לא מעט סיבות לחייך ולהיות מאושרים מדי יום.
סיאול

מקור התמונות: kimmomurmutraveloriented, koreanetskinnylawyersunxez

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.