print header

8 מתכונים מצולמים שיגרו לכם את בלוטות הטעם

אלו מאתנו שאוהבים לבשל מתענגים לא רק על הריחות והטעמים הנהדרים שיש לאוכל שאנו מכינים, אלא גם על המראה שלו ותהליך ההכנה, שגורם לתפזורת מצרכים להפוך למנה מזמינה וטעימה. אם אתם אוהבים לבשל בעצמכם אין ספק שתעריכו את המתכונים המצולמים הבאים, שיראו לכם תוך שניות ספורות את תהליך ההכנה של כל אחת המנות שבכתבה. התהליך אמנם ייקח לכם מעט יותר זמן במטבח, אך 8 המתכונים שתלמדו יספקו לא רק את החשק שלכם להכין מאכל חדש ומפתיע, אלא גם את בלוטות הטעם של בני משפחתכם. לכל מתכון מצורף כאמור סרטון, ולחיצה אחת עליו תפעיל אותו ותציג לכם את תהליך ההכנה שלו.
מתכון לקינוח סופלה לימון

יש שלל קינוחים שאפשר ליהנות מטעמם ומרקמם המפנק, אך אין כמו הסופלה האוורירי והנימוח, במיוחד כשהוא מגיע בטעם לימון! את המתכון הבא תאפו בתוך קליפת לימון חלולה, והתוצאה טעימה ומענגת במיוחד.

רכיבים לסופלה לימון:
ביצה בינוניות - 3 (יש להפריד את החלמון מהחלבון)
סוכר - ½ כוס
קמח לבן - 2 כפות
אבקת סוכר - לקישוט
מתכון לפטריות פורטבלו ממולאות בגבינות ותרד

אחד משילובי הטעמים המוצלחים ביותר הוא ארטישוק ותרד, ואם אתם מחפשים דרך מצוינת לשלב את שניהם במנה אחת אז המתכון הבא הוא בשבילכם. המנה הבאה משמשת כחטיף מושלם שקל מאוד להכין, ולא תצליחו להפסיק לאכול ממנה רק אחרי ביס אחד בלבד. 

רכיבים לפטריות ממולאות:
פטריות פורטבלו קטנות - 12 (בערך בקוטר 6 ס"מ)
שמן זית - 1 כף
חמאה - 2 כפות
לבבות ארטישוק - 1 כוס (קצוצים)
בצל ירוק - 3 (גבעולים קצוצים)
שיני שום - 2 (כתושות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
גבינת שמנת - 110 גר'
גבינת מוצרלה - 1 כוס (מגוררת)
גבינת פרמזן - ½ כוס (מגוררת)
מתכון לגלילי פרנץ' טוסט עם חמאת בוטנים ובננה

הפרנץ' טוסט הוא ארוחת בוקר טעימה שאנחנו יכולים להכין לילדינו תוך דקות ספורות, אולם אם אתם רוצים להפוך את המנה הזו למזינה וטעימה אף יותר, תוספת של חמאת בוטנים ובננה תעשה את העבודה בצורה מושלמת!

רכיבים לגלילי פרנץ' טוסט:
חלב - 3 כפות
סוכר - 1 כף
קינמון - ½ כפית
לחם - 8 פרוסות (ללא הקרום)
חמאת בוטנים - למריחה
בננות - 2-3 (חתוכות לקוביות)
חמאה - 1 כף (לא מלוחה)
אבקת סוכר - לקישוט
סירופ מייפל - להגשה
מתכון לגלידת שמנת-תפוז

ביום חם אין כמו מנת גלידה קרירה שתרענן ותצנן את הגוף, והמתכון הבא לגלידת שמנת-תפוז עשויה להפוך להיות הקינוח המועדף עליכם בקיץ הזה. המרקם האוורירי שלה בשילוב עם הטעם המתוק הוא פשוט תענוג לחיך, ואין אחד שלא ירצה לסיים ארוחה טובה עם קינוח שכזה.

רכיבים לגלידת שמנת-תפוז:
פתי בר - ½1 כוסות (מרוסקים)
חמאה - 100 גר' (מומסת)
סוכר - 2 כפות
חלב מרוכז - 400 גר'
סוכר - ⅓ כוס
גרידת לימון - 2 כפות
מיץ תפוזים - 1 כוס
אבקת סוכר - ⅓ כוס
גבינת שמנת - ½1 כוסות
מתכון לטבעות תפוחים מטוגנות עם קינמון

אם אתם חובבי עוגות תפוחים אך מחפשים דרך חדשה ליהנות מהטעם המוכר והאהוב, המתכון הבא יעזור לכם להכין מנה מפנקת לעצמכם ולכל המשפחה. השילוב המושלם של הטעם המתוק יחד עם המרקם הפריך יענג אתכם בכל ביס, והילדים שלכם יאהבו את החטיף הזה במיוחד.

רכיבים לטבעות תפוח עץ:
קמח לבן - 1 כוס
אבקת אפייה - ¼ כפית
סוכר - 2 כפות
מלח - ¼ כפית
קינמון - ¼ כפית
ביצה גדולה - 1 (טרופה)
רוויון - 1 כוס
שמן צמחי - לטיגון
רכיבים לתערובת סוכר וקינמון:
סוכר - ⅓ כוס
קינמון - 2 כפיות
מתכון להמבורגר פטריות פורטבלו צמחוני

הבעיה העיקרית בהמבורגרים הצמחוניים שאנו מכינים בבית היא שלרוב הם מתפוררים ולא מחזיקים מעמד מבלי להתפרק בתוך הלחמניה, אך המתכון הבא יראה לכם כיצד להכין המבורגר צמחוני ועסיסי שנשאר בצורתו, שגם אוהבי בשר יתקשו לעמוד בפניו!

 

רכיבים להמבורגר פורטבלו:
פטריות פורטבלו - 2 כוסות (חתוכות לקוביות)
שעועית שחורה - 2 כוסות (מבושלת)
ברוקולי - 1 כוס (קצוץ גס)
בצל סגול - ½ כוס (קצוץ)
פירורי לחם יפניים - ½ כוס + 2 כפות (פנקו)
שום כתוש - 2 כפות
גבינת פרמזן - ¾ כוס (מגוררת)
מתכון לכדורי שוקולד וקינואה

לא משנה עד כמה אתם אוהבים דגנים בריאים, כשאתם שומעים "קינואה" רוב הסיכויים שאינכם חושבים על קינוח מתוק, אך זה ישתנה אחרי שתכירו את המתכון הבא! למה? משום שהמזון הבריא הזה יצופה בשוקולד ושקדים גרוסים, מה שיספק תוצאה טעימה ומתוקה במיוחד שלא מצריכה שום אפייה ושממנה תוכלו ליהנות ללא רגשות אשם. 

רכיבים לנגיסוני שוקולד וקינואה:
קינואה - ⅓ כוס (שטופה במים קרים)
מים - ⅔ כוס
תמרים - 16 (מגולענים)
שקדים - ½ כוס
חמאת שקדים - ⅓ כוס (או חמאת בוטנים)
מלח - קמצוץ
שקדים - נוספים לציפוי (מרוסקים)
מתכון ללחם קונוס

חלקנו לא יכולים לאכול את ארוחת הבוקר שלנו בלי לחם, ובעוד שהתרגלתם לאכול את הביצה המקושקשת שלכם עם כמה פרוסות או צנימים, תמיד כיף לגלות דרכים חדשות שבהן ניתן ליהנות ממנות מוכרות. את לחם הקונוס ניתן כמובן למלא בכל דבר שתרצו מעבר לביצה מקושקשת, ותוכלו ליהנות ממנו גם עם גבינות או סלט טונה. מה שבטוח זה שכל מנה שכזו תהפוך למהנה הרבה יותר לאכילה, במיוחד עבור ילדיכם!

לתשומת ליבכם, אורך המתכון לא מעיד על הקושי בהכנתו!

רכיבים ללחם קונוס:
קמח לבן - 290 גר' (כ-2 כוסות)
שמרים יבשים - 1 כפית (או 15 גר' שמרים לחים (קוביה))
מים - ½ כוס
סוכר - ½1 כפות
ביצה - 1
מלח - קורט
שמן זית - 2 כפות
ביצה - למריחה על הקונוסים (טרופה)
פרג - לזרייה לפניה אפיה
שומשום - לזרייה לפניה אפיה
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.