print header

10 מיתוסים על מחלת הסוכרת שחשוב להפריך

אתם חושבים שצריכה מופרזת של סוכר גורמת לסוכרת? או שאולי אמרו לכם פעם שתזונה של חולי סוכרת מחייבת אותם לוותר על כל המאכלים האהובים עליהם? ובכן, ככל הנראה תשמחו לשמוע שמדובר בעבודות שפשוט אינן נכונות ולמעשה קיימים לא מעט מיתוסים על הדיאטה והמזון של חולי הסוכרת, שחלק נכבד מהם מצליח להפיג את שלוותנו ואף מטריד אותנו, וכל זאת לשווא. באמצעות המדריך הבא תוכלו להפריד בין עובדה לבדיה, אולם חשוב לציין שבכל מקרה יש להיוועץ עם מומחה לתזונה במקרים של אי בהירות, או כל תחושת ספק שתצוץ בראשכם.

מיתוסים על מחלת הסוכרת
 
1. מיתוס: אכילה מוגזמת של סוכר גורמת לסוכרת 
 
הסוכרת מופיעה כאשר גורם מסוים משבש את יכולת הגוף להפוך את המזון שאנו אוכלים לאנרגיה, כשמצב גופני מסוים מגביר באופן משמעותי את פעילות המערכת החיסונית, או שהיא עשויה להתפרץ בעקבות גורם תורשתי. אין ספק שחשוב להקפיד על אורח חיים בריא שכולל בחירת מזון חכמה, אך אין זה אומר שצריכת סוכר מוגברת היא זו שתוביל להתפתחות המחלה.
 
2. מיתוס: לא תוכלו לאכול יותר את המאכלים האהובים עליכם
 
האמונה שאתם מוגבלים למזון משעמם שאינכם אוהבים רק משום שחליתם בסוכרת הינה שגויה ומטעה. אין צורך שתוותרו על המאכלים שאתם נהנים לאכול, עליכם פשוט לחשוב בצורה יצירתית יותר ולמצוא דרכים חדשות לצרוך אותם בצורה אחרת. זאת אומרת שתצטרכו לשנות את הדרך שבה אתם נוהגים להכין את אותם המאכלים האהובים, בין שמדובר באפייה שתחליף את הטיגון, ובין שמדובר באופן התיבול שלהם.
 
מיתוסים על מחלת הסוכרת
 
3. מיתוס: יש יותר מדי חוקים וכללים שעליכם להקפיד עליהם בתפריט המזון
 
אמנם עליכם לתכנן את הארוחות שלכם, אבל הרעיון הכללי הינו פשוט, כך שאין סיבה להרגיש שיש יותר מדי חוקים שמגבילים אתכם. מטרת תכנון הארוחות נועדה בכדי שתוכלו לשמור על רמת סוכר תקינה ככל הניתן, לכן חשוב לדעת אילו מזונות משתלבים יחד עם התרופות שאתם נוטלים, תוך כדי התייחסות לכמות הפעילות הגופנית שאתם מבצעים, ותוכלו להעריך את הכמות המתאימה ביותר לאחר מפגש עם מומחה לתזונה שיוכל להכווין אתכם לתפריט המתאים ביותר עבורכם. אין ספק שתאלצו לבצע התאמות למזון שאתם צורכים בהתייחסות לאורח חייכם, אך דרך החיים החדשה לא דורשת שינויים רבים כפי שאנשים נוטים לחשוב. 
 
4. מיתוס: צריכת פחמימות עשויה להחמיר את הסוכרת
 
צריכת פחמימות הינה הבסיס לתזונה נכונה, עבור חולי סוכרת ואנשים שאינם חולים, זאת מכיוון שהן משפיעות על רמות הסוכר בדם ולכן יש לשים לב לכמות אותה אתם צורכים בכל יום. פחמימות רבות מכילות ויטמינים, מינרלים וסיבים, וחשוב שתקפידו לשלב בתזונה שלכם פחמימות שמקורן במזון צמחי, כגון: דגנים מלאים, פירות, ירקות, מעט דגנים וקטניות. עם זאת, מומלץ להימנע ככל הניתן מפחמימות שמקורן במזון מעובד, כגון: סוכרים מזוקקים, ממתקים, פסטות וכדומה. במידה שאתם מתקשים להרכיב תפריט שמספק אתכם, מומלץ שתיוועצו עם מומחה לתזונה.
 
מיתוסים על מחלת הסוכרת
 
5. מיתוס: אתם יכולים להחליף את הפחמימות בצריכת חלבון
 
מאחר וצריכת פחמימות משפיעה על רמת הסוכר בדם במהירות רבה, אתם עלולים להתפתות לאכול פחות מהם ולפצות על כך בעזרת צריכת חלבון, בזמן שעליכם לשלוט גם על כמות החלבונים אותם אתם צורכים. זאת מאחר וחלבונים רבים מכילים כמות גדולה מאוד של שומן רווי, מה שעשוי להגביר את הסיכון ללקות במחלות לב. לכן, עליכם לפקח על כמויות המזון שאתם אוכלים, ולבדוק כמה חלבון ופחמימות עליכם לצרוך ביום, לפי המלצת תזונאי. 
 
6. מיתוס: אתם יכולים לאכול מה שאתם רוצים, כל עוד תקפידו ליטול תרופות
 
זה היה יכול להיות נהדר אם היינו יכולים ליטול את התרופה שתאפשר לנו לאכול כל מה שאנו רוצים מתי שאנו חושקים בכך, אבל עד שימציאו אחת כזו, עליכם ללמוד כיצד להתאים את כמות וסוג האינסולין שאתם מזריקים לכמות המזון אותה אתם אוכלים. כמובן שאין זה אומר שתוכלו לאכול כל מה שתרצו באיזו כמות שתרצו ולהתאים את רמות האינסולין בדיעבד, ובכל מקרה יש לדבוק בתזונה שאימצתם לעצמכם בכדי לייצב את רמות הסוכר בדם.
 
מיתוסים על מחלת הסוכרת
 
7. מיתוס: תאלצו לוותר על אכילת קינוחים
 
בדומה למיתוס מספר 2, אין צורך שתוותרו לגמרי על קינוחים, אך אתם כן צריכים לשנות את הדרך בה אתם מתייחסים אליהם. ישנן לא מעט אפשרויות מתוקות וזמינות שתוכלו לפנק את עצמכם באמצעות בסוף הארוחה; ניתן להשתמש בממתיקים טבעיים, לשלב פירות עם יוגורט או קינוחים מתאימים, ואפשר גם לשדרג את המתכונים הקיימים ולהפוך אותם למזינים יותר באמצעות שימוש בדגנים מלאים ושמנים צמחיים. כמו כן, תוכלו להפחית את כמות הסוכר במתכונים רבים מבלי לפגוע בטעם הקינוח או במרקמו, או שפשוט תקצצו בכמויות: במקום שני כדורי גלידה, תאכלו אחד, וכמובן שתוכלו גם לחלוק את הקינוח עם חבר.
 
8. מיתוס: תצטרכו להכין ארוחות נפרדות שמותאמות לכם
 
ייתכן שאתם חושבים שלא תוכלו לאכול את מה ששאר בני המשפחה אוכלים, וכי תאלצו להכין מנה נוספת עבורכם בכל סעודה, אך זה לא בהכרח נכון. דיאטה של חולי סוכרת היא משטר תזונה בריא ומזין שמתאים לכל המשפחה ואינו דורש הכנה נפרדת. מה שכן, חולה הסוכרת יצטרך להקדיש יותר תשומת לב לכמות הקלוריות אותה הוא צורך ולעקוב אחר הסוגים של הפחמימות, השומנים, והחלבונים שבמזונו, אשר מהווים חלק חשוב מהתזונה שלו, כפי שכבר צוין בסעיפים קודמים.
 
מיתוסים על מחלת הסוכרת
 
9. מיתוס: תאלצו לאכול מזונות דיאטטיים
 
לא מעט חברות ממתגות את מוצרי המזון שלהן כדיאטטיים, ואכן מדובר בשיווק חכם שעובד לא רע, אך לעתים קרובות, אותם המוצרים יקרים יותר ממזון רגיל וכלל אינם בריאים יותר או משפרים בצורה משמעותית את מצב המשקל שלנו. זו הסיבה שחשוב להקפיד לקרוא את רשימת הרכיבים ולהתוודע לכמות הקלוריות במוצר לפני שאתם מחליטים לרכוש אותו. כמו כן, כפי שצוין מספר פעמים, בכל מקרה שאתם מרגישים ספק בנוגע לבחירת המזון הטוב ביותר עבורכם, אל תהססו להתייעץ עם מומחה לתזונה.
 
10. מיתוס: אסור להתקרב גם לממתיקים
 
למרות שהדעה עודנה חלוקה בנושא זה, כדאי שתכירו את אפשרויות ההמתקה השונות שיש בידכם, ולאחר שתתוודעו אליהם, תוכלו להחליט בעצמכם או ביחד עם הרופא שלכם אם כדאי שתמשיכו לצרוך אותן. תוכלו להמתיק את המשקה או את הקינוח באמצעות סטיביה ואריתריטול, ובאפשרותכם גם ללחוץ כאן ולהכיר תחליפי סוכר בריאים נוספים.
 

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.