print header

חשופיות הים היפות ביותר באוקיאנוס

שמעתם פעם על ארנב ים? ומה בקשר לכבשת ים? אלו הם רק כינויים ליצורים קטנטנים ויפהפיים שניתן למצוא במי האוקיאנוסים בכל העולם – חשופיות הים. קיימים שלל זנים של חשופיות ים שכל אחד מהם ייחודי ומדהים, ובעזרת אוסף התמונות הבא תוכלו להכיר 18 זנים מהממים ביופיים שלהן. למרבה הצער, תצטרכו עין מיומנת מאוד כדי להבחין בהן מתחת למים.

לחצו על התמונות על מנת לצפות בהן בגודל מלא

1. כבשת ים (Costasiella Kuroshimae)

חשופיות ים

את שמה קיבלה בגלל המראה שלה, שכולל פנים הדומות לכבשה, וגוף עגול ומלא נפח. את הזן הזה ניתן למצוא באיי קורושימה.

 

2. מלאך כחול (Glaucus Atlanticus)

חשופיות ים

הזן הזה מבלה מעט זמן על הקרקע שבים, ויותר זמן בריחוף מעלה ומטה בזרמי המים. צבעו הכחול עוזר לו להשתלב עם הסביבה המימית ולהימנע מטורפים.

 

3. ג'אנולוס פוסקוס (Janolus Fuscus)

חשופיות ים

גופה של חשופית זו הוא חצי שקוף וטורפיה מוצאים אותה בזכות שביל הריר שהיא משאירה אחריה, אולם כשהם עומדים לתפוס אותה, היא מתגלגלת לצורה של כדור ונותנת לזרם המים לסחוף אותה בעזרת הקצוות שיוצאים מגופה ונקראים סרטאות (Cerata).

 

4. פילודסמיום פוינדימיאי (Phyllodesmium Poindimiei)

חשופיות ים

האורך של חשופית הים הזעירה הזו נע בין 12-50 מ"מ, וניתן למצוא אותה באוסטרליה והוואי. היא מכילה תאים שיכולים לאכלס יצורים זעירים אחרים שחיים איתה בסימביוזה.

 

5. דירונה אלבולינאטה (Dirona Albolineata)

חשופיות ים

הזן הזה, כמו רבים מסוגו, הוא שקוף עם סרטאות. הצבעים של החשופיות האלה נעים בין גוונים שונים של ורוד, סגול, אדום ולבן, והן טורפות שאוכלות בעיקר סרטנים וחלזונות שקטנים מהן. אורכן יכול להגיע עד ל-180 מ"מ.

 

6. היסלודוריס קנגה (Hyselodoris Kanga)

חשופיות ים

את החשופית הזו ניתן למצוא בים שנושק להונג-קונג. היא מגיעה לאורך 70 מ"מ ונצפתה אוכלת ספוגים צהובים בקרקעית הים.

 

7. קדלינלה אורנטיסימה (Cadlinella Ornatissima)

חשופיות ים

לחשופית הזו יש מאפיינים שמזכירים יצור חד תאי, אולם הנקודות הוורודות שעל גופה הן סוג של יבלות אשר ניתן למצוא גם בצמחים שונים כמו קקטוס.

 

8. ארנב ים (Acanthodoris Pilosa)

חשופיות ים

שמה של החשופית ניתן לה בעקבות הצבע שלה והפקעת שלעתים ניתן לראות בצידה האחורי אשר מזכירה זנב של ארנב. היא מגיעה לאורך של 40-50 מ"מ וניזונה בעיקר מחיטחבים – מערכת של חסרי חוליות מושבתים שחיים במי הים.

 

9. חשופית עלה (Elysia Chlorotica) 

חשופיות ים

כשהזן הזה מגיע לבגרות, הוא בוהק בצבע ירוק שמגיע מהמזון אותו הוא מעכל. מאחר שאין לחשופית הזו שום מערכת הגנה אחרת, היא משתמשת בצבע שלה כדי להסתתר בין אצות. לעתים ניתן למצוא חשופיות עלה בצבע אפור או אדמדם, אולם יותר כשהן צעירות מאשר כשהן בוגרות ומתחילות לאכול אצות ירוקות.

 

10. סיירסה ניגריקאנס (Cyerce Nigricans)

חשופיות ים

אם ביקרתם פעם בשונית המחסום הגדולה, שונית האלמוגים הגדולה ביותר בכדור הארץ, יתכן שראיתם שלטים שמציגים את החשופית הזו. היא מגיעה בשלל צבעים מיוחדים אשר גורמים לכל פרט מסוגה להיראות מיוחד במינו.

 

11.  צעיף ספרדי (Flabellina Iodinea)

חשופיות ים

צבע גופה של החשופית הזו הוא סגול, בעוד שהסרטאות שלה כתומות ואדומות, וזוהרות כמו נורת ניאון. הסרטאות האלה מפיקות חמצן ממי הים, והן גם שלוחות של מערכת העיכול שלה, בה היא מאחסנת תאים עוקצניים מכלניות הים אותן היא אוכלת.

 

12. חשופית חסה (Elysia Crispata)

חשופיות ים

למרות שבתמונה היא נראית כחולה, לרוב החשופית הזו תגיע בצבע ירוק, ועל כן שמה. האורך שלה מגיע ל-5 ס"מ ורוחבה מגיע ל-3 ס"מ, וניתן להבחין בה גם בצבע אדום בהיר או עם פסים צהובים.

 

13. אונצ'ידוריס בילאמלטה (Onchidoris Bilamellata)

חשופיות ים

הזן הזה מגיע לאורך של 4 ס"מ ויש לו צבע חום שמזכיר חלודה, אולם ניתן להבחין בכמה פרטים נדירים שלו המתהדרים בצבע לבן. בתחילה חשבו כי מדובר בלבקנים, אך צבע העיניים שלהם לא משתנה בהתאם לצבע הגוף, ולכן התיאוריה הזו נשללה.

 

14. אוקניה רוזסאה (Okenia Rosacea)

חשופיות ים

את החשופית הזו ניתן למצוא לאורך חופי קליפורניה שבארה"ב, והיא מאופיינת בפפילות הארוכות שעל גבה. צורתה מיוחדת ביחס לחשופיות ים אחרות משום ששיניה מתעקמות ויוצרות צורת קרס קטנה – צורה אשר לא קיימת בקרב זנים אחרים.

 

15. קותונה סיבוגאה (Cuthona Sibogea)

חשופיות ים

הזן הקטן הזה מגיע לאורך מקסימלי של 35 מ"מ וניתן למצוא אותו באיזורי ים טרופיים, כמו באוקיינוס השקט. 

16. הידטינה פיזיס (Hydatina Physis)

חשופיות ים

החשופית הזו חיה במים רדודים והיא מזדחלת ומתחפרת באדמת החול וניזונה מתולעים וחשופיות שקטנות ממנה. היא מאוד עדינה ושברירית משום שהמעטפת שלה דקה מאוד וגופה אינו יכול להתכסות בשריון שעל גבה באופן מלא.

 

17. פילודסמיום סרטום (Phyllodesmium Serratum)

חשופיות ים

רבים מן הזן הזה מפתחים מערכת סימביוטית עם חיטחבים, אותם הם שומרים בחיים על גופם ונהנים מתהליכי ייצור המזון שלהם באמצעות פוטוסינתזה. עם זאת, החשופית הזו לא מסתמכת רק עליהם, והיא ניזונה גם ממזון אותו היא יכולה למצוא ברחבי הים, אשר משתנה בהתאם למקום בו היא חיה.

 

18. הרמיסנדה קרסיקורניס (Hermissenda Crassicornis)

חשופיות ים

הצבע של החשופית הזו משתנה מאזור לאזור, אך ניתן תמיד לזהות אותה על ידי הפסים הכתומים הארוכים שעל גבה. לעתים היא תוקפת חשופיות אחרות מאותו הזן ואף אוכלת אותן.

 
מקור: דודי ב.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.