print header

13 שיעורים מעוררים השראה מהרצאות טד

כנסי "טד" מהווים במה להרצאות של כמה מגדולי הדוברים בעולם כבר יותר משלושה עשורים - הרצאות שמעוררות את המחשבה, גורמות לנו להסתכל על תהליכים שונים בחיים מזווית שונה ומעניקות לנו ערך מוסף שילווה אותנו לאורך זמן. לכל אחת מ-13 ההרצאות המרתקות והסוחפות האלה מסר חשוב שיכול לסייע לכולנו להעשיר את חיינו ולהעצים אותם – החל מהקשר הזוגי, דרך התמודדות עם אתגרים וכלה בשיפור הבריאות הגופנית והמנטלית. בואו ליהנות בחינם מכרטיס לשורה הראשונה בכמה מההרצאות הנחשקות בעולם, שיחשפו לכם צדדים שלא הכרתם בכל תחומי חייכם. 

 

1. הדרך המוכחת לכבוש כל מטרה

רבים מאתנו מאמינים כי השגת המטרות שסימנו לעצמנו היא המפתח לאושר, אך זוהי תפיסה שגויה – מחקרים הראו כי דווקא האושר עצמו הוא שמגדיל את התפוקה ואת המוטיבציה שלנו ולא להיפך. הפסיכולוג שון ארצ'ור צולל בהרצאה הסוחפת הזאת לעומקו של המושג המורכב שנקרא הצלחה, ומנסה להסביר כיצד לתעל את האושר כדי להשיג כל מטרה שנציב לעצמנו.
 
 

2. המפתח לטיפוח הקשר הזוגי ולהעצמת האהבה

המוח שלנו חווה אהבה בשלושה מישורים שונים: תשוקה, רומנטיקה וקרבה. כדי לפתח מערכת יחסים בריאה ויציבה יותר עם בני הזוג שלנו עלינו להשקיע בצורה מספקת בכל אחד מהמישורים האלה. בהרצאה המרתקת הזאת מנתחת הלן פישמן, חוקרת מדעי ההתנהגות, את העולם המופשט והסבוך של האהבה, ומציגה את הגורמים להתפתחותה ואת הדרכים לשמר אותה בצורה טובה.
 
 

3. השאלה הנדרשת להתמודדות עם אתגרים

בכל הנוגע להתמודדות עם אתגרים מתחלקים בני האדם לשתי קבוצות מרכזיות  – יש אנשים שבוחרים להימנע מכל מפגש עם קושי ויש כאלה שמברכים על כל אתגר ויעשו הכול כדי להתגבר עליו. החוקרת קרול דווק מסבירה כיצד לאמן את המוח להתמודד עם אתגרים בצורה נכונה ומדגישה כי עלינו תמיד לשאול את עצמנו את השאלה החשובה מכל: האם הקושי נובע מהתמודדות עם בעיה שנמצאת מעבר ליכולותינו או שמא אנחנו פשוט מפחדים מההתמודדות החדשה?
 
 

4. בחירה חופשית מזיקה לנו בלי שנבחין בכך

בחירה חופשית לא תמיד מובילה לאושר ולעיתים היא יכולה לגרום להפך המוחלט – היא עלולה להפוך אותנו לאומללים ואפילו להיות הגורם שמונע מאתנו להתקדם בחיים. הפסיכולוג בארי שוורץ, מומחה לחקר הכלכלה והפסיכולוגיה, מסביר כיצד מגוון האפשרויות והגירויים של העולם המודרני דווקא מעצימים תחושות של אכזבה וכישלון ומשתף עצות חכמות שיסייעו לכולנו למנוע זאת. 
 
 

5. לחיוך שלנו יש עוצמות נסתרות

מחקרים רבים הראו כי לחיוך יש השפעה ניכרת על רבדים שונים ורבים בחיינו – הוא מעצים את תחושת הרווחה הכללית, תורם לוויסות הורמונים ולשמירה על האיזון שלהם בגוף ואפילו יכול לנבא את תוחלת החיים שלנו. רון גוטמן, מנכ"ל חברה לפיתוח כלים לשיפור הבריאות, סוקר את הנתונים המדעיים הרבים בנושא ההשפעות הבריאותיות של החיוך בהרצאה שתגרום לכם למתוח את שרירי הפנים.
 
 

6. אכילה מושכלת תתרום לחיים מאושרים 

כולנו יודעים שלאוכל שאנו מכניסים לגופנו יש השפעה מידית וחשובה על הבריאות שלנו ועל תפקוד הגוף, אך מעטות הפעמים שבהן אנו עוצרים לחשוב על ההשפעות של המזון על חיינו בטווח הארוך. ג'יימי אוליבר, שף בינלאומי המכונה "השף העירום", מסביר מדוע האוכל שאנחנו צורכים יקבע את תוחלת חיינו ואת איכותם. דבריו של אוליבר מציגים אמת מטלטלת על האוכל שלנו ומסבירה כיצד להבטיח שגם המזון שאנו נותנים לילדנו יבטיח את בריאותם לטווח ארוך.
 
 

7. הטעות הגדולה ביותר בוויכוחים

כשאנחנו מתווכחים עם אדם אחר לרובנו יש מטרה ברורה – לנסות לגרום ליריב להבין את הצד שלנו, להוכיח שהוא טועה או פשוט לנצח. הפילוסוף דניאל כהן מסביר מדוע הרצון הטבעי של כולנו לנצח מוביל לפגיעה במטרה האמתית של הוויכוח ומדגיש שעלינו לצלול לתוך שיח מסוג זה מתוך כוונה אמתית ללמוד מדעותיו של האחר ולא על מנת לנצח. לוויכוח יתרונות רבים משחשבנו – אם נדע לנהל אותו בצורה נכונה הוא יכול להיות כלי אמתי לשיפור עצמי ולהעצמה אישית. 
 
 

8. הלחץ לא פוגע בנו כמו שחשבנו 

ללחץ יש השפעה שלילית במיוחד על תחומים רבים בחיינו – הוא גורם לעלייה בלחץ הדם, להחלשת הגוף ולהיווצרות מחלות שונות. עם זאת, הפסיכולוגית הקלינית קלי מק'גוניגל טוענת שהנזקים הבריאותיים המוכחים לא נובעים מהלחץ, אלא הצורה שבה אנו מתייחסים אל הרגש המורכב הזה. צפו בהרצאה שמסבירה כיצד הלחץ יכול להיות דווקא הכלי הטוב ביותר שעומד לרשותנו בדרך לשיפור עצמי – אם רק נדע לתעל אותו למקומות חיוביים. 
 
 

9. המתמטיקה עשויה להעצים תחומים רבים בחיינו 

למרות שמתמטיקה נתפסת בעיני רבים כמקצוע משמים וחסר תועלת, למספרים יש קסם מיוחד שיכול אפילו לעורר השראה ולפתח יכולות אומנותיות וחשיבה יצירתית. אשף המתמטיקה ארתור בנג'מין מציג בהרצאה סוחפת ומיוחדת במינה את העולם המרתק של המתמטיקה כפי שמעולם לא נחשפתם אליו וחושף סודות נסתרים מעולם המספרים.
 
 

10. ההשפעה החשובה ביותר על הבריאות שלנו

תסמינים למחלות שונות מהווים במקרים רבים נורות אזהרה של הגוף שהחיים שלנו לא מתקדמים במסלול הנכון. ליסה קנקין, רופאה ויועצת רפואית מסבירה כיצד הגוף שלנו מושפע יותר ממערכות היחסים שלנו ומההתמודדות שלנו עם החיים, מאשר משמירה על כושר ותזונה נכונה. דבריה של ליסה יגרמו לכם להסתכל בצורה שונה על הקשיים הגופניים שאתם חווים ולנסות לחשוב – האם הם מצביעים על בעיה פסיכולוגית עמוקה יותר? 
 
 

11. לשפת הגוף השפעה חזקה יותר מיחס הסביבה אלינו

זה לא סוד שלשפת הגוף שלנו השפעה רבה על הצורה שבה הסובבים אותנו תופסים אותנו וכעת אמי קדי, פסיכולוגית חברתית, מסבירה כיצד היא משפיעה גם על הצורה שבה אנו תופסים את עצמנו. גלו כיצד אפילו עמידה שמשדרת ביטחון משפיעה במידה מסוימת על האיזון ההורמונלי במחזור הדם שלנו ואף עשויה להעצים משמעותית היכולות שלנו ואת המוטיבציה להשיג את מטרותינו. 
 
 

12. עימותים דווקא תורמים ליציבות

באופן טבעי רוב בני האדם יעדיפו לעשות כל שביכולתם כדי להימנע מעימותים. עם זאת, להיתקלויות שנערכות בצורה נכונה עשויה להיות השפעה חיובית מאין כמוה על מערכות היחסים שלנו, על היציבות של חיינו ועל יכולותינו לכבוש מטרות שונות. מרגרט הפרנן, ששימשה כמנכ"לית של עשרה עסקים משגשגים, מסבירה כיצד חילוקי דעות מהווים מרכיב חשוב בהתקדמות ולמה עלינו לברך צלילה לתוך עימותים, אם נדע כיצד לנהל אותם בצורה יעילה וחכמה. 
 
 

13. אנחנו לא באמת מפחדים מהכישלון 

במקרים רבים אנו עשויים לפחד לגשת לאתגר מסוים או אפילו להימנע ממנו לחלוטין בגלל הפחד מכישלון, אך כשמנתחים לעומק את הפחד הזה ושואלים את עצמנו מה מקורו מבינים שהוא נובע מסיבות אחרות ועמוקות יותר שחשוב לתת עליהן את הדעת. הסופר האנגלי אלן דה בוטון בוחן בהרצאה זו את התפיסה שלנו בנוגע למושגי ההצלחה והכישלון, ומסביר שהפחד מהכישלון נובע במקרים רבים מהחשש שלנו מהדרך שבה ישפטו הסובבים אותנו את מעשינו.
 
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.